majki 14.11.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 WitamMam działkę, na której oprócz zwykłych traw ( to nie problem ) rosną dzikie róże, "dziczki" różnych drzew ( takie wystające z ziemi pęki mocnych badyli z jednego korzenia ), dzikie małe drzewka.Wyciąć to można, ale co z korzeniami. Owszem można wykopać, ale tego jest naprawdę dużo.I tu pomysł - a jakby tak traktor z pługiem, zaorać i potem to powyciągać / powycinać ?Co radzicie, jak mieliście u siebie ?Pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbrakus 14.11.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Ja miałem kilkanaście brzózek wysokosci ok 40 cm w porywach do 1 m. Cała działka ponadto zarośnięta była wrotyczem. Opryskałem to wszystko RUNDUP'em i trafił to szlag. Na wiosnę ponowię oprysk poczekam aż wyschnie wszystko, przeoram i posieję łubin lub coś podobnego w celu wygłuszenia reszty chwastów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 14.11.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Oj powalczysz. Przez kilka lat w starym domu miałam ten sam problem z jeżynami. Co się wykopało i powyrywało to i tak jakimś cudem wyrastały nowe pędy. Walka trwała kilka dobrych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.11.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2003 Randap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts