mika 30 20.05.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Szczerze mówią cena jest dość mała w porównaniu do tego co sie teraz czyta i co chcą fachowcy. A 200 m2 to jest powieżchnia całkowita czy użytkowa? Ilu murarzy i pomocników stawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 20.05.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 to powieszchnia uzytkowa muraz jeden chyba nie wiem jak reszta ale trzech pomocnikow domek razem z chudziakiem i stropem ma stanac w mesiac z przerwa 2 tygodnie na wyschniecie stropu wiem ze to moze i malo ale w zeszlym roku za to samo 16 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 21.05.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam!Chcialam zapytac,czy podana cena w kosztorysie tego domku 166800 z vat,jest wiarygodna,Domek bylby budowany w malopolsce,okolice Tarnowa.http://www.kbprojekt.pl/projekt.php?nr=719&pro=36&spuod=75&spudo=90 oraz jaka bylaby cena budowy tego domku tez systemem gospodarczym do stanu surowego otwartego?http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=403&IdKolekcji=&powierzchnia_od=80&powierzchnia_do=100&kondygnacja=par&nazwa=&symbol=&x=15&y=9&nr=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 26.05.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 witam, tak czytam te ceny, które podajecie i jestem w szoku, że w Szczecinie tak drogo w stosunku do innych miejscowości,jestem właśnie po castingach i wycenach kilkunastu wykonawców stanu surowego z dachem i najniższa oferta na samą robociznę jaką dostałem to 59 tysięcy (dom prosty, pow. użytkowa 143m2, całkowita 250m2), gwoli formalności dodam, że najwyższa cena przekroczyła 100 tys,firmy, które budują tylko z własnym materiałem, wyceniły się w przedziale 254-302 tys., wszystkie ceny brutto,nie mam zielonego pojęcia z czego to wynika? chyba z ogromnego popytu na budowlańców na lokalnym rynku, masakra Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.05.2008 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 witam, tak czytam te ceny, które podajecie i jestem w szoku, że w Szczecinie tak drogo w stosunku do innych miejscowości, jestem właśnie po castingach i wycenach kilkunastu wykonawców stanu surowego z dachem i najniższa oferta na samą robociznę jaką dostałem to 59 tysięcy (dom prosty, pow. użytkowa 143m2, całkowita 250m2), gwoli formalności dodam, że najwyższa cena przekroczyła 100 tys, firmy, które budują tylko z własnym materiałem, wyceniły się w przedziale 254-302 tys., wszystkie ceny brutto, nie mam zielonego pojęcia z czego to wynika? chyba z ogromnego popytu na budowlańców na lokalnym rynku, masakra Mariusz Poszukaj popytaj wśród forumowiczów w swoim regionie na pewno Ci dadzą namiary na swoje Ekipy sprawdzone i nie takie drogie. I pytaj konkretnie, ale krótko (ludzie za dużo nie lubią czytać i wnikać o co autorowi chodziło), bo widziałem, że robiłeś podchody do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 27.05.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Poszukaj popytaj wśród forumowiczów w swoim regionie na pewno Ci dadzą namiary na swoje Ekipy sprawdzone i nie takie drogie. I pytaj konkretnie, ale krótko (ludzie za dużo nie lubią czytać i wnikać o co autorowi chodziło), bo widziałem, że robiłeś podchody do tematu. problem w tym, że szukałem, pytałem, wycen wiele dostałem i tak jak pisałem nic tańszego w naszym regionie nie znalazłem, takie są w Szczecinie realia i smutna rzeczywistość, potwierdzają to też inni, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.05.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Poszukaj popytaj wśród forumowiczów w swoim regionie na pewno Ci dadzą namiary na swoje Ekipy sprawdzone i nie takie drogie. I pytaj konkretnie, ale krótko (ludzie za dużo nie lubią czytać i wnikać o co autorowi chodziło), bo widziałem, że robiłeś podchody do tematu. problem w tym, że szukałem, pytałem, wycen wiele dostałem i tak jak pisałem nic tańszego w naszym regionie nie znalazłem, takie są w Szczecinie realia i smutna rzeczywistość, potwierdzają to też inni, Mariusz No to nieźle się tam porobiło na tym Waszym rynku szczecińskim chociaż jak ja robiłem casting na wykonawce to też niektóre ceny były z kosmosu - od 220 tys netto do 350 tys netto za Stan Surowy Otwarty z materiałami za dom 262m2 pow. całkowitej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 29.05.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam wszystkich - to mój pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość... Będę budować dom z piwnicą, pow. całkowita ok 400m (samej piwnicy jest 120m) i nie mogę się doszukać wypowiedzi kogoś nt. robocizny stanu surowego otwartego z piwnicą. Moja ekipa bierze 70tys, ale bez dachu - z tego co widzę, to jak na Wawę to jest cena rozsądna na dom tej wielkości, ale z dachem i bez piwnicy - czy mogę zakładać że robocizna dachu jest co najmniej tyle samo warta co robocizna piwnic i mieć spokojne sumienie że jakoś strasznie nie przepłacam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.05.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam wszystkich - to mój pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość... Będę budować dom z piwnicą, pow. całkowita ok 400m (samej piwnicy jest 120m) i nie mogę się doszukać wypowiedzi kogoś nt. robocizny stanu surowego otwartego z piwnicą. Moja ekipa bierze 70tys, ale bez dachu - z tego co widzę, to jak na Wawę to jest cena rozsądna na dom tej wielkości, ale z dachem i bez piwnicy - czy mogę zakładać że robocizna dachu jest co najmniej tyle samo warta co robocizna piwnic i mieć spokojne sumienie że jakoś strasznie nie przepłacam? To jest tanio jak na W-wę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 29.05.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Hehe dzięki, liczyłam na taką odpowiedź Ale dom się zawalić nie powinien, bo ekipa wybudowała już trzy takie same projekty, tyle że bez piwnicy... No cóż, pożyjemy, zobaczymy BTW - właśnie czytam Twój dziennik budowy, Nefer, i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem - pewnie Ci już 100 osób mówiło że powinnaś napisać książkę, bo masz świetny styl, ale pewnie się nie obrazisz, jak usłyszysz to jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.05.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Hehe dzięki, liczyłam na taką odpowiedź Ale dom się zawalić nie powinien, bo ekipa wybudowała już trzy takie same projekty, tyle że bez piwnicy... No cóż, pożyjemy, zobaczymy BTW - właśnie czytam Twój dziennik budowy, Nefer, i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem - pewnie Ci już 100 osób mówiło że powinnaś napisać książkę, bo masz świetny styl, ale pewnie się nie obrazisz, jak usłyszysz to jeszcze raz Dorcia, nie wiem ocokaman z tą książką , ale załapiesz się na egzemplarz autorski Miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorka102 30.05.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam wszystkich - to mój pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość... Będę budować dom z piwnicą, pow. całkowita ok 400m (samej piwnicy jest 120m) i nie mogę się doszukać wypowiedzi kogoś nt. robocizny stanu surowego otwartego z piwnicą. Moja ekipa bierze 70tys, ale bez dachu - z tego co widzę, to jak na Wawę to jest cena rozsądna na dom tej wielkości, ale z dachem i bez piwnicy - czy mogę zakładać że robocizna dachu jest co najmniej tyle samo warta co robocizna piwnic i mieć spokojne sumienie że jakoś strasznie nie przepłacam? Witaj, jak pisałam kilka postów niżej - zabieram się do budowy domu (okolice wa-wy) podpiwniczonego pow.całk.370m2. Najrozsądniejsza wycena (mimo, że nie najtańsza, bo nawet za45 tyś koleś chce mi budować) wynosi 64tyś brutto za stan surowy otwarty. Dach wycenili mi na 8-9 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 30.05.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam Powierzchnia zabudowy 150,5 m2Powierzchnia użytkowa [?] 144,0 m2 Fundamenty z ich materiałem wycena 17 tys. reszta 27 tys. bez dachu-na to nie mam jeszcze wyceny Okolice Białegostoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 30.05.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Klocek 11x10.5m, pietrowy z piwnica (3 stropy) z dachem papowanym (dwuspadowym) 55 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewka_3 04.06.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam jestem nowa, a co za tym idzie zupełnie zielona czytam z lekkim przerażeniem wyceny Formowiczów do stanu surowego zamkniętego, ponieważ dziś dostałam swoją wycenę i cena wydaje sie jak na śląsk wygórowana. Mianowicie za klocek o wymiarach 15x8.50, powierzchnia użytkowa 150mkw bez garażu (20, 5) , pow. całkowita 267 mkw, dach dwuspadowy do stanu surow. zamkniętego z blachodachówką z oknami połaciowymi, orynnowaniem 92000. zy to nie za dużo? Proszę o pomoc.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 05.06.2008 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 hm.... nie wiem jakie sa ceny w Waszym regionie, ale u nas to baaardzo duzo! Domyslam sie,ze domek jest bez piwnicy....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 05.06.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Tak patrząc po ogłoszeniach gazetowych przynajmniej w Wielkopolsce widzę ,że coraz wiecej firm budowlanych oferuje swoje usługi i z terminami nie jest juz tak źle jak w zeszłym roku. Czyżby stabilizacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypp 05.06.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam ja buduje dom "Murator dom na 102 " z niewielkimi zmianami, zadaszylem taras cały. i troszke go powiekszylem ma 120 m2. na dzis już wydałem z robocizna 80 000 zl. stan surowy zamkniety . nie wiem czy to jest duzo, sam duzo robie, czeka mnie nie długo wylewka , tynki itp MURARZE 6,500 ZL.DEKARZE 7,500 ZL. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez44 05.06.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 No to ja swoje 3 grosze: 170 m2 po podłogach (148m2 uzytkowej) + piwnica 100m2+ garaż: 35 tys. zł z dachem dolny śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypp 05.06.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 No to ja swoje 3 grosze: 170 m2 po podłogach (148m2 uzytkowej) + piwnica 100m2+ garaż: 35 tys. zł z dachem dolny śląsk. a to razem z materiałem , to niezle !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts