Alfzmelmack 08.04.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Tak jak w temacie Instalatorzy zakładając c.o. wykuli bruzdy szer. 8-10 cm, jedna z nich idzie przez cala sciane pionowo. Wczesniej polozono tynki, czy teraz najlepiej bedzie uzupelnic pianką i dac warstwe tynku. Czy musze poszerzac bruzde tak na 20 cm na glebokosc 1 cm i zatopic tam siatke? Druga sprawa mam pekniecie scianki dzialowej szer. szczeliny 0,5 cm od gory scianki w dol na dlugosci 1,5 m czy wystarczy zakleić czy tez rozbierac i murowac od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 08.04.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Druga sprawa mam pekniecie scianki dzialowej szer. szczeliny 0,5 cm od gory scianki w dol na dlugosci 1,5 m czy wystarczy zakleić czy tez rozbierac i murowac od nowa? Zastanów sie z jakiej przyczyny masz tak duze pekniecie. Albo budynek "pracuje" albo na tej ściance coś sie opiera (np więźba dachowa) i ze ścianki działowej zrobiła sie nośna. Jak sie upewnisz, że ustała przyczyna takiego pęknięcia (nie ma juz obciążenia) to pewnie wystarczy zakleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 08.04.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Tak jak w temacie Instalatorzy zakładając c.o. wykuli bruzdy szer. 8-10 cm, jedna z nich idzie przez cala sciane pionowo. Wczesniej polozono tynki, czy teraz najlepiej bedzie uzupelnic pianką i dac warstwe tynku. Czy musze poszerzac bruzde tak na 20 cm na glebokosc 1 cm i zatopic tam siatke? Pianka, na to tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 08.04.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Z pianką lepiej daj sobie siana. Wiem, zaraz mnie zakrzyczą, że jestem zacofany ... ale ja naprawdę nie przepadam za metodą "szybko i łatwo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts