nenya 07.04.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam serdecznie Jestem na etapie dachu i zaczynam biedzić się z problemem ogrzewania. Powierzchnia użytkowa to 340 m2 z czego połowa to poddasze użytkowe ze skosami. Planuję ogrzewanie podłogowe na całej powierzchni parteru, a na poddaszu tylko w łazience. Myślałam o: piecu na eko groszek lub pelet oraz kominku z płaszczem wodnym lub tylko z rozprowadzeniem na poddasze oraz dwóch lub trzech solarach Nasza rodzinka to 2 + 2 - i na tym koniec Gaz ziemny mam w ulicy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.04.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 to nie masz warunków zabudowy i projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nenya 07.04.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 przepraszam...ale chyba nie rozumiem odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 07.04.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 340 m2 na 2+2 oznacza bardzo komfortowe mieszkania. Jeżeli stać was również na komfortowe grzanie to tylko gaz lub prąd - zero obsługi. Jeżeli nie, to chyba tłokowiec na miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nenya 07.04.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 niestety to nasz pierwszy dom - marzyła nam się przestrzeń w części uzytkowej jest też spory warsztat mojego męża i mały mój (robię witraże) podobno rzadko udaje się zbudować pierwszy dom bez błędów... nie chciałabym popełniać następnych stąd moje pytanie aha i nie przeraza mnie obsługa pieca, nawet jeśli wyjedziemy na tydzień znajdzie się ktoś kto do niego zajrzy... kiedyś mieliśmy typowy piec na węgiel - brrrrr to był koszmar, teraz mamy kominek , ale mieszkamy na małej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof G 07.04.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Mam podobną sytuację tzn. powierzchnia oraz gaz w drodze. Ja zdecydowałem się na kondensata na gaz ziemny. Jeśli masz sporo podłogówki, to gaz chyba jest dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nenya 07.04.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 a możesz coś powiedzieć o kosztach?ile ta przyjemność może mnie wynieść miesięcznie, tak plus minus, zakładając że wodę ogrzeję solarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof G 08.04.2009 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Niestety, może dopiero za rok. Tej zimy ogrzewałem na "pół gwizdka", jeszcze tam nie mieszkam. Policz sobie dokładnie te solary, czy to ma sens jeśli zdecydujesz się na gaz.Grzanie gazem ma swoje wady, trzeba oglądać w tv minę Putina aby wiedzieć kiedy zakręci. Aby nie zamarznąć, my mamy jeszcze kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 08.04.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Jeśli chodzi o zużycie gazu to może warto poczytac ten wątek: http://forum.muratordom.pl/ile-gazu-poszlo-wam-juz-w-tym-sezonie,t60961.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfi11 08.04.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 340 m2 na 2+2 oznacza bardzo komfortowe mieszkania. Jeżeli stać was również na komfortowe grzanie to tylko gaz lub prąd - zero obsługi. Jeżeli nie, to chyba tłokowiec na miał. Przy eko groszku nie ma tyle kurzu co przy miale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nenya 08.04.2009 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No właśnie ten nieszczęsny Putin mnie od gazu odstrasza wysłałam kilka zapytań ofertowych dotyczących pieca na pellet a jak obliczyć solary - jeśli mają słuzyć do ogrzania wody (nie do podłogówki)? 4 osobowa rodzina, prysznic codziennie, od czasu do czasu relaks w wannie, no i normalne użytkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts