wegielek 16.05.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Czesc, Ja zaczynam budowe pod Poznaniem i biore ekipe z polecenia kilku zanajomych. Moze nie sa tani, ale nie chce miec spapranego domu. Czas budowy stanu surowego 180 m2 (sciana trojwarstwowa ) okolo 1,5 miesiaca. Elewacje robie z cegly klinkierowej tez bedzie wykonaywala ta prace ta firma dodatkowo 1 miesiac. Nie pijący w pracy (dosc wazne). Jezeli ktos potrzebuje kontakt dajcie znac. Ja zaczynam w lipcu (moze w czerwcu?). Mario Poznan Materiały załatwia firma jak tak daj namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario Poznan 17.05.2005 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Czesc, Ja zaczynam budowe pod Poznaniem i biore ekipe z polecenia kilku zanajomych. Moze nie sa tani, ale nie chce miec spapranego domu. Czas budowy stanu surowego 180 m2 (sciana trojwarstwowa ) okolo 1,5 miesiaca. Elewacje robie z cegly klinkierowej tez bedzie wykonaywala ta prace ta firma dodatkowo 1 miesiac. Nie pijący w pracy (dosc wazne). Jezeli ktos potrzebuje kontakt dajcie znac. Ja zaczynam w lipcu (moze w czerwcu?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosias 17.05.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam - właśnie rozmawiam z paroma potencjalnymi wykonawcami: dom niewielki - 140 pow. uzytkowej, prosta bryła, bez piwnic i garazu, ściana 2-uwarstwoawa ( chyba z porothermu). Jeden chciał 40 za robociznę stan surowy otwarty i stwierdziłam, że przegiął, kolejna ekipa chce 35. Juz sama nie wiem, może w Łodzi sa takie ceny. Ale z tego co tu czytam, to strasznie chcą ode mnie drogo. Moze macie namiar na kogoś sprawdzonego, ale tańszego w Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 17.06.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 No więc mam ostateczna cenę. Dom prosty ok 140m2 plus garaz dwuspadowy dach. Oferty miałam od 35000z do 25000 z dachem. Udało mi sie wynegocjowac 17tys. bez dachu, więc chyba nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszzzz 17.06.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Witam, ja zaczynam budowę pod Krakowem. Dom z pracowni Archeton - "BERYL"108,9 m2 użytkowej, 166,1m2 netto. kubatura 670m3, pow. dachu 200m2. Dach dwuspadowy z dwoma lukarnami.Lokalna ekipa (z polecenia, sprawdzona) za wykonanie s.surowego otwartego zaproponowała mi 24000 pln.w zakres robót wchodzi: prace ziemne wraz ze sprzętem, funament częściowo w grunt, częściowo w deskowanie, izolacje pionowe i poziome fundamentu, ściany nośne parteru i poddasza z max28, ściany działowe z k3, kominy z cegły pełnej i systemowe(do pieca i kominka) ponad dach, stropy, schody i nadproża wylewane (szalowanie i rozszalowywanie)podłogi parteru do poziomu chudego betonu, dach krokwiowo jętkowy- konstrukcja, warstwy, pokrycie dachówka betonowa, wszelkie obróbki blacharskie i rynny. Ja wykonuje tylko podbitkę, Nie interesuje mnie jedzenie, spanie ani żaden sprzęt i narzędzia.Byćmoże jeszcze się rozejrzę za inną ekipą dla porównania ale raczej jestem zdecydowany. co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sezamek 06.07.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Czy ktoś może polecić sprawdzoną ekipę z Katowic lub okolic. Obecnie załatwiam formalności związane z pozwoleniem na budowę. Budowę chcę zacząć od wrzesnia. Dom Jupiter - 186 m z pracowni Domus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 11.07.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Budujemy dom o pow.uzyt.140m2. Stan surowy otwarty w naszym przypadku to koszt 18300 Budowlańcy 14500łącznie z położeniem dachówki)cieśle 3800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 11.07.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witam wszystkich Czytam posty i czytam, ja mam dom 126 m2 pow. użytkowa, technologia silikaty, - cena za wykonanie 14 000 zł w tym mury wew + zew, kominy, strop i przeróbki różne ) nie wiem czy to dużo czy tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedraszko 18.07.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam wszystkich Czytam posty i czytam, ja mam dom 126 m2 pow. użytkowa, technologia silikaty, - cena za wykonanie 14 000 zł w tym mury wew + zew, kominy, strop i przeróbki różne ) nie wiem czy to dużo czy tanio. w jakim regionie/miejscowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedraszko 18.07.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam wszystkich Czytam posty i czytam, ja mam dom 126 m2 pow. użytkowa, technologia silikaty, - cena za wykonanie 14 000 zł w tym mury wew + zew, kominy, strop i przeróbki różne ) nie wiem czy to dużo czy tanio. w jakim regionie/miejscowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedraszko 18.07.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam. może jakieś wieści od budujących z okolic Kalisza (Wlkp).Ile biorą ekipy? Mój pomysł na dom to ok. 120 użytkowej, sciana 1w BK, poddasze nieużytkowe.Pochwalcie się cenami i ewentualnymi namiarami na wykonawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowatorka 18.07.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Ja mogę posłać mailem tel. do jednego z całą pewnością rzetelnego i taniego budowlańca. Doradzi, co wyjdzie taniej, podsunie lepsze rozwiązanie itd.Buduje w całej Polsce, więc pewnie nie bedzie problemu z lokalizacją (a mieszka w okolicy Piotrkowa Tryb.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał-r 18.07.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 No właśnie...dom jest o powierzchni urzytkowej 140 m2(nielicząc garażu), jest to projekt z Atrium Studio glx 31, ma podniesioną ścianke kolankową o 2 pustaki i ma poszerzony garaż o 1,5 metra który jest wkomponowany w budynek.Dom jest w stanie surowym bez ścianek działowych i wylewek, dach (prosty, dwuspadowy o powierzchni 220m2) wykonany w technologi:pełne deskowanie i papa, ale nie ma jeszcze zrobionych lukarn (będą zrobione na wiosne, a teraz jest wszystko zabite deskami i pokryte papą), kominy ponad dachem zrobione są z klinkieru, a dom wykonany jest z BK, od wewnątrz 24cm w środku styropian 8cm a na zewnątrz BK 12cm, co druga warstwa jest kotwiona. Cała robota jest wykonana porządnie i starannie? Ile jest warte wybudowanie takiego domu-w tym stanie (chodzi mi o samą robocizne). Ps.prosze o odpowiedzi bo to dla mnie bardzo ważne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał-r 18.07.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 witam,mnie również interewsuje ten projekt-jak bedziesz znał wycenę to będę miał jasnośc ile muszę za niego liczyć.Projekt jest dość prosty więc nie powinno byc żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedraszko 19.07.2005 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ja mogę posłać mailem tel. do jednego z całą pewnością rzetelnego i taniego budowlańca. Doradzi, co wyjdzie taniej, podsunie lepsze rozwiązanie itd. Buduje w całej Polsce, więc pewnie nie bedzie problemu z lokalizacją (a mieszka w okolicy Piotrkowa Tryb.) Hej! chętnie skorzystam z tego nr telefonu. Z dobrym fachowcem warto pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter1000 19.07.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Jeżeli można to ja też proszę o namiary na ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aloj 13.08.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Nasza ekipa górali policzyła za dom niepodpiwniczony ok. 155 m2 z 2 gartażami stan surowy otwarty 30.000 zł + ok. 9.000 zł za położenie dachówki pow. dachu ok. 300 m2 (lukarny). Oddzielny koszt to jeszcze schody zewnętrzne i taras - do uzgodnienia. Ekipa sprawdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.08.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 stan surowy otwarty parter 160m2,bez piwnicy 22000,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 15.08.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 ja z kolei mam propozycję (pod Warszawą) ca 30 000 zł za dom 210 m2 (z garazem na 2 auta), dach dwuspadowy, 2 lukarny, z poddaszem. W tym wszystkie maszyny. To cena za surowy otwarty z pokryciem dachu dachu dach. cementową. Pewnie można by było taniej... u mnei podobnie dom 190 m2, dach dwuspadowy 2 lukarny, 22tys za mury(oczywiście w tym strop, schody wewn zewn, 2 kominy, chudziak na podłodze - lejcie szybko chudziak na podłogę w stanie zero -to ułatwia potem prace) i 10 tys za dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 15.08.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Witam Darku Rz. gdzie budujesz? Dość tanio chyba Wam wyszło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts