annaoj20008 21.12.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witajcie budujemy wiosną 2009 Salsę z pracowni Krajobrazyale bez garażu. Wydłużyliśmy dom o 1m więc zamiast 103m użytkowych będzie115, a w dachu ma być 5 połaciowych Dostalismy taka pierwsza wycenę: - roboty ziemne 1199 zł - ławy i fundamenty 11345 - mury parteru 5133 - roboty zelbetonowe 4893 - mury pietra 3981 - więzba dachowa 4218 - pokrycie dachu 6797 do tych prac potrzebny sprzęt(?) za 3200 zł To wszystko są ceny netto, brutto to 49735 zł. Co Wy na to?, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 22.12.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witajcie budujemy wiosną 2009 Salsę z pracowni Krajobrazyale bez garażu. Wydłużyliśmy dom o 1m więc zamiast 103m użytkowych będzie115, a w dachu ma być 5 połaciowych Dostalismy taka pierwsza wycenę: - roboty ziemne 1199 zł - ławy i fundamenty 11345 - mury parteru 5133 - roboty zelbetonowe 4893 - mury pietra 3981 - więzba dachowa 4218 - pokrycie dachu 6797 do tych prac potrzebny sprzęt(?) za 3200 zł To wszystko są ceny netto, brutto to 49735 zł. Co Wy na to?, witam cena wg mnie wysoka, zobacz na grupę zielona góra, zary tam jest osoba o nicku "igma", która buduje salse. Igma znalazła ekipe za 37tys, projekt z garazem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz75 22.12.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 U nas SSO wyniósł 217 tys. Powierzchnia całkowita to 198m2. Dom z poddaszem użytkowym pod Warszawą. Robocizna murarzy + wykonanie więźby - 50 tys robocizna dekarzy - 19 tys W przeliczeniu na m2 wychodzi 1096zł, jakoś dużo w porównaniu z tym co piszecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol 26.12.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 te ceny, które podajecie są podejrzanie niskie. mi zaproponowali za SSO domu o powierzchni 230 m2 z lanym stropem minimalnie 100 tys. zł. i to najniższa wycena jaką otrzymałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 26.12.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Witajcie budujemy wiosną 2009 Salsę z pracowni Krajobrazyale bez garażu. Wydłużyliśmy dom o 1m więc zamiast 103m użytkowych będzie115, a w dachu ma być 5 połaciowych Dostalismy taka pierwsza wycenę: - roboty ziemne 1199 zł - ławy i fundamenty 11345 - mury parteru 5133 - roboty zelbetonowe 4893 - mury pietra 3981 - więzba dachowa 4218 - pokrycie dachu 6797 do tych prac potrzebny sprzęt(?) za 3200 zł To wszystko są ceny netto, brutto to 49735 zł. Co Wy na to?, Mamy drugą wycenę: 45 tyś. Wygląda lepiej no nie? chcielibysmy jeszcze coś urwać, bo naprawdę ten nasz domek jest prosty... Ceny pewnie też sie róznią, zaleznie od rejonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 27.12.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 zawrotu głowy morzna dostać od tych wyliczeń. u mni 150 m , fachowiec narazie za same ławy wyliczył 6000 zł robocizna, 24000 zł materiał . więc na same ławy potrzebuje 30000 zł. dużo, jest powód tego szkody górnicze na moim terenie. mam dodatkowe wzmocnienia w postaci 2 krzyżaków pod garażem i częścią mieszkalną oraz wyszło im 16 słupów żelbetonowych.perspektywa piękna przerażają mnie te słópy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 27.12.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Hey, widzę , że dużo osób "chwali" się ile zapłacą więc i ja dorzucę swoje 3 grosze. A więc tak: ceny ma się rozumieć za robociznę. - fundament 57mb - 1700pln - ściana fundamentowa - 1600pln PARTER ściana - 154m kw. - 4600pln - 24m kw. - 500pln STROP - 4500pln PIĘTRO - ściana - 1800pln - wieniec - 800pln - kominy - 1000pln Tak to wygląda na chwilę obecną. Rejon wielkopolska. Czytam wasze ceny i włos się jeży na głowie. fachowiec narazie za same ławy wyliczył 6000 zł robocizna, 24000 zł materiał . więc na same ławy potrzebuje 30000 zł To już jest dosłownie masakra ale co zrobić co region to inne cenniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 29.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Hej widzę że dyskusja z salsowego wątku przeniosła się tutaj Mi za stan surowy otwarty z dachem - projekt Salsa z garażem zapodali 45 tys i jak do tej pory jest to najlepsza oferta a miałam już i 67 tys...mieszkam w zachodniopomorskim. Sama nie wiem ale szukam nadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regmars 30.12.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Poznań - SSO - 25 tys. bruttoDach - 14 tys. montaż więdźby, deskowanie, papa, dachówka cer. (dwa kominy i 7 okien połaciowych) dotyczy projektu Opałek 1G pozdrawiam z WLKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beny94 30.12.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Witam wszystkich budowniczych Będę budował ten dom c126 z muratora vis a vis: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=501&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=&symbol=C126a&x=0&y=0&nr=0 1 pierwsza firma za stan surowy otwarty powiedziała mi 60 tyś zł (robocizna) firma z rodziny 2 to samo tylko z materiałami 280tyś zł firma deweloperska znajoma trochę 3 robocizna 35tyś zł (30lat doświadczenia wiele budów w kraju i za granicą) znana mi bardzo dobrze. sąsiad wykonanie stanu surowego to: wykop pod stopę , zalanie stopy ze zbrojeniem ściana fundamentowa z bloczków zalewowych, wieniec, plus izolacja podsypka plus ubicie plus chudziak sciany zew. z bloczków solbet ideal 36cm. z orginalnymi nadprożami itp. (ściana jenorodna bez docieplenia , mam uczulenie na wszelaki styropian na ścianach , widziałem co po kilku latach z taka scianą docieploną styropianem się stało jak zerwało ten styropian , koszmar) strop zalewany oczywiście ze zbrojeniem wieniec itp , Dach w całości z orynnowaniem (blacha) plus schody , ściany wew. , kominy , tarasy beton itp. co zapomniałem. Chciałem się podzieli swoimi doświadczeniami jak różne potrafią być ceny robocizny w jednym miejscu w zasadzie w jednym mieście. Także dobrze szukajcie i nie załamujcie się , wytrwałości. pS czy uwarzacie że 36cm solbetu wystarczy bo wacham się między solbetem a ytongiem , tylko po co przepłacaac a parametry identyczne , zresztą i tak przez ściany najmniej ucieka ciepła , ????? Koncze przynudzać pozdrawiam z małopolski beny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 31.12.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Witam wszystkich budowniczych Będę budował ten dom c126 z muratora vis a vis: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=501&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=&symbol=C126a&x=0&y=0&nr=0 1 pierwsza firma za stan surowy otwarty powiedziała mi 60 tyś zł (robocizna) firma z rodziny 2 to samo tylko z materiałami 280tyś zł firma deweloperska znajoma trochę 3 robocizna 35tyś zł (30lat doświadczenia wiele budów w kraju i za granicą) znana mi bardzo dobrze. sąsiad wykonanie stanu surowego to: wykop pod stopę , zalanie stopy ze zbrojeniem ściana fundamentowa z bloczków zalewowych, wieniec, plus izolacja podsypka plus ubicie plus chudziak sciany zew. z bloczków solbet ideal 36cm. z orginalnymi nadprożami itp. (ściana jenorodna bez docieplenia , mam uczulenie na wszelaki styropian na ścianach , widziałem co po kilku latach z taka scianą docieploną styropianem się stało jak zerwało ten styropian , koszmar) strop zalewany oczywiście ze zbrojeniem wieniec itp , Dach w całości z orynnowaniem (blacha) plus schody , ściany wew. , kominy , tarasy beton itp. co zapomniałem. Chciałem się podzieli swoimi doświadczeniami jak różne potrafią być ceny robocizny w jednym miejscu w zasadzie w jednym mieście. Także dobrze szukajcie i nie załamujcie się , wytrwałości. pS czy uwarzacie że 36cm solbetu wystarczy bo wacham się między solbetem a ytongiem , tylko po co przepłacaac a parametry identyczne , zresztą i tak przez ściany najmniej ucieka ciepła , ????? Koncze przynudzać pozdrawiam z małopolski beny 35tys za SSO za taki dom to wyjątkowo tanio skąd jest ta ekipa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 02.01.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 dom z poddaszem użytkowym 160m2 powierzchni użytkowej + 50m2 garaż z kotłownią - za stan surowy bez dachu i więźby = 26 000 zł (budowa wiosną 2009-Łódzkie). Oferty miałem od 18 000 do 200 000. Wziąłem ekipę o której wszyscy w okolicy mówili że solidna firma - czy solidna zobaczymy. Jedno jest pewne: poczytać o technologiach i technikach, potem poczytać na forum jak to się ma w praktyce. Patrzeć wykonawcy na ręce, mierzyć, sprawdzać, dociekać. Kierownika budowy który nie jest kolesiem firmy - bo to on ma wykonawcę kontrolować i wymagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beny94 02.01.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Witam wszystkich budowniczych Będę budował ten dom c126 z muratora vis a vis: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=501&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=&symbol=C126a&x=0&y=0&nr=0 1 pierwsza firma za stan surowy otwarty powiedziała mi 60 tyś zł (robocizna) firma z rodziny 2 to samo tylko z materiałami 280tyś zł firma deweloperska znajoma trochę 3 robocizna 35tyś zł (30lat doświadczenia wiele budów w kraju i za granicą) znana mi bardzo dobrze. sąsiad wykonanie stanu surowego to: wykop pod stopę , zalanie stopy ze zbrojeniem ściana fundamentowa z bloczków zalewowych, wieniec, plus izolacja podsypka plus ubicie plus chudziak sciany zew. z bloczków solbet ideal 36cm. z orginalnymi nadprożami itp. (ściana jenorodna bez docieplenia , mam uczulenie na wszelaki styropian na ścianach , widziałem co po kilku latach z taka scianą docieploną styropianem się stało jak zerwało ten styropian , koszmar) strop zalewany oczywiście ze zbrojeniem wieniec itp , Dach w całości z orynnowaniem (blacha) plus schody , ściany wew. , kominy , tarasy beton itp. co zapomniałem. Chciałem się podzieli swoimi doświadczeniami jak różne potrafią być ceny robocizny w jednym miejscu w zasadzie w jednym mieście. Także dobrze szukajcie i nie załamujcie się , wytrwałości. pS czy uwarzacie że 36cm solbetu wystarczy bo wacham się między solbetem a ytongiem , tylko po co przepłacaac a parametry identyczne , zresztą i tak przez ściany najmniej ucieka ciepła , ????? Koncze przynudzać pozdrawiam z małopolski beny 35tys za SSO za taki dom to wyjątkowo tanio skąd jest ta ekipa? Pozdrawiam połódnie województwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 02.01.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 u mnie dom prawie 400 m, robocizna 180 tys za SSO z materialem w tym stropodach 660.000. Szukam ekipy z Warszawy lub okolic, Pomocy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beny94 16.01.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Dom z podpisu trochę powiekszony dodane poddasze wys 2.70 z ociepleniem na zewnatrz, tynkami gipsowym,i oknami 145tys. Witaj PW jak możesz to odbierz. Bardzo tanio wybudowany domek. Nam wyszło za stan sso 170tyś w tym robocizna 35000zł oczywiście to narazie obliczenia a jak wiadomo trza pewnie z 30% dołożyć . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 18.01.2009 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Hej- mam pierwsza wycene:fundament (ocieplony), mury, strop teriva, sciany nosne i dzialowe, dach (ma ok 112 m z daszkiem- wiezba i pokrycie dachowka. Robocizna 38 tys- czy to malo czy duzo za domekpow. użytkowa/netto: 80.4/95.1 m2 pow. zabudowy 65 m2dach prosty (jak na obrazku w podpisie)Czyli domek malutki- fundamentu malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 18.01.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Hej- mam pierwsza wycene: fundament (ocieplony), mury, strop teriva, sciany nosne i dzialowe, dach (ma ok 112 m z daszkiem- wiezba i pokrycie dachowka. Robocizna 38 tys- czy to malo czy duzo za domek pow. użytkowa/netto: 80.4/95.1 m2 pow. zabudowy 65 m2 dach prosty (jak na obrazku w podpisie) Czyli domek malutki- fundamentu malo. bardzo drogo,jak za taki mały domek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 18.01.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Hej- mam pierwsza wycene: fundament (ocieplony), mury, strop teriva, sciany nosne i dzialowe, dach (ma ok 112 m z daszkiem- wiezba i pokrycie dachowka. Robocizna 38 tys- czy to malo czy duzo za domek pow. użytkowa/netto: 80.4/95.1 m2 pow. zabudowy 65 m2 dach prosty (jak na obrazku w podpisie) Czyli domek malutki- fundamentu malo. bardzo drogo,jak za taki mały domek... tak mi sie wydawalo, ze to duzo ale facet mowił, ze sa rzeczy ktore i tak musi zrobic i czy to maly czy duzy dom to nie ma znaczenia ale ekipa sprawdzona wiec mi troche zalezy- na ile sie targowac aby cena byla do przyjecia? (dodam, ze na budowe mam ok 200 tys i chcialabym jak najwiecej za to zrobic- dlatego wybralam taki maly i prosty domek- no nie tylko dla tego- podoba mi sie tez;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 18.01.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 ja też uważam że dużo za taki domek poszukaj innego lub targuj. ja płacę 35 tys za wszystko a robią mi dwie ekipy a to zawsze wychodzi drożej. ja mam 130 m użytkowej plus garaż co daje jakieś 160m całości, dachu z tarasem mam 300m co prawda będzie blachodachówka ale to i tak ponad 2 razy więcej niż u ciebie.zaczynam na wiosnę ceny uzgadniane w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 18.01.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 uważam że nikogo nie obrazisz proponując cenę 30 tys za całość. my też mieliśmy ekipy które chciały 45 tys za całość. a jak wiesz drożej wcale nie musi oznaczać lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts