mjkel 07.04.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam,czy ktos uzywał może tego kleju i może coś o nim powiedziec. Czy faktycznie jest tak dobry jak go reklamuja? Prosze o jakies opinie. PozdrawiamM@jkel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 07.04.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Ojciec kleił kilka dni temu - z jego opinii wynika, że klej jest super - czysto, szybko... A czy się trzyma - to się pewnie dowiemy za jakiś czas Jutro będę kleił sufit w garażu - dam znać. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzyba 07.04.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Kleiłem osobiście sufit w garażu i ocieplenia przy murlacie. Chwilkę na suficie trzeba było potrzymać ale komfort pracy dla amatora jest duży. Trzeba do niego dokupić oczywiście pistolet. Najlepiej na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 08.04.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ja też kleiłem, i nie tylko styropian do muru, ale nawet płyty KG do styropianu Trzyma doskonale, w zasadzie nawet równie dobrze klei się do płytek ceramicznych (niechcący przeprowadziłem taki test). Jego wadą jest to, że jeżeli masz krzywą ścianę lub wygięte płyty styropianu, to musisz przez kilka (około 10) minut podpierać lub przytrzymywać klejone płyty, bo odchodzą. Spowalnia to trochę pracę, która gdyby nie to, to szła by raz dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjkel 08.04.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 ... Trzeba do niego dokupić oczywiście pistolet. Najlepiej na Allegro. Witam, a jak nazywa sie specjalistycznie ten pistolet, bo niestety nie moge go namierzyc? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 08.04.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 ... Trzeba do niego dokupić oczywiście pistolet. Najlepiej na Allegro. Witam, a jak nazywa sie specjalistycznie ten pistolet, bo niestety nie moge go namierzyc? Pozdrawiam Zenek z Castoramy Ci powie i tam tez dostaniesz. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emwuel 08.04.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ocieplałem cały dom "na klej" z puszki. Używałem właśnie Tytana i Ceresitu. Jednak Ceresit był ciut wydajniejszy i subiektywnie lepszy w użyciu - miałem wraźenie ze piana jest 'sztywniejsza' i łatwiej było te klocki ustawiać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 08.04.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ja na tytan kleiłem styropianowe listwy przysufitowe (kilkaset mb).WYszło super - szybko łapie, mało płynie, biały po wyschnięciu, dość wydajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 08.04.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 a czy te kleje przykeją również styrodur?? na tyle dobrze, aby potem na tym styrodurze 3cm dokleić piaskowiec (chodzi o podmurówkę)!!*nie chcę mocować tego styro-duru na kołki do ściany bo w ten sposób robie sobie dziury, a styrodur dlatego żeby nie dawać za grubo, a zwykłym styropianem to musiałabym lepić 5cm i dopiero na to kamienie a już przy 5cm to obawiam się że może toto odpadać...i co robic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 08.04.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ja na tytan kleiłem styropianowe listwy przysufitowe (kilkaset mb). WYszło super - szybko łapie, mało płynie, biały po wyschnięciu, dość wydajny. Hmm, EOS jest niebiesko-zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 08.04.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ooops, to sorry - mój był biały, ale nie dam głowy, że to był EOS (chociaż na bank był do styropianu). Sprawdzę. Sorry za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.04.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 moja pianka zimowa tytana jest biała, właśnie kanały went. sobie mocowałem a na EOS kleiłem trochę styro na elewacji przed dekarzem: był bodajże niebieski a po kilku miesiącach zmienił barwę na zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 08.04.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Du sufitów się nie nadaje - musiałbym trzymać każdą płytę z 15 minut, żeby się przykleiła. Tzn. - pewnie gdybym trzymał, to utrzyma spokojnie, ale chodzi o sam proces klejenia. No i mam właśnie kłopot - jakim klejem wykleić sufit? Normalnym - ale on dużo waży. Tytanem i stać jak kołek na drabinie? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emwuel 08.04.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Du sufitów się nie nadaje - musiałbym trzymać każdą płytę z 15 minut, żeby się przykleiła. Tzn. - pewnie gdybym trzymał, to utrzyma spokojnie, ale chodzi o sam proces klejenia. No i mam właśnie kłopot - jakim klejem wykleić sufit? Normalnym - ale on dużo waży. Tytanem i stać jak kołek na drabinie? Michał Garaż 40m2. Sufit ociepliłem styropianem właśnie na taki klej. W supermarkecie zakupiłem taką "rozsuwaną regulowaną nogę" (1,5 - 3m, cena coś ponad 50 zł - synkowie ochrzcili toto "goauld'em" bo przypomina broń Jafa z Gwiezdnych Wrót ) i tak: klej na styropian, styropian na sufit, deseczka, podpórka i budzik na 15min. Jak zadzwoni to następna. I tak w trakcie innych prac relaksacyjnie ociepliło się suficik. Podpora okazała się nieoceniona w wielu pracach, podpieranie g-k, futryn, desek etc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 09.04.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 A z twoich obserwacji - styro na suficie klejony Tytanem. Dobrze się trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emwuel 14.04.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artpil 19.05.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Mam ocieplony cały dom w ten sposób. Na początku fachowiec strasznie narzekał, że się nie trzyma ściany i wszystko strasznie wolno idzie. Uzgodniliśmy, że zastosuje metodę hybrydową. Płytę styropianu pokrywał tytanem i dokładał do tego 4 placki zwykłego kleju. Dzięki temu płyta od razy kleiła się do ściany i miał możliwość regulwania ustawienia. Na samym tytani po dociśnięciu płyty nie mógł już jej odsunąć od ściany.Wiem, że kolejny dom również ociepla w ten sposób.Jeżeli chodzi o wydajność to tytan miał zużycie zgodnie z normą a do tego zużyłem ok.10 worków kleju (ok 250 m2 do ocieplenia, styropian 20cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteksm 19.05.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Cześć, Ja kleiłem tym badziewiem styropian do ściany.Mówie badziewie bo gdyby nie zapas desek to styropian odklejał by się i tylko bym bluzgał. Każdą płytę dociskałem deską i jakoś szło. Teraz tak sobei myślę, gdybym kleił zaprawą do styro to miałbym wiekszą szczelinę, ściana by szybciej schła ( miałem świerze ściany piwnicy) chyba by było taniej- ale nie dam głowy. Zaprawą dodatkowo zniwelujesz np. nierówną elewację (u mnie nierówne bloczki betonowe) - klejem raczej nie- strasznie duzo ci pojdzie tego kleju...Jest to super sprawa do klejenia styro do styro ale jeśli chodzi o mocowanie styro do ścian to chyba lepiej wybrać zaprawę.Ps. po zimie kilka płyt odpadło, teraz dopiero bedę dawał kołki i siatke itd...Elewacje parteru bede juz kleił zaprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 20.05.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Kleje tym cudem 20cm styro do BK Wnioski Pierwsza warstwa upierdliwa, jeżeli nie stosujesz listwy startowej. W moim przypadku za listewkę służył profil CW75, więc musiałem tą warstwę podpierać deską. Klej wiąże szybko już po 15 minutach nic mu nie zrobisz. Po 2 godzinach trzeba było użyć szpachli żeby oderwać próbnik od ściany (kostka styro 200x200mm) – rozwarstwił się styropian W słoneczne dni lubi sobie spuchnąć w okolicy otworów drzwiowych i okiennych – trzeba być czujnym i po paru minutach skorygować płytę Wietrzna pogoda to tragedia – wiatr potrafi zdmuchnąć Tytana z płyty styropianowejPodstawowy plus można nim kleić płyty między sobą – szczególnie na winklach przy 20cm styro tworzy to zupełnie inną konstrukcje.Sufity też nim się dobrze klei – trzeba tylko od razu kołkować Generalnie więcej plusów niż minusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 20.05.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Coraz bardziej zastanawiam się nad pianka przy elewacji.Na fundamentach robiłem na klej, ale muszę przyznać, że sporo było urabiania i noszenia worków.Martwi mnie tylko, że piszecie, że na początku płyty słabo się trzymają i mogą odpadać przez te 10 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts