robi77 07.04.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam, Zastanawiam się nad kupienie blaszaka takiego 2x3 aby w ogrodzi trzymać tam łopaty grabie itd.Powiedzcie mi jaka jest trwałość tych blaszaków...Nie rdzewieją zbyt szybko...??Maluje się te stalowe ścianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.04.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam, Zastanawiam się nad kupienie blaszaka takiego 2x3 aby w ogrodzi trzymać tam łopaty grabie itd. Powiedzcie mi jaka jest trwałość tych blaszaków... Nie rdzewieją zbyt szybko...?? Maluje się te stalowe ścianki? Prawie zawsze są one ocynkowane co gwarantuje dość długą trwałość. Jest to oczywiście względne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 07.04.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 ja bym miała wątpliwości natury raczej estetycznej. ale... "de gustibus"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 07.04.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 blacha zewnętrzna i owszem jest ocynkowana, natomiast w zdecydowanej większości przypadków szkielet wykonany jest z nieocynkowanych a pomalowanych podkładówką giętych profili stalowych, i to jest najsłabsze ogniwo no i rzecz jasna ten wygląd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 08.04.2009 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 mam zamiar Go wstawić w kącie działki....a do tego puścić po nim bluszcz... Więc jeśli chodzi o estetykę to myślę że będzie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 08.04.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Mam taki garaż-kupiłem go na czas budowy ale myślę,że i po się przyda.Faktycznie konstrukcja jest dosyć słaba.W tą zimę po opadach śniegu musiałem nawet śnieg zrzucić bo drzwi się nie dało otworzyć. Po prostu profile lekko się odgięły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 08.04.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ja też mam garaż blaszak zakupiony na czas budowy i z myślą, że będzie mi służył później. Niestety albo stety aktualnie jest na sprzedaż, bo ze względów estetycznych nie da się go zostawić. Natomiast jeżeli chodzi o wytrzymałość i konstrukcje, to też mi się wydawał delikatny, dlatego kupiłam z dodatkowym wzmocnieniem i okienkiem, bo przecież miał służyć na długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 08.04.2009 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Względy estetyczne...ale co brzydki jest i szpeci ogród ? A gdzie trzymacie narzędzia ogrodowe, kosiarkę itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szejens 08.04.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 a ja w planach po zakończeniu budowy mam zdjąć tą ochydną blachę i obłożyć konstrukcje deskami. Powinno to ją usztywnić i nie bedzie już taki ochydny błyszczący "BLASZAK" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.04.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 a ja w planach po zakończeniu budowy mam zdjąć tą ochydną blachę i obłożyć konstrukcje deskami. Powinno to ją usztywnić i nie bedzie już taki ochydny błyszczący "BLASZAK" To lepiej daj te dechy na blachę. Ma ona z reguły dość duże znaczenie jako usztywnienie konstrukcji. jak ją zdejmiesz i założysz dechy to może być różnie. Cienką konstrukcję nośną też osłabisz poprzez dużą ilość dodatkowych otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 08.04.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ja mam w kacie działki taki blaszak. Walczyłem długo z żoną (estetyka). Ale teraz zasłaniają już go: drewutnia na drewno kominkowe, pergola z winogronem i drzewa. Za to mam miejsce na rowery, rupiecie ogrodowe i warsztacik. Jak sie rozleci to kupie następny, ale musi być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 08.04.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Mój jest naprawdę solidny z tym dodatkowym wzmocnieniem. Robi77 narzędzia i kosiarkę (której jeszcze nie mam) mam zamiar trzymać w małym domku drewnianym. Dlatego chcę sprzedać blaszak, żeby za te pieniądze kupić domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szejens 08.04.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 To lepiej daj te dechy na blachę. Ma ona z reguły dość duże znaczenie jako usztywnienie konstrukcji. jak ją zdejmiesz i założysz dechy to może być różnie. Cienką konstrukcję nośną też osłabisz poprzez dużą ilość dodatkowych otworów. Tyle że jak chcę go wykorzystać po części jako drewutnię i jak będzie tymi blachami obłożony to mi to drewno zgnije a nie wysuszy się. Stąd ten pomysł z dechami, które powinny zapewnic leki przewiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 09.04.2009 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 A jakimi deskami chcesz obłożyć ten garaż?Jedziesz je jakoś konkretnie preparował najpierw (heblowanie, impregnowanie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szejens 09.04.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 A jakimi deskami chcesz obłożyć ten garaż? Jedziesz je jakoś konkretnie preparował najpierw (heblowanie, impregnowanie) ? Ponieważ dom stoi we wsi to tak sie zastanawiam czy nie kupić zwykłych nie heblowanych kantówek i pozostawieć je żeby zczerniały jak w starych stodołach u sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.04.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 A jakimi deskami chcesz obłożyć ten garaż? Jedziesz je jakoś konkretnie preparował najpierw (heblowanie, impregnowanie) ? Ponieważ dom stoi we wsi to tak sie zastanawiam czy nie kupić zwykłych nie heblowanych kantówek i pozostawieć je żeby zczerniały jak w starych stodołach u sąsiadów Pamiętaj o tym co pisałem wcześniej. Dodatkowym problemem może być obciążenie konstrukcji od tych kantówek (szczególnie gdy namokną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 09.04.2009 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 a dach zostawisz metalowy czy bedziesz krył deskami i na to papa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.04.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ja bym zrobił porządna szopę, wiatę czy jak tam zwał, jako konstrukcję drewnianą, niedużym kosztem można zrobić porządnie i tak jak być powinno, w takich proporcjach wiata-szopa jakie się chce, a nie kombinować z obijaniem dechami blaszaka... za cenę tego blaszaka kupisz w tartaku materiał i może jeszcze na grabki zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 09.04.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Względy estetyczne...ale co brzydki jest i szpeci ogród ? A gdzie trzymacie narzędzia ogrodowe, kosiarkę itd. No kazdy ma jakies własne wyczucie estetyki. Dla mnie osobiście takie coś w ogrodzie odpada nawet po pomalowaniu na zielono i zasadzeniu trawy na dachu. Komponuje mi sie tylko z betonowym płotem.... Ja buduje drewniany domek/szopę. Moge go bejcowac nawet co roku i wymieniać dechy cpo lat 5 ale blaszaka w życiu bym nie postawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 09.04.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 nie wiem co Wy chcecie od blaszaka http://www.exklusiv-garagen.de/bitmaps/bilder_satteldach_big_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts