karolcia14m 26.06.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Cała robocizna tzn. geodeta, wykop, fundamenty, mury, więźba oraz dach kryty dachówką cementową z oknami dachowymi i orynnowaniem wyniósł 70100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 26.06.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Taki domek: http://www.z500.pl/projekt/z56.html 140m2, beton komórkowy, Robocizna za : fundamenty,ściany,więźbę i pokrycie blachodachówką,rynny. to 35 tys. zł Koszt przygotowania terenu, koparki, geodety po mojej stronie. Nie za tanio, gdyż w Lubelskim rozglądając się już 50km od Lublina na wschód można do takiej roboty spokojnie znaleźć ekipę za 20tys, ale problem dla nich to odległość i wolą budować w swojej okolicy, szkoda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schyzol 26.06.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Cała robocizna tzn. geodeta, wykop, fundamenty, mury, więźba oraz dach kryty dachówką cementową z oknami dachowymi i orynnowaniem wyniósł 70100 zł. Bingo! jak mi ktos pisze ze wybudowal stan otwarty za 25-30 tys ze wszystkim - to chyba ma geodete w rodzinie i wujka, ktory ma firme budowlana i robi mu po kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.06.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Dom podpiwniczony, 360 m kw pow. całkowitej, dość skomplikowany dach. Wyceny robocizny SSO z odeskowaniem i papą na dachu: od 85 tys do 153 tys. Wszystko polecone ekipy od znajomych i z FM A najlepszy był jeden koleś, który wypytywał mnie o powierzchnię użytkową (której jest 230 m) i od tego liczył stawkę 200 zł/m i nie kumał czemu się dziwię że patrzy na użytkową a nie całkowitą, tym bardziej jak ja mam ponad 100 metrową piwnicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 28.06.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 region łódzki, wyceny od 4 firm etapów : fundamenty, ściany, strop. od 44 tyś do 80 tyś. za 240 m2 powierzchni całkowitej.chyba wybieram ofertę pomiędzy za 50 tyś - nie najtańsi ale sprawiają niezłe wrażenie na podstawie porównania tego jak budują z innymi potencjalnymi wykonawcami. może znalazłbym taniej jeśli bym szukam firm, które mają wolne dopiero na sezon 2009 - ale wówczas nie wiadomo czy nie podniosą cen. Co wy na to? do tego ta sama ekipa wyceniła poddasze na 12 tyś z konstrukcją stalową + za dach 335 m2 - 23 tyś (blachodachówka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robek Warmia 05.07.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Dom na Warmii Kalie 2 190m2 powierzchni uzytkowej, garaż dwustanowiskowy, piwnica wszędzie za wyjątkiem garażu, dach 2-spadowy, 2 lukarny, wykusz, 3 balkony, piwnica bez potrzeby drenażu, do tego ocieplenie (styropian, siatka z klejem i cerplast), dach - konstrukcja, pokrycie, orynnowanie, (stan surowy otwarty)Za to wszystko robocizna 95 000 zł. Dużo czy mało? Cena obejmuje kierownika budowy. Co wy na to? Proszę o opinie p.s start budowy marzec 2009 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Andrzej 06.07.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Proszę bardziej doświadczonych o pomoc.Budujemy dom w Wwie - piętrowy, około 230 m. Dach czterospadowy, prosty.Właśnie otrzymaliśmy kosztorys. Co Wy na to? stan surowy otwarty (od humusu po dach z deskowaniem pokryty papą) - sama robocizna 85 tys. Dom ma być budowany z porothermu 25, stropy monolityczne. Czy to nie trochę drogo? Pomóżcie!!!!!!!! Wykonawca ma dobrą opinię, budowę zaczynamy we wrześniu i musimy szybko się decydować. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.07.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Proszę bardziej doświadczonych o pomoc. Budujemy dom w Wwie - piętrowy, około 230 m. Dach czterospadowy, prosty. Właśnie otrzymaliśmy kosztorys. Co Wy na to? stan surowy otwarty (od humusu po dach z deskowaniem pokryty papą) - sama robocizna 85 tys. Dom ma być budowany z porothermu 25, stropy monolityczne. Czy to nie trochę drogo? Pomóżcie!!!!!!!! Wykonawca ma dobrą opinię, budowę zaczynamy we wrześniu i musimy szybko się decydować. Z góry dziękuję POczytaj trochę powyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Andrzej 06.07.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Nefer, czytałam! Przebrnęłam przez posty z tego roku i nie czuję się wcale mądrzejsza. Jest taka rozpiętość cenowa zależnie od regionu, podpiwnicznia bądź jego braku, stopnia skomplikowania dachu itp itd., że trudno mi się w tym połapać.Mój dom jest stosunkowo nieskomplikowany (piętrowy, ale nie klasyczny "klocek) - KORAL z MG Projekt. Ten sam wykonawca rok temu znajomemu policzył 65 tys. za budowę domu o podobnej powierzchni użytkowej, ale z użytkowym poddaszem, lukarnami, balkonami. Byłam przekonana, że dom piętrowy jest prostszy w budowie i że ceny robocizny się ustabilizowały. Przypomnę, że od nas gość chce 85 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 07.07.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 To drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.07.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Nefer, czytałam! Przebrnęłam przez posty z tego roku i nie czuję się wcale mądrzejsza. Jest taka rozpiętość cenowa zależnie od regionu, podpiwnicznia bądź jego braku, stopnia skomplikowania dachu itp itd., że trudno mi się w tym połapać. Mój dom jest stosunkowo nieskomplikowany (piętrowy, ale nie klasyczny "klocek) - KORAL z MG Projekt. Ten sam wykonawca rok temu znajomemu policzył 65 tys. za budowę domu o podobnej powierzchni użytkowej, ale z użytkowym poddaszem, lukarnami, balkonami. Byłam przekonana, że dom piętrowy jest prostszy w budowie i że ceny robocizny się ustabilizowały. Przypomnę, że od nas gość chce 85 tys. NO bo to własnie zalezy od bardzo wielu czynników. Porównywanie jabłek i gruszek do niczego nie prowadzi. U mnie SSO wyszło nieco poniżej 900 pln za metr użytkowej ( z materiałem). Tylko co z tego ? Nasze domy są na pewno różne :) Pozbieraj oferty ( jak każdy) i wybierze - innej drogi nie ma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robek Warmia 07.07.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Powyżej napisałem Dom na Warmii Kalie 2 190m2 powierzchni uzytkowej, garaż dwustanowiskowy, piwnica wszędzie za wyjątkiem garażu, dach 2-spadowy, 2 lukarny, wykusz, 3 balkony, piwnica bez potrzeby drenażu, do tego ocieplenie (styropian, siatka z klejem i cerplast), dach - konstrukcja, pokrycie, orynnowanie, (stan surowy zamknięty)Za to wszystko robocizna 95 000 zł. Dużo czy mało? Cena obejmuje kierownika budowy. Co wy na to? Proszę o opinie p.s start budowy marzec 2009 r. Hej - nikt nie zbiera kosztorysów ze startem budowy na 2009 r ?Nikt nie potrafi sie w jakiś sposób do tego kosztorysu odnieść choćby w ogólny sposób. Proszę bardziej doświadczonych o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudek12 08.07.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Co powiecie na cenę 47000 za dom o powierzchni 141m2 plus garaż 19m2.Dom buduję na Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 08.07.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Powyżej napisałem Dom na Warmii Kalie 2 190m2 powierzchni uzytkowej, garaż dwustanowiskowy, piwnica wszędzie za wyjątkiem garażu, dach 2-spadowy, 2 lukarny, wykusz, 3 balkony, piwnica bez potrzeby drenażu, do tego ocieplenie (styropian, siatka z klejem i cerplast), dach - konstrukcja, pokrycie, orynnowanie, (stan surowy zamknięty) Za to wszystko robocizna 95 000 zł. Dużo czy mało? Cena obejmuje kierownika budowy. Co wy na to? Proszę o opinie p.s start budowy marzec 2009 r. Hej - nikt nie zbiera kosztorysów ze startem budowy na 2009 r ? Nikt nie potrafi sie w jakiś sposób do tego kosztorysu odnieść choćby w ogólny sposób. Proszę bardziej doświadczonych o opinię. za mniej więcej tyle samo m2 tylko bez piwnicy i z dachem 4-spadowym ale za to bez lukarn i bez elewacji i tylko z deskowaniem płacę obecnie pod Warszawą 45k nie wiem ile biorą dekarze i fachowcy od elewacji, ale chyba nie 50k radzę szukać dalej, zresztą nawet jak tuzin osób tutaj napisze, że tanio - i tak radzę szukać dalej - zawsze można trafić coś lepszego (oczywiście nie za długo) P.S. Kierownik z gestii ekipy, to chyba nie jest najlepsza opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudek12 08.07.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Do poprzedniego postu oczywiście od fundamentu aż po dach.Ps. Nawiążę kontakt z osobami budującymi na Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek77777 08.07.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 witam rozopczołem budowe w maju tego roku za jakies 3 tygodnie połoza mi dach ceny o ktorych piszecie za robocizne to dla mnie szok ja za dom z połowa podpiwniczona i podasze uzytkowe z schodami zapłace około 23-25tys za robocizne.Firma sprawdzona i nic mnie nie obchodziło tylko material dostarczyc na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beataolek 08.07.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 No to ja swoje 3 grosze: 170 m2 po podłogach (148m2 uzytkowej) + piwnica 100m2+ garaż: 35 tys. zł z dachem dolny śląsk. Cześć powiedz proszę z jakich okolic dolnego śląska jestes??? dłuzszy czas szukam ekipy budowlanej ale takiej ceny nikt mi tu nie podaje.... stawiamy domek 167 m2,prosty, dach dwuspadowy w tym fundamet już jest i goście wołają nam za mury, schody + dach około 40-50 tyś zł..... budujemy- pomiędzy Lubinem a Legnicą.... gdybys był z tych okolic to bedę wdzięczna za namiar pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek77777 08.07.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam dokładnie jestem z okolic cz-wa firmy biora ile sie da wiadomo ja np. uzgodniłem od całosci nie za metry stan surowy otwarty z dachem i papowaniem bez kominow kinkierowych wiadomo osobno kasa.Mam dwa koszt na gotowo około 2-3 tys zalezy z jakiej cegły czerwona tansza bo 1,6zł sztuka lub burgunt 2,4zł szt. Jutro przychodza do dachu kwestia dwa 2-3-tygodnie {pogoda} i mam stan surowy.Dokładnie ma dom z muratora 'dom na 102' ale z własnym projektem czyli w połowie podpywniczony strop akerman i podasze uzytkowe.Z 102metry projektant zrobił mi około 180m.Pozdrawiam jak cos doradze moje gg 7534600 idzie jeszcze tano wybudowac dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.07.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 mnie ekipa powiedziała 49 tys za całość robocizny znaczy od fundamentów aż do dachu łącznie z położeniem dachówki 6 oknami dachowymi tarasem i schodami zewnętrznymi, 2 kominy z klinkieru, strop monolit powierzchnia prawie 190 m2 z tym ,że dach prosty dwuspadowy z jedną dużą lukarną od frontu i dwoma balkonami zaczniemy prawdopodobnie na wiosnę 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudek12 08.07.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 W moim przypadku muszę jeszcze uwzględnić szkody górnicze II kategorii. Ponadto dach mam czterospadowy 5 okien połaciowych, dwie lukarny.Ps. Nawiążę kontakt z budującymi na Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts