hustawek 06.04.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam. Mam Thuje formowana (tzw kule na kurzej stopce) - świeżo posadzoną. Dzisiaj okazało się, że niemal połowa kory z pnia została zdarta przez sukę owczarka niemieckiego. Czy thuja przetrwa? Jak można jej pomóc? Podobno jest coś takiego jak maść sadownicza - czy to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardzento 06.04.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Moja tuja szczepiona została pozbawiona kory w 100% jesienią,również przez sukę owczarka niemieckiego.Posmarowałam nogę maścią i opatuliłam osłonką od ocieplania rur.Dawałam jej marne szanse przetrwania,jednak jeszcze żyje i nie wygląda na zmarżniętą.Mam nadzieję,ze nie uschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 07.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 mi owczarek niemiecki obgryzł czubki w tujach...czy beda dalej rosły czy raczej marne szanse i jak juz beda rosłu to tylko w szerokosc...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 07.04.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Będą dalej rosły. Pojawi się zastępczy przewodnik. ******* Na zranienia kory, dobry jest LAC BALSAM. To syntetyczna kora, umożliwiająca wymianę gazową. Taka, sztuczna skóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts