krzychu74 08.04.2002 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2002 Szczęśliwie jestem po etapie budowania parteru i wylewania stropu. Narazie wszystko poszło o.k. Teraz mam chwilę przerwy i kilka spraw do przemyślenia. Między innymi kwestia stropodachu. W projekcie jest zaproponowana wersja lekka deski+ocieplenie+płyta karton-gips. Jednakże wiele osób mi sugeruje, że lepszym rozwiązaniem jest wykonanie stropodachu w wersji żelbetowej, twierdząc, że dach będzie mocniejszy oraz, że w wersji lekkiej mogą się zagnieździć jakieś gryzonie (np.myszy) i narobić kłopotów. Jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie, może Ci co posiadają powyższe rodzaje stropodachów podzielą się swoimi uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.04.2002 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2002 Nie rozumiem konstrukcji Twojego stropodachu. Co to sa w konstrukcji - deski ?Jestem za stropodachem betonowym lub ceramicznym, moze byc na blasze trapezowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 08.04.2002 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2002 deski to po prostu dach (pełne deskowanie), ocieplenie idzie między krokwie. Część tego dachu jest jednocześnie stropem (część skośna), a reszta stropu to jętki z ociepleniem między nimi i płyty karto-gips. Typowy układ użytkowego poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.04.2002 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2002 Zmylila mnie nomenklatura. Ja stropodach widze jako cos plaskiego.Ale wracajac do meritum, odradzam plyte betonowa, nie ma potrzeby a sie wykosztujesz. To jak chceszto zrob pelne deskowanie od gory i za tym jestem. Ktos mial podobny problem przegladnij archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts