paula8122 25.07.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Naprawdę jakiś mały ten Wasz koszt fundamentów . Chyba, że dom też malutki. A ja myślałam że nasz fundament wyszedł nam niedrogo Domek mały 100 m użytkowy. Więc może dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 27.07.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Co? 7-8 tys materialy na fundament??? Nie wiem skad je bierzesz, bo ja za materialy na fundament dalam 18.000.... 7-8 to ja dałem za sam beton na ławy a ja za beton dałem 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek77777 27.07.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 zgadzam sie bo same ławy9grucha0 kosztowały mnie 4tys a gdzie bloczki cement i zapłacenie ekipy koszt około 15-16tys plus minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 27.07.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 18000 to materialy! 15000 zaplacilam firmie.... Mozna bylo taniej, ale na fundamentach nie chcialam oszczedzac! Wszystko z najwyzszej (wysokiej) polki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula8122 28.07.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 to mieliście inną ekipę do fundamentów. Ja mam jedną od fundamentów po dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 28.07.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 18000 to materialy! 15000 zaplacilam firmie.... Mozna bylo taniej, ale na fundamentach nie chcialam oszczedzac! Wszystko z najwyzszej (wysokiej) polki Wszystko z najwyższej półki tzn co? jaki beton?, jakie bloczki?? ......hmmm co jeszcze? ocieplenie, izolacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 28.07.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 na najwyższej półce, to chyba leży najlżejszy beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bąbeluś 28.07.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Okolice Krakowa powierzchnia użytkowa 340m (garaż dwustanowiskowy, częściowe podpiwniczenie, parter, poddasze) stan surowy otwarty, jedna firma od fundamentów po dach, robocizna 140 000. Jestem w trakcie parteru. Na mojej głowie był tylko geodeta, a teraz to materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.07.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 230 m2, garaż jednostanowiskowy, parter z poddaszem, antersola, dość skomplikowany dach, projekt indywidualny - wąska działka. w sumie 85 tys za robociznę z drewnem potrzebnym do budowy. Ekipa ma cały sprzęt. Do zrobienia stanu surowego dojdzie mi tylko koszt koparki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 29.07.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam, właśnie borykamy się z podjęciem decyzji..... Firma wchodzi robi stan surowy otwarty z dachem (dachówka)i z oknami dachowymi, strop terriva, sami ogradzaja teren, z własnym materiałem, nawet z własnym kibelkiem, geodeta też wliczony w cenę. Wycena wyszła na 255 tyś Dom 200m2, dwurodzinny bez garażu........... Nie wiemy czy to dużo. Proszę o opinie Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 29.07.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Ile??? 255 TYSIECY ???kibelek to koszt 250 zl/mies, ogrodzenie tymczasowe-moja dzialka ma 14 arow, wyszlo okolo 700zl.Mam nadzieje,ze to cena ze wszystkimi materialami budowlanymi! Lacznie z instalacjami, wylewkami....ale to i tak sporo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek77777 29.07.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Oj Dorusia to ładnie cie oskubią za tyle to sie postawi i wykączy w miare na standart i sie wprowadzasz bynajmniej w mojej okolicy. chyba ze ogrodzenie słubki kinkier a w srodek cos kutego i do ogrodzenia masz z 2 km oj to blisko tej ceny no i kibelek z prysznicem oj to tak ale to i tak duzo za duzo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek77777 29.07.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 a tak na marginesie zaczołem w maju tego roku i mam juz prawie stan surowy otwarty z dachem i papa została kosmeykaFIRMA koszt 25tys z kominami kinkier. Materiały czyli max cement deski drut cegła papa krokiew18cm belki woda prad cement grucha 3 razy po 13m i jakies pierdoły RAZEM 90tys czyli na gotowo 115tys stan surowy bez działki. Moj wkład dostarczyc materiał na czas wode do picia tak od siebie i pomalowac deski na dach bo tak było troszke taniej . W tym jest juz plan geodeta zezwolenia kierownik budowy itp.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 29.07.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Ludzie, to ja żyję w Irlandii chyba. Szkoda tylko, że zarabiam po polsku Ja to podejrzewałam, ale Wy mnie upewniliście Od tygodni borykam się z kolejnymi ekipami i nie mogę znależc nikogo,kto zrobiłby mi taniej niż za 64 000 PLN stan surowy otwarty bez dachówki. Ratunku!!! Czy ktoś kto buduje w okolicach Trójmiasta? Miał (ma) dobrą, tanią ekipę? To czysty koszmar!!! Zaczynam wątpic, że znajdę coś tańszego. Dom ma około 200 m2 powierzchni użytkowej. Parter z poddaszem zagospodarowanym, bez ścianki kolankowej. całkowitej prawie 290, w tym garaż 36 m2 i spore skosy na poddaszu. Co robic??? Co robic??? Ci, których wolałabym (widziałam ich pracę i podobała mi się bardzo) życzą sobie 8 000PLN więcej, po wielkich targach. W tej cenie jest deskowanie i papa lub folia, zależy czy pociągniemy dalej (pogoda), czy na dachówkę poczekamy do wiosny. Cena mnie przeraża, ale nie mam już koncepcji ,gdzie szukac? Ja chcę na Podkarpacie, albo w łódzkie A może u nas te ceny to normalka???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika 30 30.07.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Pochodzę z woj. lubelskiego i chciałabym się dowiedzieć jakich cen należy się spodziewać za postawienie domu w stanie surowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 30.07.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Ludzie, to ja żyję w Irlandii chyba. Szkoda tylko, że zarabiam po polsku Ja to podejrzewałam, ale Wy mnie upewniliście Od tygodni borykam się z kolejnymi ekipami i nie mogę znależc nikogo,kto zrobiłby mi taniej niż za 64 000 PLN stan surowy otwarty bez dachówki. Ratunku!!! Czy ktoś kto buduje w okolicach Trójmiasta? Miał (ma) dobrą, tanią ekipę? To czysty koszmar!!! Zaczynam wątpic, że znajdę coś tańszego. Dom ma około 200 m2 powierzchni użytkowej. Parter z poddaszem zagospodarowanym, bez ścianki kolankowej. całkowitej prawie 290, w tym garaż 36 m2 i spore skosy na poddaszu. Co robic??? Co robic??? Ci, których wolałabym (widziałam ich pracę i podobała mi się bardzo) życzą sobie 8 000PLN więcej, po wielkich targach. W tej cenie jest deskowanie i papa lub folia, zależy czy pociągniemy dalej (pogoda), czy na dachówkę poczekamy do wiosny. Cena mnie przeraża, ale nie mam już koncepcji ,gdzie szukac? Ja chcę na Podkarpacie, albo w łódzkie A może u nas te ceny to normalka???!!! Ja za stan surowy otwarty (z dachem krytym deskami papą i dachówką ceramiczną) płacę ekipie 40 tys. cena z zeszłego roku z października. Oferty miałam od 40 do 65 tys zł za stan surowy otwarty. Twoja cena to jakiś kosmos A dom prosty z dwuspadowym dachem, jedną lukarną. Powierzchnia użytkowa około 150 m2. Ekipy nie polecę, bo z daleka (Osiek za Starogardem Gdańskim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.07.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 my płacimy 25000 za wybudowanie domku wraz z położeniem blachodachówki, nasza koniczynka ma 131 m kw, bez podpiwniczenia, dach kopertowy, lukarna, balkon i taras, cena była negocjowana na początku roku, budowę zaczynamy późną jesienią albo na wiosnę w okolicach Nałęczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMILA 30.07.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 W poniedziałek zaczynam stawianie ścian. Ekipa bierze ok. 3-3,5 tys za kondygnację. (naprawdę świetni murarze i nie biorą dużo!!! Inny wcale nie najlepszy w lutym wycenił nam kondygnację bez schodów kominów i balkonów na 5 tys i to była cena zimowa- stwierdził ze może się zmienic)Umówiony fachowiec od dachu wycenił nam nasz dośc skomplikowany dach (dom w aloesie w) na ok. 60zł/m (ze wszystkim!)Takie są plany , jaka będzie rzeczywistość zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek77777 30.07.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Fudamenty wcale nie drogo ja zapłaciłem 4tys bloczki 3,8 grucha 1,2 drut styropian siatka klej bo ociepliłem i folia około 1,5tys firma około 3,5 tys troche cementu clasyfikator prad i wychodzi 800zł i wychodzi podobnie zalezy od działki czy w dole czy nie jak piwnica to drozej bo ja w połowie sie podpywniczyłem druga zasypałem ale zas piasek do zasypania a jedna bryka 110zł 8ton weszło z osiem . ale mam to juz za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewczasik 30.07.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Podsumowałam koszt fundamentów, materiały + robocizna. 32500+16500. Po podsumowaniu jęknęłam ze zdziwienia, że to wyszło aż tyle kasy.Materiały, ytong na dom 240 m kupowane wiosną 2007 kosztowały tyle co fundamenty.Nie wiem natomiast kto i gdzie muruje domy za 25 000 Pln ? Moja ekipa za postawienie domu + połozenie dachu 340m bierze 64 000,00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts