bartek_walas 10.11.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Czyli troszeczke musze wlozyc!!! Ogolnie to budowa rusza na wiosne jakos z poczatkiem kwietnia!!! Teraz tak jezeli znalazlem domek a bardzo mi sie podoba lecz nie ma podpiwniczenia a dlamnie kazde pomieszczenie sie liczy to jak mylici nie ma problemu aby projektnt zrobil taki dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 10.11.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 serio.... musisz ciut poważniej podejść do tematu niż "mi się podoba" - Masz działkę? Jeśli tak, to sprawdź WARUNKI ZABUDOWY bo nie wszystko można wszędzie postawić- chcesz doprojektować piwnicę? Architekt Cię za to skasuje tak że za tą kasę będziesz miał projekt indywidualny...- itp... itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rymczyk 12.11.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Cholerzyn koło KrakowaPow 138 m2 pow.użytkowejDach dwuspadowy z jedną lukarną robocizna 43000 zł netto Jak zacząłem budować (Październik 2007) miałem też ofertętego samego wykonawcy na 1200 zł/m2 z materiałemstan surowy otwarty wraz z pokryciem dachowym teraz jest trochę taniej i do 1000 /m2 bym zjechał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej_izabelin 25.11.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 stan surowy otwarty + deskowanie i papa z mat 145 000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 25.11.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Pilnie poszukuję sprawdzonej ekipy budowlanej, chcemy zacząć budowę wiosną 2009 w Łodzi. Mam jak na razie 2 namiary, z czego jeden właśnie okazał się nieaktualny. Chcemy budować tradycyjną metodą (cokolwiek to znaczy). Pomocne bedą wszelkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 25.11.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Pilnie poszukuję sprawdzonej ekipy budowlanej, chcemy zacząć budowę wiosną 2009 w Łodzi. Mam jak na razie 2 namiary, z czego jeden właśnie okazał się nieaktualny. Chcemy budować tradycyjną metodą (cokolwiek to znaczy). Pomocne bedą wszelkie namiary No to jesteście w podobnej sytuacji do nas bo z ekipą polecaną z okolic Łodzi i w dobrej cenie nie jest łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elutka 26.11.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Budowaliśmy dom 260 metrow po podłogach (z garażem 2 stanowiskowym i miejscem na jeszcze 2 motocykle). Stan surowy z materiałami, robocizną, więźba wyniósł 183 000. Budowa zaczęła sie koło 6 kwietnia, a 13 czerwca była wiecha. Projekt Extradom Wezyr II 2G. Powiększony w stronę ogrodu o 2 metry, i garaz poszerzony też o 2 metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 27.11.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Budowaliśmy dom 260 metrow po podłogach (z garażem 2 stanowiskowym i miejscem na jeszcze 2 motocykle). Stan surowy z materiałami, robocizną, więźba wyniósł 183 000. Budowa zaczęła sie koło 6 kwietnia, a 13 czerwca była wiecha. Projekt Extradom Wezyr II 2G. Powiększony w stronę ogrodu o 2 metry, i garaz poszerzony też o 2 metry w cenie jest również wliczony dach? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurak 27.11.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Ja buduję aps 96 130m2 tydzień temu dogadałem się z bobem budowniczym że za wybudowanie ścian razem z fundamętem za robocizne weżmie 18.tys. oczywiście ma swoich ludzi kturych opłaca on ja tylko dostarczam materiał czy to jest normalna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 27.11.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Ja buduję aps 96 130m2 tydzień temu dogadałem się z bobem budowniczym że za wybudowanie ścian razem z fundamętem za robocizne weżmie 18.tys. oczywiście ma swoich ludzi kturych opłaca on ja tylko dostarczam materiał czy to jest normalna cena jeżeli cena obejmuje wszystko (ławy, ściany, strop, kominy, tarasy itp) oprócz więźby i dachu to dobra cena pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurak 27.11.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Dokładnie tak jak napisałeś to wszystko razem ja w tym temacie jestem kompletnie goły i chciałem się upewnić czy ktoś nie nabija mnie w butelkenarazie dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 27.11.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Moim zdaniem to bardzo tanio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 27.11.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Ja buduję aps 96 130m2 tydzień temu dogadałem się z bobem budowniczym że za wybudowanie ścian razem z fundamętem za robocizne weżmie 18.tys. oczywiście ma swoich ludzi kturych opłaca on ja tylko dostarczam materiał czy to jest normalna cena Ja zapłaciłem w granicach Wrocławia za to samo 50 tyś(domek 165 użytkowej + garaż z dwuspadowym dachem "hermes") za samą robociznę... ja już nie wiem skąd Wy bierzecie te ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 27.11.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Ja buduję aps 96 130m2 tydzień temu dogadałem się z bobem budowniczym że za wybudowanie ścian razem z fundamętem za robocizne weżmie 18.tys. oczywiście ma swoich ludzi kturych opłaca on ja tylko dostarczam materiał czy to jest normalna cena Ja zapłaciłem w granicach Wrocławia za to samo 50 tyś(domek 165 użytkowej + garaż z dwuspadowym dachem "hermes") za samą robociznę... ja już nie wiem skąd Wy bierzecie te ekipy Mnie za Librę z dachem powiedziano 56tys a jak wezmę dwie ekipy i pewniejsze to będzie jeszcze 10tys więcej.... Myślę, że renoma majstrów też ma znaczenie a na jakości tego nie ma co oszczędzać. Tego w trakcie mieszkania sobie nie wymienisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evonation 28.11.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 oto plan ktory zamierzam budowac na wiosne 2009 ile na oko powinien mnie kosztowac stan surowy zamkniety z dachem?? Wybralem dosc prosty plan, przynajmniej mi sie wydaje prosty, dach to dachowka ceramiczan. Sciany 3 warstwowe http://img.photobucket.com/albums/v68/evonation/dom_1074_20.jpg http://img.photobucket.com/albums/v68/evonation/des.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 28.11.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Hmmm... Nawet budowlańcowi bez projektu ciężko będzie określić koszta a co dopiero wielu laikom z forum. Nie ma nawet słowa o powierzchni. Na sucho to pewnie jakieś 150tys min. za surowy otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 28.11.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Patrząc na duża powierzchnię dachu, półokragłe okna, balkon, myślę,ze poprzednik nieco zanirzył. 180-190 tys.No chyba,ze będziesz mieć firmę budujaca poniżej 50tys ( z dachem)Pisze to wyłacznie na podstawie własnych wydatkow-miesiąc temu skonczony stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 28.11.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Patrząc na duża powierzchnię dachu, półokragłe okna, balkon, myślę,ze poprzednik nieco zanirzył. 180-190 tys.No chyba,ze będziesz mieć firmę budujaca poniżej 50tys ( z dachem) Pisze to wyłacznie na podstawie własnych wydatkow-miesiąc temu skonczony stan surowy Chciałem być optymista ale sam już planuje budowę i myślę ze masz całkowitą rację... Mówimy o surowym otwartym czy zamkniętym? Bo to też różnica. Piszesz o oknach. Ja ich nie brałem pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evonation 28.11.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 pisze o stanie zamknietym z oknami i dachem kilku okien sie pozbylem, w tym jednych w scianie bocznej i 2 dachowych powieszchnia uzytkowa to 160m nie wiem jak to jest, jakiby projekt nie wybrac to zawsze wychodzi to 300-400tys za wszystko. Wybierajac ten myslalem ze taki prosty, otwarty, to jakos sie urwie z kosztow, a tu nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika 30 29.11.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Ja jestem w trakcie stawiania domu i teraz wiem że tak naprawdę niewiele się da obciąć z wydatków bo jak tu się coś utnie to na czymś innym trzeba będzie dołożyć. Każdemu radzę aby nie próbował zmieniać projektu bo póżniej będzie żałował wiem to po przykładzie znajomych którzy pomajstrowali przy projekcie i potem żałowali to zaciemno było to kanalizację trzeba było zmieniać wszystko zaczeło ciągnąć za sobą kolejne zmiany. Powodzenia dla wszystkich co się budują, uszka do góry mi mój mąż zafundował domek 460m2 już teraz Mnie głowa boli od wydatków a wykańczanie zajmie mi ze 100 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts