Gość ,,laiczka,, 14.11.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Czy ktos moze mi podpowiedziec czy w normalnej eksploatacji tzn. codzienne kapiele dla 3 osob plus kuchnia plus zlew lazienkowy, rachunki za prad beda do ,,zniesienia,, czy tez lepiej jest miec ,,boiler,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adso 14.11.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 a powiedz proszę: - ile masz łazienek? - ile godzin w ciągu doby spędzacie w domu? - jakiej mocy podgrzewacz chcesz zamontować? Prawda jest taka że najlepszym rozwiązaniem wg mnie jest przepływowy podgrzewacz wody z elektroniczną regulacją mocy i z możliwoscią nastawy temperatury na wyjsciu z podgrzewacza. Obawiam się również że jednym urządzeniem przepływowym też tego nie obsłużysz. A podgrzewanie wody w bojlerze w Waszym przypadku minimum 200l też troche pociągnie za kieszeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.11.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 : Lazienka jest jedna. Ogrzewanie kominek + piec na zagazowanie drzewa Mysle o tych ppodgrzewaczach ze wzgledu na lato, w okresie grzewczym nie bylyby one uzywane. W domu jestem 48 godzin po czym nikogo nie ma przez 24. Odnosnie mocy podgrzewaczy to nie mam najmniejszego pojecia. Nawet nie wiem jak one wyglądaja i jakiej sa wielkosci. Jutro wybieram sie do handlowcow. Z gory dziekuje za podpowiedzi pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awt 14.11.2003 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Ja mam w domu obecnie 4. 2 x 18 kW, 2 x4,5 kW. Duże 18kW są 3-fazowe i wiszą przy wannie (parter) i na pietrze(prysznic i wanna), dwa małe obsługują 2 kuchnie. Mieszkam z teściami i jak już zamieszkam samodzielnie to zamontuje sobie normalne pojemnościowe.Przepływowe są dobre tylko wtedy gdy mamy duże przerwy w użytkowaniu wody a wady to (u mnie): - większy koszt energii (przecieć trudno czekać na "tani" prąd z II taryfy) - trudniejsza regulacja temperatury, trudno puścić sobie mały strumyk ciepłej wody, jak już to porządny (zawsze istnieje próg zadziałania). - potrzebny większy przydział mocy - droższa instalacja elektryczna.W moim domku przepływowe zamontuje ew. tylko w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts