anetina 06.04.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 zalalismy samodzielnie strop tzn. ja bardziej z boku, ale niejako najwazniejsze, ze sami kwestia taka, ze mam pytania czy 1,5 tygodnia wystarczy, zeby można było dalej budować? czy las ma długo stać? miesiąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.04.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 1,5 tygodnia to aż nadtolas niech stoi jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 06.04.2009 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 dziękuję w sobotę zalali strop a juz jutro murarze chcą wejść rozumiem, że tfu tfu tfu nie grozi mi to katastrofą budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.04.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.04.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 a co murarzom przeszkadzają te "drzewa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 06.04.2009 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 a co murarzom przeszkadzają te "drzewa"? nie przeszkadzają mają schody i windę zamocowaną sama dla własnej wiedzy się pytam :0 bo nie miałam okazji murarzy się zapytać, bo to nie oni mi ten las wsadzili do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 10.04.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Mam zalany strop. Poziom trzyma całkiem nieźle ale:-są nierówności (zagłębienia ok 1 cm) -głównie spowodowane "ziarnistością" betonu-są rowki (ok 3 cm) po listwach które murarze położyli na pustaki stropowe przed zalaniem, służące jako "poziomy" ~do zgarniania nadmiaru betonu.Będę miał na tym stropie położone 4 cm styropianu i ogrzewanie podłogowe (wszędzie).pytanie:Czy należy wyrównać czymś (pewnie jakąś zaprawą?-wylewką?) ten strop przed położeniem styropianu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 10.04.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Czy należy wyrównać czymś (pewnie jakąś zaprawą?-wylewką?) ten strop przed położeniem styropianu?? A po co? Powietrze jest najlepszym izolatorem Estetyka nie jest ważna, bo to i tak będzie schowane pod styro i wylewką. Mi np. strop tuż po wylaniu podeptała kizia-mizia sąsiadów i mam po wieczne czasy odciśnięte jej łapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 12.04.2009 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Czy należy wyrównać czymś (pewnie jakąś zaprawą?-wylewką?) ten strop przed położeniem styropianu?? nie wyrównywać u nas od razu styropian na to położą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 13.04.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 podepnę się pod ten wątek bo nie chcę zakładać podobnego-chodzi mi o STROP strop został zalany betonem i teraz sobie go podlewam,ale kiedy go podlewam to pustaczki przeciekają i tu właśnie moje pytanie-czy to normalne??? http://picasaweb.google.com/lh/photo/Y16tVfrwUnM39U1o-vabqw?authkey=Gv1sRgCP-68NzPlYDppQE&feat=directlink skąd te przecieki skoro góra zalana betonem??? pojawiła się widoczna rysa-czy powinnam się tym przejmować czy to nic takiego??? http://picasaweb.google.com/lh/photo/MwQXuXQxzDCDYK_25qeRDA?authkey=Gv1sRgCP-68NzPlYDppQE&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 13.04.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 tylko jedna taka rysa? to gratuluje dbalosci serio. a przyczyn wiele, glowna ze beton nie jest na tyle wodoszczelny by temu zapobiec, woda migruje i leci w dol poprostu, wibrowanie i tak nie pomoze. przestana ciec jak przykryjesz dachem .U ciebie pewnie z 4cm nadbetonu na gestozebrowym, takie przecieki to i na plycie 12-14cm sie zdarzaja,dlatego niczym sie nie przejmuj i lej dalej wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.04.2009 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Angelb, u nas też cieknie, ale dosłownie w kilku miejscach - tam gdzie były kołki do szalunku, no i przy szalunku mówią, że ważne, ze tylko tak na to i tak będą wylewki, a poza tym będzie dach, więc już powodzi nie będzie skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts