JarzyQ 08.04.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam,planuje budowe boiska wielofunkcyjnego na swojej dzialce. Wymiary jakie mnie interesuja to ok 23m (szer dzialki) na 15m. jako ze fundusz mam ograniczony planuje zrobic tak: sciagnac humus, wsypac piasek i zagescic, zalac betonem i wziasc firme do zacierania betonu na gladko. co wy na to?? macie jakies doswiadczenia lub inne pomysly?? bede wdzieczny za wszystkie sugestie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.04.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Beton?Hm.W razie gleby skóra pościeranaGrałem kilka lat na zewnątrz w siatkę.Na różnych boiskach.Najlepiej sprawdziła się równa,mocno ubita,twarda ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 09.04.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Jeżeli chodzi o "gleby" to faktycznie ubita ziemia lepsza. Natomiast ja planuję na moim boisku jeździć na rolkach i dlatego też raczej wyleję beton + zatarcie na gładko. Kiedyś grałem w kosza na asfalcie, w sumie jak się umie upadać (lata praktyki na deskorolce) to obtarć nie ma aż tak dużo. Edit : moim marzeniem jest tartan, ale strasznie to drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 09.04.2009 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 no dokladnie, tartan to by bylo cos...ale kasy brak zrobil bym ziemie z checia ale lubie tez grac w kosza a do tego ziemia sie nie nadaje..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 09.04.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 może terraway? http://www.erbis.pl/images/wro3.jpghttp://www.erbis.pl/images/wro2.jpg http://www.erbis.pl/terraway_zastosowania.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 09.04.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 terraway jest tez ok, ale dostalem wycene na 170zl/m2 a jako ze planuje bojo na prawie 400m2 to wychodzi grubo ponad 70k za sama nawierzchnie..niestety nie stac mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 10.04.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 W zeszłym roku dostałem wycenę na tartan 150 PLN m2. Podejżewam że taki tartan to można by ulożyć samodzielnie, to są kulki (śrut) gumowy zalany a raczej wymiaszany z jakąś żywicą (którą produkuje min. Novol). Myślę że trochę praktyki i by poszło, może w przyszłym roku jak podreperuję budżet to spróbuję na małej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 10.04.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 temat jak i dla mnie\też chciałabym dziecku zrobić, ale właśnie nie wiedziałam, jak się za to zabrać ale mamy teren nieco pochyły, więc ... więcej sciągania chyba humusu do wyrównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslena 27.04.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 A czy dowiadywaliście się, czy trzeba budowę takiego boiska zgłaszać gdzieś do Starostwa lub gminy? Czy mogę zrobić sobie takie boisko betonowe bez informowania władz.A propo nawierzchni to bardzo fajne są nawierzchnie akrylowe np: duroflex, albo Play Cote tylko nie wiem ile coś takiego kosztuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.04.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 mam jakoś w warunkach, ile powierzchni mogę zabetonowaćmoże o to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryzipiórek 27.04.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 No boisko rekreacyjne podlega zgłoszeniu i nie może być sprzeczne z warunkami zabudowy lub MPZP, szczególnie o nawierchni utwardzonej. Boisko betonowe zatarte na gładko, w zależności od podłoża, klasy betonu i wielkości samego boiska, prędzej czy później popęka. Potworzą się szczeliny, które rok po roku będą podlegały dalszej erozji.Sposobem na to może być zastosowanie słabego i elastycznego betonu - np B10. Tylko że taki beton średnio nadaje się jako nawierzchnia.Drugi sposób to zastosowanie mocnego betonu np. B20, zdylatowanie go na kawałki po około 5m i wypełnienie szczelin trwaleelastycznym izolatorem. Ale to już powinno być poprzedzone obliczeniami i projektem. Ja polecałbym wykonanie nawierzchni z kostki betonowej na podsypce cementowo-piaskowej. Najprościej i najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 27.04.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja polecałbym wykonanie nawierzchni z kostki betonowej na podsypce cementowo-piaskowej. Najprościej i najtaniej. Ale na kostce źle się jeżdzi na rolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 23.06.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 odświeżam temat- trafiłam na cosik takiego: http://www.sportcourt.pl/ może robią takie domowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts