Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje ułożenie kostki brukowej

Jacky40

Recommended Posts

W całości zgadzam sie z kolegą glaz-bruk

co do ceny ,nikt kto się na tym zna nie ustali ceny przez internet ani telefon nie od dziś wiadomo co można wykopać w koło domu gdzie kostka ma być położona jesli czysta ziemia to ok, ale co jeśli cały teren zasypany gruzem a tanie brygady bawią sie szpadelkami, z pewnych kosztów niestety nie da się uciec za jakosć trzeba zapłacić.

Raz zgodziłem się na poprawki po innej firmie której już po roku nie było na rynku i więcej tego nie zrobie, taniej i szybciej by mnie wyniosło gdybym wszystko przygotował i położył od nowa Naprawde nie sugerujcie się ceną podawaną w ogłoszeniach fachowiec zawsze przyjedzie zobaczy jaki zakres prac jest do wykonania i wtedy poda cenę

Powodzenia w szukaniu wykonawców

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ,

właśnie stoję przed problemem ułożenia kostki betonowej , podwórko czyli od bramy do garażu , oraz jeden osobny podjazd dla auta , oraz dwa małe chodniki , razem jakieś 150 m2.Myślałem że będę to robił sam , niby na pierwszy rzut oka nie wydaje się to jakoś bardzo skomplikowane.Praktycznie sam chatę wybudowałem więc lewych rąk nie mam. Ale mam pewne obawy , bo tak , samemu układanie kostki zajmie mi pewno sporo czasu. Dodatkowo muszę zamówić koparkę bo mam wysypany tłuczeń z cegieł i kamieni po którym obecnie jeżdzę , tylko że leży on juz 5 lat i trochę pokrył się ziemią , no i jest ciut za wysoko w niektórych miejscach tak że ledwo zmieści się 10cm piachu. Dodatkowo dochodzi kwestia spadków , wytyczenia tras pod krawężniki , i inne jakieś dla mnie nieznane pewnie elementy do wykonania które potem okażą się bez doświadczenia nie do przeskoczenia. Jeszcze jedno , dochodzi kwesta czasu w którym będę musiał parkować przed swoją posesją zanim zakończę prace. Nie wiem co robić , czy sypnąć trochę drobniutkiego tłucznia na to wszystko zagęścić , i potem piach i kłaść samemu kostkę?. Czy może zamówić firmę i koparkę aby to wszystko wybrać i od nowa zrobić podbudowę. Cholerka kasy nie mam wiele , ale muszę coś zrobić z podwórkiem bo jak deszcz popada to łażę po błocie.

• 3 weeks później...
Przeczytałam cały temat i trochę mina mi zrzedła ;) Wygląda na to, że powinnam jeszcze z pięć razy dobierać kredyt, moooże starczyłoby na wykończeniówkę. No ale konkret: szukam brukarza, który podejmie się ułożenia kostki w Chrząstawie Wielkiej, ok. 70-100m2 , kostka betonowa płukana, czyli z taką fakturką granitową. Na razie szukam kostki w logicznej cenie, Libet piccola masakrycznie drogo wychodzi - pytałam w 2 miejscach - ponad 80 zl/m2 ( brutto ).

wykorytowanie, podsypka z suchego betonu, 225 m2 kostki nostalit, 140 mb kraweznika, zrobienie klomba, splanowanie i rozrzucenie 160 t czarnoziemu, wkopanie rury od wody i od szamba, posprzatanie smieci..... 14 tys zl

materialy... 15 tys zl

kostka kupiona tanio, robocizna tez raczej tanio..... droga zabawa....

• 5 weeks później...

Chcę ułożyć 70m podjazdu w okolicach Bochni. Wykonawca określił cenę na 9 tys zł. Co WY na to? Może polecicie jakąś firmę realizującą zamówienia w tym rejonie.

Cena zawiera wszystko - wykonanie, podbudowa podłoża, krawężniki i kostkę libet classic krakowska. Proszę więc na namiary na wykonawcę i czy polecicie jakąś kostkę, może tańszą a sprawdzającą się w użytkowaniu. A i u mnie na podjeździe jest glina, czy to wymaga szczególnej podbudowy? Jaką gwarancje na wykonanie usługi dają Wam wykonawcy - ile lat?

• 2 weeks później...
Takie bzdety jak niektórzy piszą w tym temacie to ręce opadają jeżeli wybierzecie super taniego wykonawcę to na tym stracicie. Jeżeli ktoś pisze że na 100m2 wystarcza tona cementu i wywrotka piachu tj 8m3 to powodzenia a to jest mniej więcej 10 zł do 1m2. Minim 30zł kostka od 45zł robocizna od 35zł. Ludzie pytajcie się co wykonawca daje pod kostkę 10 cm piachu to za mało , wystarczy wejść na byle jaką stronę firmy produkującej kostkę i zobaczyć w poradach ile powinno być towaru pod kostką.

Granit to inny temat tu ceny układania są zupełnie inne 9-11 od 60zł 4-6 od 100 w łuczki, proste układanie ciut tańsze oczywiście wszystko zależy od kostki, jeżeli myślicie że zamówicie najtańszą w Strzegomiu przez Alegro to powodzenia w jej układaniu

Pisałem jako właściciel firmy brukarskiej pozdrawiam [ moderowano - reklama ]

Tiaaa a Ty pewnie kostkę kupujesz z Włoch :) i mierzysz ją linijką :D:D Strzegom jest zagłębiem granitu :) a to że normalnie Klient kupi taniej i da Ci mniej zarobić to od razu kostka zła :D:D jak to mawiają "złej baletnicy .... "nie chcesz nie rób w końcu wykonawców jest pełno jedni są cwani inni po prostu dobrzy :)

• 3 weeks później...

Witam,

ja mam pytanie dotyczące ułożenia ścieżek i podjazdu z łupka granitowego.

Podjazd do domu jednorodzinnego więc pewnie ze dwa razy w roku wytrzymać powinien obciążenie samochodu z drewnem.

Chciałbym aby łupek zafugowany był zielonym mchem.

I teraz pytania.

Czy podbudowa wygląda tak samo jak w przypadku kostki granitowej?

Czy taki łupek w ogóle nadaje się na podjazd?

Czy omszała fuga nie zostanie zniszczona przez koła samochodu?

Czy cena robocizny jest wyższa/niższa w porównaniu do standardowej kostki granitowej?

Czy są jakieś szczególne wymagania przy kładzeniu nawierzchni z łupka granitowego?

pzdr.

Maciek

• 2 months później...
Gość Pyrekcb
Widzicie sami jak myśmy się rozpisali jako ludzie co znają temat oraz jego wartość i piszemy o prawdzie to zamilkli inwestorzy obecnie magisterkowie szkół sobotnio niedzielnych czyli urzędasy którzy na wszystkim się znają a szczególnie na cenie w wykonawstwie budowlanym i za parę groszy chcieli by wybudować dom oraz go wykończyć i z tego kredytu żeby starczyło na kupno samochodu.

Ty budując dom pewnie chciałbyś zapłacić jak najwięcej.... :-)

• 3 months później...
Panowie brukarze - jest robota. Pod Opolem. ok. 100 m2. Płasko, prosto. Złota jesień betonowa lub kostka granitowa - szara. Najlepiej całość z materiałem i robotą i sprzętem. Termin - późna wiosna 2012. Nie oczekuję cen poniżej waszych kosztów. Proszę pisac na priv.

Pami&bruk

oferujemy:

· kompleksowe usługi brukarskie:

- układanie kostki brukowej, granitu

- kamień naturalny

· zagospodarowanie przestrzenne

· prace ziemne

konkurancyjne ceny i wysoka jakość usług

doradztwo techniczne i wycena gratis!

Posiadamy doświadczenie w brukarstwie i ogrodnictwie

profesjonalne podejście do sprawy pozwala nam wykonać wszystkie roboty szybko, solidnie i terminowo.

Zapewniamy 24-miesięczną gwarancję na wykonane przez nas usługi

do każdego klienta podchodzimy indywidualnie. Ostateczną cenę ustalamy po oględzinach terenu.

Kontakt

michał - 510 904 740

paweł - 517 314 397

• 4 weeks później...

Witam,

Mam pytanie dotyczące ułożenia około 140m2 kostki (Libet Nostalit). Jakie są obecnie ceny w okolicach Warszawy bo wyceny mam bardzo róźne. Do ułożenia podjazd, trochę ścieżek, koło pod altanę.

Narazie mam wyceny od trzech firm, niesprawdzałem ich poprzednich prac i dlatego nie chciałbym się sugerować jedynie ceną, więc jak ma ktoś godną polecenia i przystępną cenowo firmę z okolic Warszawy to proszę o namiar.

• 9 months później...
Panowie brukarze - jest robota. Pod Opolem. ok. 100 m2. Płasko, prosto. Złota jesień betonowa lub kostka granitowa - szara. Najlepiej całość z materiałem i robotą i sprzętem. Termin - późna wiosna 2012. Nie oczekuję cen poniżej waszych kosztów. Proszę pisac na priv.

Witam, już jest późna jesień, a ja właśnie poszukuję dobrego niedrogiego brukarza (opolszczyzna):wiggle:

Czy dostanę jakieś namiary ?

• 2 months później...