Qura 06.04.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Czy można samemu prawidłowo osadzić ościeżnice (stałe sosnowe) nie mając jeszcze do nich skrzydeł drzwiowych? Dodam, że największe z drzwi to 80. Czy lepiej się za to nie brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.04.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Czy można samemu prawidłowo osadzić ościeżnice (stałe sosnowe) nie mając jeszcze do nich skrzydeł drzwiowych? Dodam, że największe z drzwi to 80. Czy lepiej się za to nie brać? Nie wiem jakie masz doświadczenie, ale po formie pytania sugeruję zostawić to fachowcom, co nie znaczy, że nie może się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.04.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ja sam osadzałem ościeża - ale miałem komplet razem ze skrzydłami drzwiowymi - i po zamocowaniu ościeża przed piankowaniem zawsze przymierzałem skrzydło drzwi - nigdy bym nawet nie próbował osadzać samych ościeży bez skrzydeł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 06.04.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ja sam osadzałem ościeża - ale miałem komplet razem ze skrzydłami drzwiowymi - i po zamocowaniu ościeża przed piankowaniem zawsze przymierzałem skrzydło drzwi - nigdy bym nawet nie próbował osadzać samych ościeży bez skrzydeł ... też sam wstawiałem i też bez skrzydła bym nie próbował, ze skrzydłem można 1. sprawdzić czy dobrze dolegają 2. łatwiej ocenić prześwit pod drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 06.04.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Nie jest to najlepsze rozwiązaie. Wprawdzie znormalizowana ościeżnica powinna pasować do znormalizowanego skrzydła, ale osadzanie powinno przebiegaćw parach. Uniknie się przez to samoczynnego ruchu skrzydła po puszczeniu klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts