pils30365 08.04.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Chciałbym się dowiedzieć w jakiej odległości sąsiad może postawić skrzynkę elektryczną przyłączeniową od granicy z moją działką? Jest to skrzynka z której będzie wykonywał przyłącz do swojego nowo budowanego domu - czyli chyba skrzynka jest własnością ZE. W tej chwili jego skrzynka została postawiona w granicy działek (mojej i sąsiada). Po sprawdzeniu przeze mnie osi granicy działek okazuje się że jego skrzynka jest w dużej mierze posadowiona na mojej działce. Proszę o poradę. Z góry dziękuję, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 08.04.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 To chyba nie on postawił tą skrzynkę tam tylko ZE.Z tego co wiem,to tak może być,my dostaliśmy projekt z ZE przyłączenia prądu i te skrzynki są również usadowione pomiędzy działkami,ponieważ do naszej skrzynki będą przyłączone jeszcze 3 domy,następna skrzynka będzie dopiero parę domów wyżej,też między granicami działek.Oni mają porobione takie punkty zbiorowe z tych skrzynek.Tak przynajmniej nam wytłumaczył to facet z ZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 20.04.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 W granicy mojej działki ZE postawił wielką potrójną skrzynkę, od której oprócz mojego domu będą podłączone jeszcze dwa domy moich przyszłych sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.04.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 My też mamy potrójną skrzynkę w granicy naszej działki. No ale gdzieś musi ona stać, i wg mnie takie czepianie się nie ma sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 20.04.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Ja akurat się nie czepiam, tylko ta szafa nie wygląda zbyt estetycznie w połączeniu z kutym ogrodzeniem. Z biegiem czasu pewnie przestanę ją zauważać, ale narazie trochę kuje w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bzynio1 20.04.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Chciałbym się dowiedzieć w jakiej odległości sąsiad może postawić skrzynkę elektryczną przyłączeniową od granicy z moją działką? Jest to skrzynka z której będzie wykonywał przyłącz do swojego nowo budowanego domu - czyli chyba skrzynka jest własnością ZE. W tej chwili jego skrzynka została postawiona w granicy działek (mojej i sąsiada). Po sprawdzeniu przeze mnie osi granicy działek okazuje się że jego skrzynka jest w dużej mierze posadowiona na mojej działce. Proszę o poradę. Z góry dziękuję, Tomek Witam! Do usytuowania ZK-złącza kablowego(skrzynka elektryczna),ZE musi mieć; Projekt,mapkę geodezyjną oraz pozwolenie z ZUD(Zakład Uzgodnień dokumentacji Sprawdź na mapce geodezyjnej,czy ZK jest na odpowiednim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 22.05.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Ja mam inny problem ZE będzie stawiał skrzynki dla 3 działek na drodze łączącej nasze dzałki (droga chyba należy do sprzedającego lub któregoś z sąsiadów)Elektryk który będzie mi robił plan przyłacza do domu,powiedział że musze dostać pozwolenie od właściciela tej drogi by od niego do mojego domu było przyłącze.Czy może się sąsiad nie zgodzić lub żądać zapłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 22.05.2009 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Ja mam inny problem ZE będzie stawiał skrzynki dla 3 działek na drodze łączącej nasze dzałki (droga chyba należy do sprzedającego lub któregoś z sąsiadów)Elektryk który będzie mi robił plan przyłacza do domu,powiedział że musze dostać pozwolenie od właściciela tej drogi by od niego do mojego domu było przyłącze.Czy może się sąsiad nie zgodzić lub żądać zapłaty? Oczywiscie, ze moze sie niezgodzic badz zazadac zaplaty. W koncu bedziesz uzytkowal jego dzialke, a to znaczy ze bedziesz mial korzysci. Jesli nie zgodzi sie to mozesz wystapic do sadu o wydanie sluzebnosci przesylu na jego dzialce. Ale w tym przypadku i tak bedziesz musial placic. Za darmo umarlo. I dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 23.05.2009 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Z tego co się orjentuje to może być droga gminna(sprzedający zrzekł się tej drogi na rzec gminy)to co w takiej sytuacji czy też musze mieć pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 24.05.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Z tego co się orjentuje to może być droga gminna(sprzedający zrzekł się tej drogi na rzec gminy)to co w takiej sytuacji czy też musze mieć pozwolenie? Tak, również musisz mieć pozwolenie ale tym razem z Gminy. Mi wydali takie pozwolenie bez problemu i bez opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts