liderka3 06.04.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 No to zaczynamy pisanie dziennika. Budujemy alabaster 1G w świętokrzyskim, a ściślej w dawnym woj. kieleckim a jeszcze ściślej okolice Włoszczowy. Więcej nie powiem, no chyba że wtajemniczonym Od dawna marzyło nam się wybudowanie własnego domu, a w listopadzie 2007 myśl ta przerodziła się w czyn. Zaczęliśmy załatwiać sprawy papierkowo-projektowe i w czerwcu 2008 dostaliśmy pozwolenie. I w lipcu ruszyliśmy z budową, aczkolwiek budowa ta idzie pomalutku, zgodnie z bieżącymi finansami. Narazie z bieżącymi a kiedyś może pomyślimy o jakimś kredycie. Działkę mamy swoją więc nie traciliśmy kasy na jej zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liderka3 21.04.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 rzuty parteruhttp://www.projekty.ign.com.pl/pliki/rzuty/rzut_alabaster_1_zoom.gifi rzuty poddaszahttp://www.projekty.ign.com.pl/pliki/rzuty/rzut_alabaster_2_zoom.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liderka3 10.05.2009 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Na początku projekt wydawał nam się prawie idealny. z czasem jednak postanowiliśmy wprowadzić kilka zmian by dom stał się bardziej funkcjonalny (dla nas). na chwile obecną są to: - rezygnujemy z okna okrągłego na kwadratowe (bo tańsze, mniej przcy i przede wszystkim kwadratowe można uchylić, otworzyć a okrągłe w tej wymiarówce NIE) - w kotłownii przenoszę okno na drugą ścianę czyli na tylną ściane budynku, niedaleko drzwi ( bo w poprzednim rozmnieszczeniu okno byłoby nad piecem w kotłowni i to byłoby wg mnie trochę bezsensowną lokalizacja) - rezygnuje z małego pokoju parterze ( stwierdziłam że nie będzie mi on potrzebny i dzielimy go na dwa pomieszczenia - spiżarnie i pomieszczenie gosp. na narzędzia, drobne sprzęty itp. Do tej spiżarni będę miała wejście z holu a do pomieszcz. gosp. z kotłowni) Mam nadzieję że nie będę żałować rezygnacji z tego pokoiku. - powiększam wiatrołap kosztem spiżarenki przy kuchni ( potrzebuje większy wiatrołap by zrobić tam szafe zabudowaną na kurtki, buty itp. Bo wdaje mi się że ten witrołapek jest mały i nie zmieściłoby się tam nic poza wieszakiem na kurtki) Narazie to tyle zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majeczka150 25.07.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ja również jestem ze świetokrzyskiego i również chcemy wybudować ten domek.Jesteśmy na etapie spraw "papierkowych".Mam pytanie czy była by możliwość zobaczenia na żywo Waszego domku? Z góry bardzo dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liderka3 29.08.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 nie ma sprawy. Napisz do mnie na gg 2436276. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liderka3 29.08.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Kolejne drobne prace:- Postawiliśmy komin w kotłowni. Wkłady dalimy okrągłe, bo ponoć są lepsze,- Postawiliśmy sciankę tą między kuchnią a salonem, a raczej wylaliśmy ją z betonu i trzoszkę skróciliśmy powiekszając tym samym jadalnie. - Zrobiliśmy wylewke przed wejściem do domu. Ale do kwadratu (nie tak jak w projekcie okragłą). W przyszłym tygodniu chcemy zalewać strop. Nie mogę się zebrać żeby porobić i powklejać zdjęcia. Może jutro wreszcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liderka3 05.09.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 dziennik przesniesiony na strone http://www.alabaster.liderka3.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts