Tomciooo 20.01.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 muwia, poruwnajmy, zamuwic, kastoramy, powiezchniach, chydrauliki Jeżeli mamy tak wykształconych POLSKICH fachowców to nie dziwne, że wszystko się sypie. Potem wchodzą na takie fora, narzekają, narzekają i narzekają, byle tylko klienta znaleźć i przekonać go żeby więcej zapłacił, bo w kryzysie ciężko, zwłaszcza fuszerkarzom....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 21.01.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 fuszerkarzom....... fószerkażom też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dree 21.01.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 jezeli ty taki madry jestes to moze ja cie zatrudnie,dam ci 6zł brutto na godzine i wtedy bede mogl obnizyc stawki o 100%.inwestorzy beda zadowoleni,ty bedziesz zadowolony i ja..i przy okazji po godzinach udzielisz mi lekcji ortografi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 24.01.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 jezeli ty taki madry jestes to moze ja cie zatrudnie,dam ci 6zł brutto na godzine i wtedy bede mogl obnizyc stawki o 100%.inwestorzy beda zadowoleni,ty bedziesz zadowolony i ja..i przy okazji po godzinach udzielisz mi lekcji ortografi. Ok, ja się u Ciebie zatrudnie za 6zł za godzinę, a Ty mi wtedy ułożysz kostkę i obniżysz stawkę o 100% - czyli za darmo...... Od kiedy zaczynamy ??? Co do ortografii to miałeś możliwość nauczenia się w szkole, no chyba, że do szkoły nie chodziłeś, bo z matematyką u Ciebie też ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 25.01.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 W Strzegomiu biorą za 1m2 bruku 50-70zł , część ekip rozlicza się tak : 50%/50% właściciel/układacze lub 30%/70% i w tych ekipach ludzie najczęściej chcą pracować , bo w "zł" to wychodzi około 35zł za 1m2 na rękę układacza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stein 26.01.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 nikt tu sie nie madrzy ale niestety taka jest prawda.kostka brukowa to nie gladz czy malowanie poddasza,poruwnajmy tylko pana x który kładzie plytki z tego co sie orientuje to cena materiału =cena robocizny a wiec płytki w cenie 30 zl za metr ułozy nam za 30zł i ten fachowiec x to se kupi grzebień do kleju,mieszadło wiaderko i maszynke do płytek i to jest jego inwestycja w sprzętCjesli mu sie wiertarka spali czy meszadło to kupi drugie za 400zl a jesli mi sie koparka zepsuje to odrazu rozmawiamy o tysiacach,kto ma ten wie) i siada w swoje auto osobowe i robi fuchy.i jak to by mialo wygladac...połozenie metra glazury do wykorytowania metra,zrobienie podbudowy metr,zageszczenie,ułozenie,i znowu zageszczenie.a nawiasem muwiac to tu jest taka sama sytuacja bo jesli znajdziemy dobrego fachowca i zapłacimy odpowiednio to tak nam połozy te płytki ze kazdy bedzie sie zachwycal łazienką a zona bedzie godzinami lezała w wannie i patrzyła na sciany Zgadzam się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciosik 16.02.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Koszt robocizny czyli podbudowa krawezniki kostka okolo 35-38 zlm2 w zaleznosci od ilosci kostki w gre wchodza wzorki wszelkiego typu Podkarpacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwp13 01.03.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 a ile kosztuje ułożenie schodów w ogrodzie około 10 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juuurek 10.03.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Wszystko zależy z jakiego materiału mają być wykonane te schody z granitu czy z kostki betonowej i palisad Nie ma żadnych konkretnych informacji jakie wymiary stopni i jaka szerokość schodów ciężko wyliczyć w "ciemno " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 10.03.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Kostka granitowa+obrzeża też z kostki oferty 60-70złm2+obrzeża 10złmb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koles64 12.03.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 koszt ułożenia kostki kolorowej 8cm i tonażu 40t z odprowadzeniem wody z 5ciu rynien z komp materiałem 350m2 firma wyceniła u mnie 120zł za 1m2 . myślę że to cena przystępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plakat 23.03.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Mam firmę i układamy kostkę brukową na terenie śląska.Nie wyobrażam sobie że komuś może się opłacać układanie betonowej kostki wraz z wykonaniem podbudowy po 35zł/m2???Ludzie jeśli firma jest zarejestrowana płaci zusy i podatki nie zatrudnia na czarno i ma pojęcie o brukowaniu to to nie może kosztować 30-35zł chyba że w grę wchodzi 10000m2!!!Moim zdaniem szanujący się wykonawcy mający doświadczenie i pojęcie o robocie skasują ok 45zł za metr co jest absolutnym minimum opłacalności. Chyba że komuś wystarczy 20cm podbudowy zagęszczonej 60kg płytą z castoramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_catalina 27.03.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 ile powinno kosztować ułożenie 30m2 kostki betonowej wraz z materiałem? (podjazd pod garaż)mi krzyknięto 4700 - wydaje mi się spro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brukarz 28.03.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Jeżeli materiał z górnej półki i porządnie zgodnie z zasadami robione oraz z vat.to ta cena jet całkiem normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 31.03.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Robocizna25zl/m2 do 30zl/m2 zaleznie od wielkosci kostki (wykorytowanie, nawiezienie podsypki ulozenie kostki na gotowo)5zl/mb obrzeze 6 grubosci7zl/mb obrzeze 8 grubosci10zl/mb kraweznika Material z bardzo dobrych jakosciowo firm i znanych na ryknu krajowymod 40zl/m2 kostka [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 12.04.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Mam pytanie do zorientowanych. otrzymalem propozycje ulozenia kostki granitowej, ja mialem kupic caly material, poprostu kompleksowo, mialem wszystko przeliczyc i podac cene inwestorowi. inwestor zaznaczyl ze ma byc porzadnie zrobione. obdzwonilem producentow kostki granitowej, znalazlem kostke 1 gatunku, o dosc regularnych ksztaltach zeby nie bylo problemu z ukladaniem i kombinowaniem(8x11), znalazlem dojscie do tlucznia, maczki do zafugowania kostki, na materiale w tej ilosci nawet mialem pewne upusty, w sumie calego materialu by przyjechalo 75 ton (trzy kursy po 25 ton), cene robocizny tez nie podalem wygurowanej (50zl/m2), obliczylem wszystko uczciwie nie dodajac zadnych naddatkow dla siebie, jedynie nie dogadalem sie z klientem odnosnie tego jakie maja byc krawezniki, dlatego do ogolnej sumy dolozylem 1000 zl bo nie orientowalem sie ile beda kosztowaly granitowe (poprostu nie chcialbym przy rozliczeniu dokladac z wlasnej kieszeni) i podalem cene inwestorowi i zgadnijcie co on mi na to: ZA DROGO, konkurencja podobno zrobi mu to za 30 zl mniej na kazdym metrze niz ja mu powiedzialem.Jesli ktos sie orientuje to poprosil bym odpowiedz na pytanko: NA CZYM ONI AZ TYLE PIENIEDZY ZAOSZCZEDZILI? NA JAKOSCI SUROWCA CZY JAKOS INACZEJ OSLABIAJAC COS INNEGO? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brukarz 13.04.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Daj se spokój z tym klientem, niech mu kładą partacze za 30 zł.Oni układają na sucho na podsypce piaskowo-cementowej,i tym samym zasypują,nawet za bardzo nie korytują,potem zwilzają wodą i po robocie,za kilka lat się rosypie.W ten sposób mozna za 30 zł robic,bez wzorów jak leci.Pożadne układanie kostki granitowej kosztuje od 60 zł.m2 do tego krawężniki 20 zł. za mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 14.04.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Powiem Ci Kolego ze odpuscilem to zlecenie poniewaz nie jestem w stanie zejsc do tej ceny co oni mu zaproponowali a nie oslabiac materialu czy podbudowy a tym bardziej ze to mial byc caly podjazd do domu gdzie beda jezdzily auta i to nie tylko osobowe bo i dostawcze, a pewnie raz w roku jakas ciezarowka z jakims opalem napewno tez tam wjedzie. Co do podsypki piaskowo-cementowej to nic nie mam, jesli jest ona dosc grubo polozona, bo nie kazdy klient mial az tyle pieniedzy zeby inwestowac w kruszywo, bo nikomu kasa nie leci z nieba. (a jestem z centralnej polski i koszta transportu i kruszywa jednak jakies sa) wiec nadrabialo sie brak kruszywa glebszym korytowaniem i danie solidniejszej podbudowy. jak narazie nie bylo zadnych zastrzezen, nawet u siebie mam w ten sposob polozona kostke brukowa i nic sie nie dzieje juz 7 rok.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernova 25.04.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Właśnie u mnie robią (Warszawa):- podjazd ok 100 m2 : 55 pln za 1 m2 kostki holland, moja kostka, reszta, czyli: gruz na podbudowę, piach i cement na chudy beton jego. W tej cenie też położenie obrzeży przy podjeździe-alejki z płyt betonowych 50x50x7: 25 pln/m2, materiały jak wyżej, obrzeża w cenie-opaska z obrzeży: 12 pln za mb-kostka granitowa 4x6: 75pln/m2, materiały jak wyżej, obrzeża w ceniePzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateoosh 27.04.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 u mnie metr z kostki nova-granit [usunięto reklamę] - 120 pln z materialem na gotowo (all inclusive - krawezniki, transporty, duperele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts