Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blaszany garaz w ogrodzie.

Recommended Posts

a ile taki blaszak kosztuje ? mi zostało kilka słupów od więźby , troche desek i płyt osb, 4 słupy w rogach , obite wszystko płytą osb , wymiar 3,4 x 4,5 metra, dach w dwa spady , mały spadek pokryte płytami onduline, całość płyt osb pomalowana cerplastem, na to siatka z klejem i tynk przy okazji robienia elewacji domu, wygląda estetycznie jak murowane , a powstało z odpadów i kosztowało razem jakieś 2 tyś zł + 2 tygonie pracy w wolnych chwilach. Spełnia rolę drewutni na narzedzia i na eko-groszek w workach.

Mam pytanie tylko czy od takiej drewutni czy blaszaka trzeba wpisywac to w deklaracji podatkowej od nieruchomości ? płaci się za coś takiego podatek czy nie ?

W kącie nie wolno stawiać, 3 metry zachować należy !

Mi przesuneło dwa razy od wiatrów raz a drugi raz jak się zorientowałem że stoi tam gdzie taras ma być wylany :)

Mój pomysł na blaszaka to obłożyć go styropianem i otynkować.

Przedtem przytwierdzić porządnie do gruntu.

W środku mam podłogę z naturalnie ubitej ziemi pokrytej geowłókniną.

Nasz blaszak jest z blachy brązowej, wygląda tak sobie, ale jest spory, chyba 5x6 i wszystko sie tam mieści, ma podłogę ocieploną styropianem, na to wylewka, sa też regały i mąż jest tak zadowolony, że stwierdził, że robotników nie wpuści... hi, hi, hi, a na budowę niby miał być.

Jeno, jak już będziemy na etapie "estetyki" to zamierzam przycisnąć, żeby otynkował.