Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja - jako Twoja żona ukochana uważam że to bardzo poważny temat do przedyskutowania:

za - interesujące rozwiązanie architektoniczne - może całkiem fajnie wyglądać w efekcie finalnym

przeciw - zagrożenia dla przyszłych pokoleń :-P i podobno z tym ciepłem kłopot

wypadałoby mądrych ludzi popytać jakić .....

czekamy na wasze opinie - projekt jest w dzienniku .

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Mnie się też podoba pustka, ale widzę, ze salon ma 25m2? To trzeba przemyśleć, czy nie będzie wrażenia studni? Powinien być wtedy dobrze doświetlony - na rzutach nie widać, jak wysokie będą okna. A u siebie ostatecznie zrezygnowałam z pustki nad salonem, zostawiłam 3,05m i mam nadzieję, ze wystarczy...

pozdrawiam, miłego budowania! :D

Witam :) Ja z Mężem planujemy rozpoczęcie budowy na przyszły rok i też bardzo poważnie rozważamy Ptysia 2G. I też nie chcemy tej pustki nad salonem :D Zastanawiam się, jak zagospodarowaliście to miejsce, które powstało Wam na poddaszu po pustce i likwidacji wnęki balkonowej? I czy klatka schodowa po tej zmianie została bez okna? Życzę udanej budowy i czekam na zdjęcia i opisy efektów :D Ania

• 2 weeks później...
Witam :) Ja z Mężem planujemy rozpoczęcie budowy na przyszły rok i też bardzo poważnie rozważamy Ptysia 2G. I też nie chcemy tej pustki nad salonem :D Zastanawiam się, jak zagospodarowaliście to miejsce, które powstało Wam na poddaszu po pustce i likwidacji wnęki balkonowej? I czy klatka schodowa po tej zmianie została bez okna? Życzę udanej budowy i czekam na zdjęcia i opisy efektów :D Ania

To tam jest okno :o nad schodami? Planowana jest scianka i dwa okienka zamiast balkonu jak dobrze pamietam.

• 3 weeks później...

Ha!

A właśnie że są tacy co budują Ptysia, też lustrzane odbicie :) MY:)

Mamy już prawie cały parter, projekt był zmieniany nieco - tzn taras przenieśliśmy na tył domu (tam jest południe) za to w salonie mamy 3 ogromne okna 150x150. Są imponujące i dlatego nie zlikwidowaliśmy pustki nad salonem.

Zrobiliśmy ino inny myk - obniżyliśmy podłogę już w holu, tak żeby kuchnia, jadalnia i salon były na 1 poziomie. Mniej latania po schodach - tak mi się wydaje...

Wrzucać zdjęcia tutaj? Bo nie wiem czy Marcin@M pozwoli ... ;)

• 2 weeks później...

Mówisz i masz ;)

przód:

http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/th_1-1.jpg

tutaj jest bok, który w oryginalnym projekcie ma taras z tej strony. My zrobiliśmy 3 okna a taras mamy z tyłu. Dodam że okna wg projektu (150x150) wyglądają imponująco

http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/th_2-1.jpg

tył budynku - taras i okno w pokoju na dole.

http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/th_3-2.jpg

i obniżenie poziomu (wg projektu jest w salonie, ale my stwierdziliśmy że nie chce nam się latać co chwilę góra dół z kuchni do salonu i tę część - salon, jadalnia, kuchnia jest na 1 poziomie)

http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/th_4-2.jpg

Z większych zmian - w garażu mamy luksfery, z tyłu 1 okno i drzwi do ogrodu. I to chyba tyle. Jak macie pytanka to piszcie. We wtorek mają nam zalewać strop to będą świeższe zdjęcia :)

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 year później...
WITAM ,mam pytanie do Kuby jak rozwiązałeś problem ze schodami po obniżeniu poziomów kuchni i jadalni do poziomu salonu? ja też kupiłem projekt i chcę to wyrównać a mój architekt coś kręci ze tego nie da się zrobic bo bedzie więcęj schodków i nie ma ich gdzie upchać ! i jeszcze jedno jaką masz teraz wysokość do sufitów w kuchni jadalni i w salonie ? pozdrawiam.