Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam zalany strop. Poziom trzyma całkiem nieźle ale:

-są nierówności (zagłębienia ok 1 cm) -głównie spowodowane "ziarnistością" betonu

-są rowki (ok 3 cm) po listwach które murarze położyli na pustaki stropowe przed zalaniem, służące jako "poziomy" ~do zgarniania nadmiaru betonu.

Będę miał na tym stropie położone 4 cm styropianu i ogrzewanie podłogowe (wszędzie).

pytanie:

Czy należy wyrównać czymś (pewnie jakąś zaprawą?-wylewką?) ten strop przed położeniem styropianu??

Czy należy wyrównać czymś (pewnie jakąś zaprawą?-wylewką?) ten strop przed położeniem styropianu??

A po co? Powietrze jest najlepszym izolatorem ;) Estetyka nie jest ważna, bo to i tak będzie schowane pod styro i wylewką.

Mi np. strop tuż po wylaniu podeptała kizia-mizia sąsiadów i mam po wieczne czasy odciśnięte jej łapki ;)

podepnę się pod ten wątek bo nie chcę zakładać podobnego-chodzi mi o STROP

strop został zalany betonem i teraz sobie go podlewam,ale kiedy go podlewam to pustaczki przeciekają i tu właśnie moje pytanie-czy to normalne???

http://picasaweb.google.com/lh/photo/Y16tVfrwUnM39U1o-vabqw?authkey=Gv1sRgCP-68NzPlYDppQE&feat=directlink

skąd te przecieki skoro góra zalana betonem???

pojawiła się widoczna rysa-czy powinnam się tym przejmować czy to nic takiego???

http://picasaweb.google.com/lh/photo/MwQXuXQxzDCDYK_25qeRDA?authkey=Gv1sRgCP-68NzPlYDppQE&feat=directlink

tylko jedna taka rysa? to gratuluje dbalosci serio. a przyczyn wiele, glowna ze beton nie jest na tyle wodoszczelny by temu zapobiec, woda migruje i leci w dol poprostu, wibrowanie i tak nie pomoze.

przestana ciec jak przykryjesz dachem :D .U ciebie pewnie z 4cm nadbetonu na gestozebrowym, takie przecieki to i na plycie 12-14cm sie zdarzaja,dlatego niczym sie nie przejmuj i lej dalej wode :wink: