forgetit 16.10.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Aha. To tak samo, jak ja. Pisałeś/łaś, że to nie możliwe bez płyty obrotowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 17.10.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 [...] Bezwładność cieplną budynku to ma każdy inwestor, który odpowiednio zadbał o ocieplenie/docieplenie. Ci bardziej fifnięci na punkcie kumulowania ciepła mają rekuperację, czy tam jakiś GWC. Zrobili sobie z chałupy termos i ot, cała filozofia... [...] Eeeee.... co ma ocieplenie, GWC i rekuperacja wspólngo z akumulacją ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 18.10.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Szkoda czasu na dyskusję. Mi się nie chce tłumaczyć nie mam czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 18.10.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Chciałeś zabłysnąć? Bezwładność cieplną budynku to ma każdy inwestor, który odpowiednio zadbał o ocieplenie/docieplenie. Ci bardziej fifnięci na punkcie kumulowania ciepła mają rekuperację, czy tam jakiś GWC. Zrobili sobie z chałupy termos i ot, cała filozofia... Zimą ciepło wpada i jest kumulowane do granic możliwości. A nadmiar tej powietrznej kiszonki jest wydmuchiwany przez system. Ja to bym się w takim domu udusił! Ja muszę mieć dopływ i odpływ świeżego powietrza na bieżąco - u mnie wentylatory muszą robić na 2-3 biegu i wtłaczać i wyciągać ŚWIEŻE powietrze, NIE PRZEPUSZCZONE przez jakieś tam systemy rekuperacyjne. To tak, jakbym zamontował sobie Farelkę i oddychał tym powietrzem. a wiesz co to jest ten rekuperator .. z Twojej wypowiedzi jasno wynika - że to Ty jesteś tym co - kWh energii wywala w komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts