zosia555 10.04.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 A propos malowania: słyszałem (od kilku osób), że jakiekolwiek malowanie garażu ocynkowanego można przeprowadzać dopiero po kilku latach, gdy powłoka się utleni. Jeżeli pomaluje się wcześniej, to farba złuszczy się. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 17.04.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Zostało mi sporo desek po budowie. Co musiał bym z nimi zrobić aby nadawały sie do obicia blaszanej komórki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.04.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Zostało mi sporo desek po budowie. Co musiał bym z nimi zrobić aby nadawały sie do obicia blaszanej komórki ? No chyba uciąć na wymiar i oczyścić jeśli potrzeba. Ja bym dodatkowo czymś zaimpregnował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 17.04.2009 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 chodziło mi o to czy trzeba je jakoś heblować specjalnie itp. Ładnie będzie wyglądała taka komórka ogacona deskami i pomalowana jakimś ciemnym impregnatem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.04.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 chodziło mi o to czy trzeba je jakoś heblować specjalnie itp. Ładnie będzie wyglądała taka komórka ogacona deskami i pomalowana jakimś ciemnym impregnatem ? W Finlandii nie narzekają, ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 21.04.2009 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Mam trochę desek które mi zostały z budowy na dach.Dobre będą takie...przyciąć obić budę i pomalować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 21.04.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 a ile taki blaszak kosztuje ? mi zostało kilka słupów od więźby , troche desek i płyt osb, 4 słupy w rogach , obite wszystko płytą osb , wymiar 3,4 x 4,5 metra, dach w dwa spady , mały spadek pokryte płytami onduline, całość płyt osb pomalowana cerplastem, na to siatka z klejem i tynk przy okazji robienia elewacji domu, wygląda estetycznie jak murowane , a powstało z odpadów i kosztowało razem jakieś 2 tyś zł + 2 tygonie pracy w wolnych chwilach. Spełnia rolę drewutni na narzedzia i na eko-groszek w workach. Mam pytanie tylko czy od takiej drewutni czy blaszaka trzeba wpisywac to w deklaracji podatkowej od nieruchomości ? płaci się za coś takiego podatek czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 24.04.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 A ja na czas budowy kupiłem sobie izoterme z lublina czy czegoś tam,mozna ją zamknąc na łańcuch , lub klucz. Izoterma docelowo wyląduję w środku wiaty na drewno , tak więc nie bedzie jej widać, a betoniarke i inne graty bedzie gdzie trzymać. w Sumie po co to trzymać w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 24.04.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Mam taki blaszak 3x6m a wlasciwie mialem o przy mocniejszej wichurze po prostu sie przewrocil do gory nogami byl postawiony na etonowych trelinkach i musialo go ladnie podwiac. Za jakis czas planuje go obsadzic porzadniej wmurowywujac z 6 stalowych rur do ktorych go przyspawam i nic go nie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 24.04.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 W kącie nie wolno stawiać, 3 metry zachować należy ! Mi przesuneło dwa razy od wiatrów raz a drugi raz jak się zorientowałem że stoi tam gdzie taras ma być wylany Mój pomysł na blaszaka to obłożyć go styropianem i otynkować. Przedtem przytwierdzić porządnie do gruntu. W środku mam podłogę z naturalnie ubitej ziemi pokrytej geowłókniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 25.04.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Nasz blaszak jest z blachy brązowej, wygląda tak sobie, ale jest spory, chyba 5x6 i wszystko sie tam mieści, ma podłogę ocieploną styropianem, na to wylewka, sa też regały i mąż jest tak zadowolony, że stwierdził, że robotników nie wpuści... hi, hi, hi, a na budowę niby miał być. Jeno, jak już będziemy na etapie "estetyki" to zamierzam przycisnąć, żeby otynkował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts