Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna złoty dąb, profil "kanciasty" - kto robi?

Recommended Posts

Witam,

Poszukuję firm, które robią profile okien takie kanciaste, czy też - tradycyjne. Dzwoniłem ostatnio do paru i sporo już z tych profili zrezygnowało na rzecz takich bardziej okrągłych, np. Oknoplast (robi tylko ten starszy profil w kolorze białym obecnie) czy Drutex.

A ja potrzebuję domówić właśnie okna, a w zasadzie - drzwi balkonowe w łuku - w tym profilu o bardziej ostrych krawędziach. Może ktoś wie, które firmy mają to w swojej ofercie.

Michał

no to masz chyba kłopot i to duży

wraz z pojawieniem sie profili 4 komorowych niejako standardem estetycznym pojawiły sie zaokrąglenia - no i tak naprawdę nie kojarzę żadnego profila 5 czy więcej komorowego by był tak kanciasty jak dawne trzykomorowki

Hmmm.... pozostanie chyba tylko aluminium jako kanciaste ale dla odmiany będzie to "zimne" rozwiązanie

Witam,

Poszukuję firm, które robią profile okien takie kanciaste, czy też - tradycyjne. Dzwoniłem ostatnio do paru i sporo już z tych profili zrezygnowało na rzecz takich bardziej okrągłych, np. Oknoplast (robi tylko ten starszy profil w kolorze białym obecnie) czy Drutex.

A ja potrzebuję domówić właśnie okna, a w zasadzie - drzwi balkonowe w łuku - w tym profilu o bardziej ostrych krawędziach. Może ktoś wie, które firmy mają to w swojej ofercie.

Michał

może coś takiego Cię zainteresuje

http://forum.muratordom.pl/klamka-pochwyt-do-drzwi-zewn-help,t156741.htm