PIFFKO 30.11.2004 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Nam ekipa za wybudowanie domu 150 m nie podpiwniczonego, z garazem, sciany 3-warstwowe + komin do kominka + wyprowadzenia hydrauliki i zdjecie humusu, do polozenia papy na dachu wziela 32 tysiace. Z tego co widze to chyba drogo. Ale za to byli wyjatkowo bezproblemowi. Wszystko szlo szybko, terminowo i naprawde jestesmy z nich zadowoleni.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZAPIOTREK 01.12.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Czy wszyscy budują w W-wie lub okolicach?A co z Łodzią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 05.12.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Witam.Poszukujemy sprawdzonej ekipy do budowy domu oklice Tarnowskich Gór. Dom parterowy 147m2 prosty w budowie bez piwnic ściana z ceramiki, pokrycie dachówką cementową.Obecne wyceny nie nastrajają optymistycznie, niektórym się niechce pracować.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impuls 09.12.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Za stan surowy domu 11x9 zapłaciłem 14 tys. Dom na planie prostokąta przykryty dwuspadowym dachem, 2 kominy z klinkieru,garaż wkomponowny w budynek.W tym 10 tys za wymurowanie, 4 tys za dach tzn. więżba+ porycie blachą+ obróbki+rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 09.12.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Ale mój dom jest bez piwnicy (a to dość kosztowny element budowy), poza tym czy to jest ten sam projekt co mój???Ta kwota wydaje się mi bardzo wysoka jak za stan surowy (za wykonastwo) a kto ci powiedział że piwnica jest taka kosztowna? jak w wodzie budujesz to napewno ale jak dzialkę masz ładną a więc nie jest płaska jak stół a do tego budujesz na terenie suchym to koszty (pod klucz) sa niewiele większe, w skali domu to jakieś 2%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 09.12.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Za stan surowy domu 11x9 zapłaciłem 14 tys. Dom na planie prostokąta przykryty dwuspadowym dachem, 2 kominy z klinkieru,garaż wkomponowny w budynek.W tym 10 tys za wymurowanie, 4 tys za dach tzn. więżba+ porycie blachą+ obróbki+rynny. ile za więźbę , ile za blache i jaki metraż dachu, lub jaki to projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 09.12.2004 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Mam zapłacić za wybudowanie domu 13x13 plus wiata, powierzchnia około 190 m2 za 35 tyś. Dach skomplikowany dom zresztą też, bo ma dużo zbrojenia. Nie wydaje mi się to dużo (wliczony dekarz). Zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impuls 10.12.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Tak jak napisałem ,za wykonanie całego dachu zapłaciłem 4 tys.Fakt że ekipa siedziała mi na budowie prawie miesiąc, ale robota wykonana porządnie. Dach jest prosty dwuspadowy, z daszkiem nad wejściem,jedno okno dachowe. Dach ma powierzchnię ok 220m.Projekt KARMEL z pracowni ARCHETYP. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.12.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 My za ten nasz dom w stanie surowym otwartym zadaszonym, zapłaciliśmy ok 130 000 zł.Technologia MAX (docelowo 2W). Pow. dachu 320 m2. 3 lukarny. Blacha Plannja Regola. Bez deskowania.Dom o pow. 230 m2 (w podłodze ok. 250 m2 w tym garaż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 10.12.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Jak policzyłam koszt fundamentów 20-23 tyś (same materiały) to się trochę zdziwiłam. Porównując ceny do poprzedniego roku podrożało wszystko około 30%. Nie mówiąc o stali Tak sobie myślę, że 130 tyś za stan surowy otwarty na mój dom to mało. Ale zobaczymy jak kupie wszystki materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.12.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 dom z poddaszem uzytkowym 220 m2 uż w bryle garaz na dwa samochody, podpiwniczenie . robocizna bez dachu, bez koparki, bez kierownika 23k do tego dach za 13 kierownik za 2 ... co myslicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 14.12.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Dla mnie dobra cena. Najważniejsze jaka ekipa, sprawdzona to warto zapłacić za fachowość. Mi wyceniali nawet do 45 tyś. Dom 220m to dużo więcej roboty, większy dach itd. Zależy jeszcze jaką ma konstrukcje w jaki ma obrys, ile narożników. Mój byłby tańszy o około 5 tyś. gdyby nie miał tak skomplikowaniej konstrukcji.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 18.12.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Czy wszyscy budują w W-wie lub okolicach? A co z Łodzią? No w końcu jakaś bratnia dusza, ja budyję w Łodzi a tak na marginesie może macie jakąś sprawdzoną ekipę. ponieważ ja jestem na etapie wyboru. Jak coś to na: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 20.12.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 mnie pierwszy wykonawca za dom z poddaszem, niepodpiwniczony, gazraż w bryle, pow całk 184 m zaśpiewał 35 (stan surowy otwarty, 25 mury, 10 dach) ale szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adob 13.01.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 a mi ekipa z okolic Białegostoku wyliczyła ok.30 tys za 250 m2 domu pietrowego, bez piwnicy, ale z uzytkowym poddaszem. sa poleceni, sprawdzeni i nie sa najtansi w okolicy. aha, zgodzili sie budowac w okolicy Wawki!to duzo czy malo??bo juz sie pogubilam w tych przeliczeniach!! Czy mozesz podeslac namiary na ta ekipe. Wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 16.01.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Asiunia - chyba w normie. Ja mam ekipę z Gorlic. Poleconą przez kolegę.Sciany najprawdopodobniej jednowarstwowe, dach dwuspadowy bez lukarn. (projekt Krzemyk Archetonu - okna połaciowe zamiast lukarn)Wykonanie stanu surowego, z tarasem, z przykryciem dachówką zakładkową, kierownik budowy z ich strony - łącznie robota 29 tys.Mam zamiar jeszcze trochę stargować przed podpisaniem umowy.Wydaje mi się ze to dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qudlaty 16.01.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 stawiam w gminie nadarzyn pod warszawą, dom ma pow uzytkową 212 m2, pow zabudowy 162 m2, dach 2 spadowy, garaz w bryle na dwa auta, bez piwnicy, poddasze uzytkowe, balkon nad wejsciem, 4 lukarny, okna polaciowe, sciana 2 warstwowa bloczek + styropian, kryty blachodachówka, strop monolityczny-wylewany:ekipa z gór zaspiewała za całość prac 34 tys (ponoc swietni fachowcy - sprawiają pozytywne wrazenie) do tego za ocieplenie i tynk chcą 20 pln/m2 , barak i zerwanie warstwy ziemi mam zorganizować sam.Sam juz nie wiem czy to duzo czy nie, najgorsze jest to, że projekt gotowy jest pod sciane 3 warstwową(wyliczenia materiałów w projekcie również) a ja po zmianie technologi nijak nie wiem jak wyliczyć ile mnie będą kosztowały materiały na sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Magdalena 22.01.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Czy wszyscy budują w W-wie lub okolicach? A co z Łodzią? my zaczynamy pod Łodzią - w Rogowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 22.01.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Dom 240m2, podwójny garaż w bryle domu, ściana 3W Porotherm+wełna+Porotherm, ścianki wewnętrzne, 4 kominy systemowe, podbetony, dwa tarasy, schody zewnętrzne. Za ten etap zapłaciliśmy ekipie murarzy 14,5k. Za całą więźbę, deskowanie, papowanie, przykrycie dachówką cementową dachu typu podwójna koperta o powierzchni 340m2, orynnowanie, zamontowanie 7 okien połaciowych zapłaciliśmy 12k. Jakość bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
somusie 23.01.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Co prawda widzę że posty na tej stronie zakończyły się w zeszłym roku, ale może ktoś mógłby mi doradzić. Zaczynam rozglądać się za sprawdzoną , tanią i solidną ekipą w okolicach Chojnic. Jeżeli ktoś mógłby mi doradzić to chetnie z takiej rady skorzystam. Zwłaszcza że mieszkam na drugim końcu Polski i tych terenów praktycznie nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts