Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paradyż PERCY czy SUGAR?

ewaj

Recommended Posts

Witam, właśnie zastanawiam się nad wyborem płytek do kuchni i przedpokoju (40m),przeczytałam wcześniejsze wątki i dalej waham się między PERCY a SUGAR bianco w półpolerze, kupiłam nawet po jednej płytce i obie wyglądają fajnie i praktycznie. Nad Percy zastanawiam się, czy nie sprawia wrażenia brudnej przez ten dodatek szarości i mam pytanie do użytkowników Percy, czy tej szarości jest dużo po ułożeniu całości, bo na jednej płytce trudno stwierdzić. Natomiast Sugar jest super, najbardziej podoba mi się kolor grys, ale jest za ciemny i zostaje bianco, które jest znowu takie bardziej wzorzyste od Percy. Czy ktoś miał podobny problem z wyborem?

Mam Percy w całej kuchni i hollu. Jest to beż połączony z grafitem + mozaika. Jestem zachwycona moją podłogą. Wygląda super, wcale nie wydaje się brudna i nie jest dużo tego szarego. Super się myje, właściwie żadnych wad, no może jedna: co jakiś czas powtarza się na wzorze mała plamka, która daje złudzenie jakby coś kapnęło. Już kilkakrotnie chciałam ją zmyć :D

Nie polecam zaś mozaiki Percy, która jest tylko w wersji matowej i ją myje się już nieciekawie. Jest szorstka i chropowata więc brud wchodzi w nią mocno.

Jeśli będziesz kładła Percy półpoler to pamiętaj, aby dobrze ją zabezpieczyć podczas malowania ścian. Farba nie może kapać na płytki i nie może lecieć z wałka taka mgiełka farby, bo potem koszmar z domyciem płytek (przechodziłam to, więc wiem co mówię), ale to chyba tyczy się wszystkich półpolerów, bo mają malusieńkie ryflowania. Mimo to, efekt półpoleru na podłodze wart jest nawet tego szorowania, w porównaniu z oklepanym polerem.

Bardzo dziękuję za wszystkie rady i coraz bardziej przekonuje się do Percy jest taki delikatny a przez to elegancki, a co do Affron to też myślałam o nich, są bardzo ładne, ale ich format nie odpowiada mi za bardzo jest albo wielki albo mały. Pewne jest że będzie półpoler bo zgadzam się, że polery pomijając ich niepraktyczność są wszędzie zwłaszcza, że tych chińskich jest pełno we wszystkich marketach i wizualnie są do siebie podobne. Po świętach już muszę się zdecydować, pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego na święta :D

Tak trudno podjąć ostateczną decyzję..., wciąż się zastanawiam i mam jeszcze prośbę, czy użytkownicy SUGAR BIANCO mogliby zamieścić jakieś fotki? Znalazłam na forum zdjęcia sugar grys,a bianco niestety nie, z wypowiedzi wynika, że bianco też prezentuje się fajnie:)

• 2 weeks później...