Qad 07.04.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam! Jestem studentem budownictwa. Kuzynka poprosiła mnie o wykonanie projektu dobudowy pomieszczenia nad tarasem poniewarz firma arch. zarządała niebotyczną kwotę 15tyś. zł za to, co dla mnie jest absurdem ( 2ściany i strop) bo mam już pewne doświadczenie. wygląda to tak: http://img21.imageshack.us/img21/1291/dobudowa.jpg CZy ktoś może mi napisać co powinienem zrobić po kolei? Maam już prawie skończone rysunki techniczne projektu dobudowy. (przekroje, elewacje budynku i fragment rzutu objęty projektem) Wiem że potrzeban będzie ekspertyza rzeczoznawcy czy można to wykonać. Pozwolenie wspólnoty mieszkaniowej. Zatwierdzenie projektu przez projektantów. Niewiem natomiast jak maja wyglądać sprawy urzędowe... :/ .... czy to będzie traktowane jako zgłoszenie czy będzie trzeba czekać na pozwolenie na budowe. Nie wiem jakie papiery sąpotrzebne w urządach. Co mam zrobić? Może ktoś mógłby mi wypunktować jak powinienem to zorganizować? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arch-bartek 22.04.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 witam Między innymi za to policzylo sobie biuro projektowe, za wszystkie sprawy urzedowe Oczywiscie potrzebny jest rowniez projektant, ktory podpisze sie pod Pana rysunkami. Szczerze powiem, ze ciezko byloby mi podpisac sie pod rysunkami studenta, bez urazy. Myślę, że w tym wypadku kluczowa jest zgoda projektantow budynku, bo bez niej nic sie nie wskura. polecam swoja pomoc [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts