kabelek12 07.04.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 WitamZamierzam zrobić bramę dwuskrzydłową kutą, brama zamontowana na słupkach klinkierowych 38x38 cm, pod słupkami fundament na 1,2m Ale pytanie czy robić koniecznie fundament pomiędzy słupkami na całej długości bramy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 07.04.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Ja zrobiłam tylko pod słupami a do środka słupów dałam rdzeń żelazny z duteownika, do którego przyspawane są zawiasy. Jak na razie wszystko O.K. ( rozpietość jednego skrzydła to 2,5 mb ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.04.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam Zamierzam zrobić bramę dwuskrzydłową kutą, brama zamontowana na słupkach klinkierowych 38x38 cm, pod słupkami fundament na 1,2m Ale pytanie czy robić koniecznie fundament pomiędzy słupkami na całej długości bramy ? Głębokość ma zapobiec wysadzeniu razem z gruntem zimą. Jeśli dla danych warunków glebowych i masy i wymiarów bramy fundament będzie wystarczająco zabezpieczał przed pochyleniem się słupka to łączyć nie trzeba bo i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts