Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewniane panele i wstawki - jako plot....

Recommended Posts

Witam,

czy ktos moglby polecic jakies linki (warszawa i mazowsze) takich elementow plotu:

http://www.dombal.com.pl/content/blogsection/6/51/

Jak to sie w ogole fachowo nazywa? Panel, czy wstawka, czy jak?

z tym, ze interesuje mnie wysokosc conajmniej 2 metrow (najlepiej 2,20 cm!!!)

Czy sa jakies regulacje prawne co do wysokosci takich drewnianych paneli? (chce je umocowac na plot - zwykla siatke -, ktora juz stoi i przyslonic zaplecze sasiedniego podworka).

Czy musze pytac sie o zgode sasiada zanim zrobie taki plot? (choc bedzie on po mojej stronie).

Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi! :)

Czy sa jakies regulacje prawne co do wysokosci takich drewnianych paneli? (chce je umocowac na plot - zwykla siatke -, ktora juz stoi i przyslonic zaplecze sasiedniego podworka).

Czy musze pytac sie o zgode sasiada zanim zrobie taki plot? (choc bedzie on po mojej stronie).

Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi! :)

Zobacz do Miescowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego - tam pownny być postanowienia dot. wysokości i konstrukcji płotów. Sąsiad może protestować, jeśli odetniesz go tym od słońca, ale przy tak niskich kontrukcjach to raczej nie ma szans.

Albo kupic ten standartowy 180 cm i dokupic panel 50 cm i laczyc.....? :roll:

180+50 =230 to chyba za dużo

Dzis w sklepie z panelami uslyszalam, ze mozna. Nawet mi sprzedawca pokazywal taki wlasnie plot na sasiedniej dzialce, takze juz sama nie wiem czy mozna, czy nie, czy sie trzeba jakos dogadywac z siasiadem, cholera wie??? :roll:

W kazdym razie 180 cm w moim przypadku to stanowczo za nisko, chce cos miedzy 200 a 220 cm, basta :p