domin-9 07.04.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam.Mam pytanie: Czy można wybić w stropie drugi otwór prowadzący na poddasze, czy w jakiś sposób narusza to konstrukcję domu i grozi np. zawaleniem sufitu? Jeden otwór w stropie już jest, ale chcemy zrobic schody z innej strony.Z góry dziękuję za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.04.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie: Czy można wybić w stropie drugi otwór prowadzący na poddasze, czy w jakiś sposób narusza to konstrukcję domu i grozi np. zawaleniem sufitu? Jeden otwór w stropie już jest, ale chcemy zrobic schody z innej strony. Z góry dziękuję za odpowiedzi:) Czasem tak, czasem nie. Na forum nikt rozsądny ci nie powie autorytatywnie, że można. Szczególnie przy tak skąpych informacjach. Nie chcę być niegrzeczny, ale już naprawdę wypadałoby chociaż napisać jaki to strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domin-9 07.04.2009 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Bardzo przepraszam,że nie podałam takich informacji. Jest to strop monolityczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.04.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Bardzo przepraszam,że nie podałam takich informacji. Jest to strop monolityczny. Z reguły nie ma problemu z wybiciem otworu, ale musisz zadać to pytanie konstruktorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domin-9 07.04.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pytać architekta oczywiście będę, ale najpierw chciałam się choć mniej więcej zorientować, czy nie ponosi mnie fantazja i czy mam realistyczne oparcie w swoich zamierzeniach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KM-C 29.04.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Architekt w takim przypadku Pani nie pomoże. Musi się Pani udać do konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts