Kirk 07.04.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam.Na poniższym zdjęciu znajduje się fragment mojego poddasza. Pytanie 1. W internecie znalazłem sporo informacji nt. montażu płyt gk, ale brakuje mi informacji jaki rodzaj profilu montuje się do ściany otynkowanej (na zdjęciu ta po prawej jeszcze nie jest otynkowana), na której kończy lub zaczyna się profil (np. CD60), czy to jest zwykły kątownik który zachodzi na wierzch profilu i czy ma jakiś specjalny symbol? Pytanie 2. Zamierzam profile montować za pomocą uchwytów "grzybkowych", czy można je najpierw przymocować, a potem poziomo rozwinąć drugą warstwę wełny (10 cm.) i przebić ją tymi grzybkami tak aby tylko profil "zaskoczył"? Czy jednak ciąć na paski i wstawiać między profile? Pytanie 3. W jaki sposób "obrobić" murłatę w trakcie tynkowania? Czymś obłożyć? Z góry gorąco dziękuję za pomoc i sugestie. http://www.star.net.pl/~krzych/podd3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirk 07.04.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Chyba niejednoznacznie to napisałem, oczywiście zamierzam tynkować zanim przymocuję ten profil, z resztą łatwiej chyba będzie poziomy wyznaczać mając tynki i wylewki. Niestety pod murłatą nie ma nic o konieczności izolacji dowiedziałem się za późno, czy mogę coś jeszcze z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirk 07.04.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Ten wątek już przeglądałem przy okazji innych kwestii. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 30.09.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 obróbki murłat i kolankowe instrukcje montazu http://profiltech.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 01.10.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 murłata nie odizolowana, trochę lipa. U mnie tynkarze murłatę od wewnatrz obłożyli styropianem 4cm, zlicowali ze scianą kolankową, na to siatka i klej i całość otynkowali. Dzieki temu ściana kolankowa nieco "urosła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 01.10.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 mozna i tak ale daje sie siatke rapice z zakładką na wieniec i wtedy tynkowanie pod krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 01.10.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 murłata nie odizolowana, trochę lipa. U mnie tynkarze murłatę od wewnatrz obłożyli styropianem 4cm, zlicowali ze scianą kolankową, na to siatka i klej i całość otynkowali. Dzieki temu ściana kolankowa nieco "urosła" U mnie dołożyłem "tylko" 20 cm wełny na ścianę kolankową, dzięki czemu ta ostatnia "trochę" urosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 03.10.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 U mnie tynkarze murłatę od wewnatrz obłożyli styropianem 4cm, zlicowali ze scianą kolankową, na to siatka i klej i całość otynkowali. Dzieki temu ściana kolankowa nieco "urosła" U mnie też tak zrobili, niestety jak przyszedł kg i przykręcili do tego styropianu profil to popękało na łączeniu muru ze styropianiem, mimo, że była założona siatka przy tynkowaniu. Ja polecał bym albo zabudować to czymś twardszym niż styropian, albo siatka rapica jak ktoś pisał - chociaż wtedy na moje oko też może popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 13.10.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 U mnie też tak zrobili, niestety jak przyszedł kg i przykręcili do tego styropianu profil to popękało na łączeniu muru ze styropianiem, mimo, że była założona siatka przy tynkowaniu. Ja polecał bym albo zabudować to czymś twardszym niż styropian, albo siatka rapica jak ktoś pisał - chociaż wtedy na moje oko też może popękać. Przemurowuje sie jak sie nie da doklejasz pasek z płyty pod krokwie do wienca najlepsza Fermacell płyta i dyble wtedy całośc tynkujesz. Tańsza opcja to pasek GKF ale jest gorsza i siateczka na to pod tynk. Styro i klejenie to prowizorka wytrzymałosc zerowa takich połączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts