pyzia 14.11.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Z wielką pasją zajęłąm się wybieraniem okien i drzwi zewnętrznych a umknęła mojej uwadze brama garażowa. Na razie wiem tylko, że ma być otwierana do góry, optymalnie na pilota i ma być koloru grafitowego bez żadnych ozdobników (jedynie pionowe lub poziome "linie" są dla mnie do przyjęcia). Proszę - podajcie namiary i komentarz cenowo-montażowo-serwisowo-użytkowy z góry dzięki Jaki są w użytkowaniu bramy z PCV - bo trochę mało trwałe jak na taką powierzchnię mi się wydają (mamy podwójny garaż), ale może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 14.11.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Od 3 m-cy używam segmentową Wiśniowskiego (grubości 4cm) i jak narazie jestem zadowolony. Ale napęd jest raczej konieczny - jest dosyć ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 14.11.2003 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 .... ja od czterech miesięcy używam Normstahla uchylnego 2,6mx2,1m(docieplonego), ale bez żadnych prowadnic w pod sufitem garażu. Otwieranie i zamykanie załatwiają sprężyny, dzięki którym brama działa jak automat. Lekko się pociągnie i sama się otwiera lub zamyka. Cena 1250 zł. W opcji można dokupić napęd elektryczny. W drugim garażu mam taką samą bramę tyle, że Hoermana. Wygląd zewnętrzny prawie taki sam. W H. zamek jest nad klamką, w N. pod klamką. Hoerman ciężej się otwiera i zamyka, no i w środku garażu pod sufitem ma prowadnice. Cenowo bramy są porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 17.11.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 A to dodam jeszcze, że bramy uchylnej nie mozna porządnie uszczelnić (wynika to ze sposobu pracy tego typu bramy) Dlatego do garaży w bryle budynku (z przejsciem do pomieszczeń mieszkalnych) lepsze są (dwukrotnie droższe) bramy segmentowe. Jeśli garaż jest wolnostojący albo nie ma przejścia do domu to czywiście nie ma to znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 17.11.2003 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 A powiedzcie czy bramyPCV są gorsze/lepsze? Od czego? dzięki wszystkim, którzy się odezwali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 28.11.2003 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Przyłączam się także do tego pytania. My zleciliśmy wycenę okien i drzwi, zaś brama jak do tej pory też nam nieco umknęłą...a przypuszczam, że cenę może mieć nie bagatelną (szerokość 5m). Okna i drzwi będą drewniane, więc zastanawia mnie z czego brama?Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.11.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Ja mam bramę segmentową Normstahla - kolorystycznie dobraną do koloru okien. Mamy ją od 4 miesięcy i jak do tej pory wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 28.11.2003 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 A jak cenowo to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centaur14 04.12.2003 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Wlasnie w ogrzewanym garazu zmienilem brame z uchylne hoermanna http://www.hoermann.pl na tego samego wykonawcy tylko ze segmentowa eco therm. Moja uchylna z 1996r ( dodatkowo przezemnie ocieplona styropianem oraz uszczelkami drzwiowymi z malucha na dole i na gorze , styropian zakryty saidingiem ) sprzedalem przez http://www.anonse.pl za 1000 zl ( nowa teraz ok 900 zl u hoermanna ). Zaraz odreki kupilem ta segmentowa w firmie http://www.nalazek.pl za 2055 zl + 7% vat - 15 % rabat / promocja = 1870 zl brutto i jestem bardzo zadowolony. Wymiar szer. 2500 mm wys 2125 mm Z czasem moze naped elektryczny ( u mnie bez napedu chodzi bardzo lekko ) w castoramie widzialem taki za 497 zl ( optimo 2000s) , ale jeszcze wtedy bramy nowej nie mialem . Oryginalny naped hoermanna troche powyzej 1000 zl brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts