KrisBud 02.03.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 W całości zgadzam sie z kolegą glaz-bruk co do ceny ,nikt kto się na tym zna nie ustali ceny przez internet ani telefon nie od dziś wiadomo co można wykopać w koło domu gdzie kostka ma być położona jesli czysta ziemia to ok, ale co jeśli cały teren zasypany gruzem a tanie brygady bawią sie szpadelkami, z pewnych kosztów niestety nie da się uciec za jakosć trzeba zapłacić.Raz zgodziłem się na poprawki po innej firmie której już po roku nie było na rynku i więcej tego nie zrobie, taniej i szybciej by mnie wyniosło gdybym wszystko przygotował i położył od nowa Naprawde nie sugerujcie się ceną podawaną w ogłoszeniach fachowiec zawsze przyjedzie zobaczy jaki zakres prac jest do wykonania i wtedy poda cenęPowodzenia w szukaniu wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORNUS 11.03.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam , właśnie stoję przed problemem ułożenia kostki betonowej , podwórko czyli od bramy do garażu , oraz jeden osobny podjazd dla auta , oraz dwa małe chodniki , razem jakieś 150 m2.Myślałem że będę to robił sam , niby na pierwszy rzut oka nie wydaje się to jakoś bardzo skomplikowane.Praktycznie sam chatę wybudowałem więc lewych rąk nie mam. Ale mam pewne obawy , bo tak , samemu układanie kostki zajmie mi pewno sporo czasu. Dodatkowo muszę zamówić koparkę bo mam wysypany tłuczeń z cegieł i kamieni po którym obecnie jeżdzę , tylko że leży on juz 5 lat i trochę pokrył się ziemią , no i jest ciut za wysoko w niektórych miejscach tak że ledwo zmieści się 10cm piachu. Dodatkowo dochodzi kwestia spadków , wytyczenia tras pod krawężniki , i inne jakieś dla mnie nieznane pewnie elementy do wykonania które potem okażą się bez doświadczenia nie do przeskoczenia. Jeszcze jedno , dochodzi kwesta czasu w którym będę musiał parkować przed swoją posesją zanim zakończę prace. Nie wiem co robić , czy sypnąć trochę drobniutkiego tłucznia na to wszystko zagęścić , i potem piach i kłaść samemu kostkę?. Czy może zamówić firmę i koparkę aby to wszystko wybrać i od nowa zrobić podbudowę. Cholerka kasy nie mam wiele , ale muszę coś zrobić z podwórkiem bo jak deszcz popada to łażę po błocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja G. 31.03.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Przeczytałam cały temat i trochę mina mi zrzedła Wygląda na to, że powinnam jeszcze z pięć razy dobierać kredyt, moooże starczyłoby na wykończeniówkę. No ale konkret: szukam brukarza, który podejmie się ułożenia kostki w Chrząstawie Wielkiej, ok. 70-100m2 , kostka betonowa płukana, czyli z taką fakturką granitową. Na razie szukam kostki w logicznej cenie, Libet piccola masakrycznie drogo wychodzi - pytałam w 2 miejscach - ponad 80 zl/m2 ( brutto ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 01.04.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 w Libecie do końca marca była promocja -30%ja za swoją Piccolę płaciłem 57zł.m2, kostka juz ułożona, sama robocizna+materiał(piach/cement) wyszło mi 60zł/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja G. 04.04.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 to fantastycznie, że 1.04 o tym piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 04.04.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 nie bardzo rozumiem, co data ma tu wspólnego? takie koszty poniosłem na serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 05.04.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 wykorytowanie, podsypka z suchego betonu, 225 m2 kostki nostalit, 140 mb kraweznika, zrobienie klomba, splanowanie i rozrzucenie 160 t czarnoziemu, wkopanie rury od wody i od szamba, posprzatanie smieci..... 14 tys zl materialy... 15 tys zl kostka kupiona tanio, robocizna tez raczej tanio..... droga zabawa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregsos 05.05.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Chcę ułożyć 70m podjazdu w okolicach Bochni. Wykonawca określił cenę na 9 tys zł. Co WY na to? Może polecicie jakąś firmę realizującą zamówienia w tym rejonie.Cena zawiera wszystko - wykonanie, podbudowa podłoża, krawężniki i kostkę libet classic krakowska. Proszę więc na namiary na wykonawcę i czy polecicie jakąś kostkę, może tańszą a sprawdzającą się w użytkowaniu. A i u mnie na podjeździe jest glina, czy to wymaga szczególnej podbudowy? Jaką gwarancje na wykonanie usługi dają Wam wykonawcy - ile lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 07.05.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Witam, Szukam ekipy z okolic Białegostoku. Do zrobienia podjazd ok 130m2 Materiał Libet ELEGANTE piccola. Ewentualnie może ktoś wie, jaki może być przybliżony koszt za m2 (cena kostki ok 84zł/m2).Będę wdzięczny za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianekk 15.05.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 szukam ekipy brukarskiej do wykonania podjazdu przed garażem ok 200m z kostki brukowej w starych babicachDokładnej i godnej polecenia dzięki i jaka jest cena za m2 samej robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 23.05.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Takie bzdety jak niektórzy piszą w tym temacie to ręce opadają jeżeli wybierzecie super taniego wykonawcę to na tym stracicie. Jeżeli ktoś pisze że na 100m2 wystarcza tona cementu i wywrotka piachu tj 8m3 to powodzenia a to jest mniej więcej 10 zł do 1m2. Minim 30zł kostka od 45zł robocizna od 35zł. Ludzie pytajcie się co wykonawca daje pod kostkę 10 cm piachu to za mało , wystarczy wejść na byle jaką stronę firmy produkującej kostkę i zobaczyć w poradach ile powinno być towaru pod kostką. Granit to inny temat tu ceny układania są zupełnie inne 9-11 od 60zł 4-6 od 100 w łuczki, proste układanie ciut tańsze oczywiście wszystko zależy od kostki, jeżeli myślicie że zamówicie najtańszą w Strzegomiu przez Alegro to powodzenia w jej układaniu Pisałem jako właściciel firmy brukarskiej pozdrawiam [ moderowano - reklama ] Tiaaa a Ty pewnie kostkę kupujesz z Włoch i mierzysz ją linijką :D Strzegom jest zagłębiem granitu a to że normalnie Klient kupi taniej i da Ci mniej zarobić to od razu kostka zła :D jak to mawiają "złej baletnicy .... "nie chcesz nie rób w końcu wykonawców jest pełno jedni są cwani inni po prostu dobrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandm7 14.06.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Witam,ja mam pytanie dotyczące ułożenia ścieżek i podjazdu z łupka granitowego.Podjazd do domu jednorodzinnego więc pewnie ze dwa razy w roku wytrzymać powinien obciążenie samochodu z drewnem.Chciałbym aby łupek zafugowany był zielonym mchem.I teraz pytania.Czy podbudowa wygląda tak samo jak w przypadku kostki granitowej?Czy taki łupek w ogóle nadaje się na podjazd?Czy omszała fuga nie zostanie zniszczona przez koła samochodu?Czy cena robocizny jest wyższa/niższa w porównaniu do standardowej kostki granitowej?Czy są jakieś szczególne wymagania przy kładzeniu nawierzchni z łupka granitowego?pzdr.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pyrekcb 04.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Widzicie sami jak myśmy się rozpisali jako ludzie co znają temat oraz jego wartość i piszemy o prawdzie to zamilkli inwestorzy obecnie magisterkowie szkół sobotnio niedzielnych czyli urzędasy którzy na wszystkim się znają a szczególnie na cenie w wykonawstwie budowlanym i za parę groszy chcieli by wybudować dom oraz go wykończyć i z tego kredytu żeby starczyło na kupno samochodu. Ty budując dom pewnie chciałbyś zapłacić jak najwięcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ. 03.01.2012 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Panowie brukarze - jest robota. Pod Opolem. ok. 100 m2. Płasko, prosto. Złota jesień betonowa lub kostka granitowa - szara. Najlepiej całość z materiałem i robotą i sprzętem. Termin - późna wiosna 2012. Nie oczekuję cen poniżej waszych kosztów. Proszę pisac na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAMIBRUK 07.01.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Pami&bruk oferujemy: · kompleksowe usługi brukarskie: - układanie kostki brukowej, granitu - kamień naturalny · zagospodarowanie przestrzenne · prace ziemne konkurancyjne ceny i wysoka jakość usług doradztwo techniczne i wycena gratis! Posiadamy doświadczenie w brukarstwie i ogrodnictwie profesjonalne podejście do sprawy pozwala nam wykonać wszystkie roboty szybko, solidnie i terminowo. Zapewniamy 24-miesięczną gwarancję na wykonane przez nas usługi do każdego klienta podchodzimy indywidualnie. Ostateczną cenę ustalamy po oględzinach terenu. Kontaktmichał - 510 904 740paweł - 517 314 397 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek22 02.02.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witam,Mam pytanie dotyczące ułożenia około 140m2 kostki (Libet Nostalit). Jakie są obecnie ceny w okolicach Warszawy bo wyceny mam bardzo róźne. Do ułożenia podjazd, trochę ścieżek, koło pod altanę. Narazie mam wyceny od trzech firm, niesprawdzałem ich poprzednich prac i dlatego nie chciałbym się sugerować jedynie ceną, więc jak ma ktoś godną polecenia i przystępną cenowo firmę z okolic Warszawy to proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podajcegłę 18.11.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Panowie brukarze - jest robota. Pod Opolem. ok. 100 m2. Płasko, prosto. Złota jesień betonowa lub kostka granitowa - szara. Najlepiej całość z materiałem i robotą i sprzętem. Termin - późna wiosna 2012. Nie oczekuję cen poniżej waszych kosztów. Proszę pisac na priv. Witam, już jest późna jesień, a ja właśnie poszukuję dobrego niedrogiego brukarza (opolszczyzna) Czy dostanę jakieś namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 30.01.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam Poszukujacych brukarzy zapraszam do kontaktu Pozdrawiam Polakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 01.02.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Witam Poszukujacych brukarzy zapraszam do kontaktu Pozdrawiam Polakowski Kamil Witam, poszukuje ekipy brukarskiej Wielkopolska okolice Poznania. Prosze o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekipabrukarska 02.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Witam, poszukuje ekipy brukarskiej Wielkopolska okolice Poznania. Prosze o kontakt [email protected] Witam Myślę, że mogę pomóc w znalezieniu brukarzy w okolicach Poznania. Zapraszam na ekipabrukarska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts