Renia 07.04.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Miała być DGP. Kominkarz dopiero czeka na kafle .... więc nie zrobił jeszcze nic. Wpuściłam ekipę do gładziowania ścian, bo terminy naglą, wygładziowali pokoje na górze i zabieraja sie za hall.Dobry fachowiec namawia mnie żebym zrezygnowała z DGP, bo dom jest bardzo ciepły: 14 cm styro na ścianach, 12 pod wylewkami, podwójne drzwi w śluzie, w garażu jest też kaloryfer. Poddasze ocieplone wełną 15+10 cm.Salon od południa i zachodu (3 okna). Ogrzewanie jest gazowe, podlogowe w przedpokoju, kuchni i łazienkach, w pokojach kaloryfery... Kominek jest tuż przy przedpokoju i niedaleko schodów na górę. Argument: 1. u jego siostry nie ma DGP i w pokojach na górze jest ciepło, bo ciepło samo idzie do góry .... 2. kratki sie brudza i będzie zawsze okopcone Jak bym sie jednak zdecydowała, to trochę pokiereszują gładziowane ściany na górze, ale to najmniejszy problem, po prostu dopłacę trochę za poprawki.Co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 07.04.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 piec moze wariowac od "lewego ciepla". okopcone? kratki! ehhh miejsce na instalacje powinno wykonac sie na etapie budowy domu a nie jego wykanczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.04.2009 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 nie daleś mi jasnej odpowiedzi, tylko krytykujesz, robie wtedy kiedy chcę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 07.04.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 nie daleś mi jasnej odpowiedzi, tylko krytykujesz, robie wtedy kiedy chcę .... przy stalym ogrzewaniu domu (sezon zimowy) dgp (ogolnie kominek) jest kula u nogi. w okresie po zimowym chlodne dni/wieczory dgp moze byc wykorzystane do szybkiego i krotko trwalego dogrzania. to tyle. a! ilosc styropianu nie swiadczy jeszcze o cieplocie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 07.04.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 przy stalym ogrzewaniu domu (sezon zimowy) dgp (ogolnie kominek) jest kula u nogi. Chyba jak grzejesz bufor, duże powierzchnie podłogówek, prąd w akumulacyjnych albo innym o dużej bezwładności. W połączeniu z piecem gazowym wszystko się pięknie uzupełnia: kominek grzeje - sterownik pogodowy wyłącza piec, kominek wygasa - wraca grzanie gazem. DGP zrobiłem u siebie. ale mam nieduży dom z poddaszem i ciepło z kominka dociera wszędzie też bez rozprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts