ifka13 08.04.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Musze zaznaczyć obrys fundamentu dla koparkowego- mam stope o szerokości 50cm, grunt żwirowy w związku z tym wykop musi być na szerokość min 60cm- myślałem, że obsypie mu wapnem jedną krawędź- np zewnętrzną na obrysie i po jednej nośnych wewnętrznych?Czy to będzie poparawnie? Może macie jakiś inny sposób?Zastanawiam się jeszcze czy ma znaczenie polożenie lini- czy powinna zostać na skraju wykopu, czy powinna byc "w obszarze" wykopu i zebrana przez koparkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 08.04.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Takie rzeczy to niech koparkowy ustala z wykonawca Bo chyba wykonawca wie jak będzie budował Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 08.04.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Takie rzeczy to niech koparkowy ustala z wykonawca Bo chyba wykonawca wie jak będzie budował Pozdro cienki, a może to budynek budowany systemem gospodarczym. Ja znaczyłem piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 08.04.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Wapno i plastikowa butelka z obciętą szyjką(do nabierania i sypania).Jak linie na boisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 08.04.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 zgadza sie, system gospodarczy, dzieki za te butelke, wszystko jasne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.04.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 mojemu koparkowemu musiał wystarczyć mój obcas i para palików ale wapno na pewno lepsze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 08.04.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 a ja kupiłem puszkę oczojebnego spreju i mu namalowałem na trawie o tak: http://www.puchaczy.waw.pl/~squall/tmp/foty%20z%20budowy/2008-11-12%20Kopanie/CIMG0001.JPG dla koparkowego było picuś glancuś, ale muszę przyznać panu, że naprawdę był dobrym fachowcem w swojej profesji , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek.w 09.04.2009 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 U mnie Pan Operator szpadlem/kopiąc rowki wzdłuż sznurków/zaznaczył kontury wykopu.Zrobił to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 09.04.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Ja też zaznaczyłam paliki czerwonym sprayem i było widac z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.04.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 a ja po deskach geodezyjnych zaciągnąłem sznurki na zewn. obrysie ścian, i w zasadzie wystarczyło Zdzisiowi, czasem tylko sznurek się zdjęło na chwilę w jakimś ciasnym narożniku, sznurki poza tym przydały się od razu do kontrolowania głębokości wykopu (wykop na budynek podpiwniczony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 09.04.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 wapnem wyznaczyłem osie ścian a pan koparkowy wraz żle zrobił wykop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts