krzysiek_kl 06.04.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam, Ile kupiliście kubików desek szałunkowych 25mm na budowę domu KRAB 3? Jakie kupywaliście - 3m, 4m czy 5 metrowe? Dodam, że nie będe szałował fundamentów. Rozpoczynamy w maju Jeśli macie jakies zastawienia materiałów, to bardzo prosze o nie. Prosze o odpowiedź, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 06.04.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 To zależy jaki strop. Ja mam Terive i kupiłem 1,5m3 średnich (3-5m). Spokojnie mi to wystarczy, ale nie wszystko jest szalowane na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 06.04.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 W moim domu (10,65x 9,15m) do zaszalowania 83 m2 stropu monolitycznego więc z wyliczeń trzeba 2,6 m3 desek o grubości 3,2cm. Do tego wieńce i nadproża ok. 0,3 m3. Dodałam jeszcze 10% na inne potrzeby. Udało mi się znaleźć skład , w którym przycięli mi deski na wymiar aby jak najmniej było odpadów. Mam miedzy ścianami szerokość 4,1m więc deski mają 4,15 do 4,30. Oraz kilka dłuższych i kilka krótszych na nadproża. W zależności od potrzeb można samodzielnie wyliczyć z projektu albo zdać się na ekipę ale fachowcy zawsze mają tendencję do zawyżania potrzeb.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts