Matifcb 30.06.2017 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, nie chce niepotrzebnie zakladac nowego tematu. Moze tutaj mi odpisza Panstwo cos co mi pomoze przy zakupie w przyszlosci kozy na dzialke rekreacyjna. Tak jak napisalem koza tylko na dzialke 35m2. Tylko chodzi o noce np wiosenne albo jesienne. Pokoje maja okolo 12m2 i w nim by stala koza i otwarty zaraz obok jakis tez 12 m2 okolo. Chodzi mi o to zeby rozpalic np taka koze na wieczor i zeby cieplo bylo w pokoju utrzymane do rana. Wiadomo ze chodzi mi o koszta boto nie do mieszkania a tylko na dzialke rekreacyjna. Kwestia czy stalowe duzo tansze kozy utrzymaja cieplo w 1-2 pokojach max 25m2 ? czy patrzec tylko na duzo drozsze zeliwne ? Na dzialce kosztuje mnie prad 0,65 pln za 1kWh stad wolalbym nazbierac drewna wokolo i palic w takiej kozie za friko. sciany sa z pustakow chyba 12 cm grubosci i 5 cm styropianow. Okna nowe plastikowe 2 sztuki w jednym pokoju i 1 malutkie z oknem tarasowym w drugim pokoju. Dziekuje za komentarze Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Matifcb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 11.12.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 A może ktoś podpowie, czy to, co widziałam na obrazkach w necie jest możliwe do spełnienia... Spodobało mi się ustawienie pieca -kozy przy dużym oknie. U mnie to fix wys 250, szer 200 cm. Jak sądzę - jest ryzyko, że od wysokiej temperatury taka szyba pęknie (?) ...jaka musiałaby być odległość piecyka od szkła, żeby było bezpiecznie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaRola2 06.04.2018 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Widziałam podobne rozwiązanie ale koza stała w centralnej części pokoju z dala od okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław123 06.04.2018 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Jak kominki wolnostojące to tylko Skantherm. Nie ma lepszego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts