Mandarynka 08.04.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam, czy ktoś słyszał o taki urządzeniu? http://allegro.pl/item606130465_fotokomorka_reagujaca_na_dzwiek_polecam.html Mnie denerwuje moja fotokomórka bo trzeba dojść do jej pola czułości i dopiero świeci a tutaj mamy klask i działa czy ktoś ma taki sytemik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chuck_S 08.04.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Po pierwsze sprzedawca nazwał to trochu śmiesznie foto na dźwięk . Ok ale nie czepiajmy się szczegółów Sam nigdy nie testowałem takiego urządzenia, aczkolwiek zwrócił bym uwagę czy tą czułość o której wspomina allegrowicz jest jakoś regulowana bo było by to raczej irytujące przy każdym dźwięku załączające się oświetlenie. Może posiada jakieś filtry odsiewające zewnętrzne zakłócenia wzmacniając dźwięki charakterystyczne. Poza tym troszkę lepszej klasy czujki na fotoelementach uważam, że mogą działać o niebo lepiej. W sumie niech się ktoś wypowie kto posiada takie urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chuck_S 08.04.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 ups nie doczytałem reaguje także na światło choć zasugerowałem się wyglądem zewnętrznym a widzę jedynie mikrofon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.04.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Reaguje na światło po to by w czasie dnia jak pomieszczenie jest doświetlone światłem naturalnym bez potrzeby nie załączało się oświetlenie sztuczne / żarówka / - i tu powinna być regulacja czułości fotokomórki . Mam i używam podobną konstrukcję tylko jeszcze dodatkowo z czujnikiem ruchu / PIR / - i to jest dla mnie doskonałe rozwiązanie - taki włącznik oświetlenia mam w wiatrołapie - nie korzystam wogóle z opcji czujnika dźwięku - tylko ruchu - po wejściu osoby do wiatrołapu światło samo się zapala i świeci przez zaprogramowany czas - potem samo gaśnie ... Jak słusznie zauważył przedmówca - sprzedawca nie za bardzo wie co sprzedaje ... - jeszcze nie widziałem fotokomórki reagującej na dźwięk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts