lump praski 22.04.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Lekcja uniwersytecka do odrobienia: A może lekcja uniwersytecka przerasta, bo nawet bez wykształcenia uniwersyteckiego wiadomo że: Inżynier i magister - to tytuły zawodowe, Doktor, doktor habilitowany, profesor zwyczajny – to tytuły naukowe, Docent, profesor nadzwyczajny – to stanowiska na uczelniach wyższych i w przypadku tego pierwszego w instytutach naukowych. Biorąc to pod uwagę - nasz Prezydent nie jest profesorem, bo obecnie nie piastuje takiego stanowiska. A do doktora habilitowanego zwraca się Panie doktorze (tak jak do lekarza) – chyba, że piastuje stanowisko docenta lub profesora nadzwyczajnego – to wtedy, odpowiednio do zajmowanego stanowiska. Ps. Może przed napisaniem, należało dokładnie i ze zrozumieniem przeczytać wklejony link. Pogubilam sie . Do mnie prosze sie zwracac ' Jego Wysokosc Jasno Oswiecony CK Lump ". Ale wpierw napisac podanie a przy wreczaniu przykleknac a koperte polozyc na parapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 22.04.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Wicie, Lumpie i Pepegu, stanowczo jest między Wami jakaś chemia Wyście sie tu w szczegóły uwikłali, a co to za różnica, czy ktos jest doktorem czy profesorem Wałęsa ma chyba parę doktoratów honoris causa, i co z tego, że tak powiem? problem to sie robi wtedy, jak ktoś się zachowuje nieadekwatnie do swego tytułu. Tu mi przychodzi na myśl profesor Senyszyn i doktor Palikot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Chemia to za malo powiedziane . I Ty tez zostaniesz Profesorem lub Doktorem ! Taka ksiazke wlasnie pisze..... To na co Palikot leczy ? Mam kaszelek i czasami czuje, ze cos mne kluje z prawej strony - nie dakj Boze , watrobka ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 22.04.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Dla mnie Kwas to specjalista od gładkiej gadki. Potrafi doskonale wyczuwać i mówić to co społeczeństwo chciałby usłyszeć. Dlatego tak wysoko zaszedł. A czyż nie jest to domeną dobrego polityka, a i ściśle powiązaną ze skutecznością? Bo skutecznością polityczną jest wybór przez społeczeństwo (akceptacja społeczeństwa)... . Trafna uwaga. Myślę, że to jest właśnie nasz problem. Nasz czyli wyborców. Ze skuteczność wspóczesnie to tylko = mówić/jak najczęściej/ to co ludzie /definiowana przez specjalistów większośc czynnych wyborców/ chcą słyszeć. Cała reszta dla naszych polityków to sprawa wtórna /patrz Kazio Marcinkiewicz - uważam, ze większość naszych polityków prezentuje postawę typu Kazio tzn, jedno mówić drugie robić i do przodu / Liczy się wynik. A zaraz potem następna kampania. A my dajemy się im po prostu podpuszczać i naskakujemy na siebie. W to im graj, bo wtedy tworzy się tzw. twardy elektorat. Tzw. programy to zwykle lipa na użytek pijaru. Widać to coraz wyraźniej i moim zdaniem stąd takie prognozy co do frekwencji w eurowyborach. Moim zdaniem, najprawdopodobniej, gdyby była taka możliwość, to byłby trzecią kadencję. I tak patrząc na to co się dzieje, to dla nas i naszego wizerunku w świecie, byłoby to, chyba lepsze rozwiązanie niż obecne W tej kwestii mam jednak zdanie odmienne. ps. Sorry ze sie wcinam w watek z postem jakby nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.04.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 No, kocie, podniecasz mnie........arrrrrrrrr .... plus jestes zabawowy Mniej zabawowo będzie, jak kot cipce przestanie zdrabniać imię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Ach, wtedy sie rozplacze - jak Walesa na laudacji- kolacji Bardzo sie tez przejme i pojde do psychologa zeby sie nie zalamac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.04.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Bardzo sie tez przejme i pojde do psychologa zeby sie nie zalamac Strata czasu, w twoim przypadku psychiatria jest całkowicie bezradna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Moim zdaniem, najprawdopodobniej, gdyby była taka możliwość, to byłby trzecią kadencję. I tak patrząc na to co się dzieje, to dla nas i naszego wizerunku w świecie, byłoby to, chyba lepsze rozwiązanie niż obecne W tej kwestii mam jednak zdanie odmienne. ps. Sorry ze sie wcinam w watek z postem jakby nie na temat Na temat, na temat . I dobrze, ze sie wcinasz. Moim zdaniem frekwencja w eurowyborach przebije wszystkie inne frekwencje. Musze sie zorientowac kto ma r e p r e z e n to w ac moje i n t e r e s y hehehe czyli dobrze jesc i zarabiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 22.04.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Phi, ja i bez wyborów wiem, kto przejdzie z mojego regionu Krzaklewski przejdzie, ktoś się chce zalozyć? Wysiudali z pierwszego miejsca podkarpacką liderkę PO po to, żeby zagarnąć elektorat radiomaryjny dla PO. Politycznie - genialne, tylko pytanie jaki właściwie ta partia ma program i jak w tym świetle wygląda jej wiarygodność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Bardzo sie tez przejme i pojde do psychologa zeby sie nie zalamac Strata czasu, w twoim przypadku psychiatria jest całkowicie bezradna. No, niestety. Ogolnie to czuje sie Bohaterem, niemniej miewam chwile slabosci. Czyni mnie to Czlowiekeim . Wtedy troche luzuje tzn butelka, chlopcy, jakas laudacja czyli laudacyjka sie trafi na krzywy ryj ale najbardziej jednak to lubie zapach pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.04.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Ogolnie to czuje sie Bohaterem, niemniej miewam chwile slabosci. Ogólnie, to wali mnie jak ty się czujesz. Niemniej wciąż pozostajesz w tej chwili słabości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Byle nie walilo smiertelnie....co prawda od smrodu podobno sie nie umiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.04.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Twój smród może być jednak śmiertelny.No dobrze, wyczerpałaś temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Ciekawe czy Cenckiewicza i Gontarczyka wywala z pracy czy tez pobija jak Sumlinskiego ? Fajnych ma kumpli nasz pan Walesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Twój smród może być jednak śmiertelny. No dobrze, wyczerpałaś temat Zmeczenie i brak entuzjazmu ? ? ? ? A gdzie optymizm i energia ? Uuuuuuuu - to juz nie ten sam Pepeg co przed rokiem....... ....co ja mowie, nawet sprzed paru miesiecy ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 22.04.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Szczerze mówiąc, zachowujecie się tak, że "spieprzaj dziadu" to przy tym pełna kurtuazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 22.04.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Ale widzę, że Lump twarda sztuka, nie odpuści - tak trzymać! Nie wiedziałam, że professore Bartoszewski (bez matury) Lotem zarządza, wot, kmpetentni ludzie som u władzy. m.k.k, piękny ten mazowiecki kawałek własnego nieba, sąsiedzie. Może zima tu za długa i światła za mało, ale to moje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.04.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 A tymczasem tow. Cenckiewicz wyje jak ranny łoś w publikatorach, że go prześladują, rodzinę mu chcą specsłużby pozabijać. Larum grają, demokrację łamią. Białoruś panie! "Łapać złodzieja" zakrzyknijmy bracia doliniarze, to zawsze pomaga i piękne wrażenie robi. Oj będzie miał jutro na konferencji dużo do powiedzenia tow. Jarosław. W RMF-ie u tej świni TW Stokrotki - Olejnik, tow. Brudziński go wesprze a Cymański rozgestykuluje się w tv wymownie. "To skandaliczne i niebywałe wręcz, powtarzam: niebywałe, kiedy siły wiadome ,szare sieci pajęcze i inne szatany niszczą młodą demokrację " zagrzmi pan prezes. Ma rację ta nasza inteligentna emigracja. To Mietek Wachowski z kolegami, siepaczami Wałęsy chcą Cenckiewicza z Gontarczykiem pobić, zamknąć im usta , żeby Bolka ochronić. Antoni Macierewiczu, specjalisto od prowokacji wszelakiej - wróć, powróć też Zbigniewie Z., nie wyjeżdżaj do Brukseli , prawdziwi Polacy i patrioci was wołają i wasz sługa wierny Antek Emigrant. Znów mamy męczenników, dawno tego nie było, od dawna lud na takich czekał. Uwielbiam te zadymy karczemne i to nasze narodowe rozdzieranie szat , nawet bardziej niż kopanie się z praskim koniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 22.04.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Nie wiedziałam, że professore Bartoszewski (bez matury) Lotem zarządza, wot, kmpetentni ludzie som u władzy. Niewiarygodna ignorancja czy bezczelny kłamczuszek? Elektorat PiS zawsze mnie zadziwiał. Bartoszewski: Absolwent Gimnazjum im. św. Stanisława Kostki w Warszawie (1937) oraz Liceum Humanistycznego Towarzystwa Wychowawczo-Oświatowego "Przyszłość" w Warszawie. Maturę zdał w 1939. Od października 1941 do początku 1944 studiował polonistykę na tajnym Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Warszawskiego. W grudniu 1948 został przyjęty na trzeci rok polonistyki na Wydziale Humanistycznym UW. Studia zostały przerwane aresztowaniem w grudniu 1949 i pięcioletnim pobytem w więzieniu. W listopadzie 1958 został przyjęty na studia polonistyczne na Wydziale Filologicznym UW w trybie eksternistycznym. Złożył na ręce profesora Juliana Krzyżanowskiego pracę magisterską, jednak decyzją rektora UW został w październiku 1962 skreślony z listy studentów. Posiada nieformalny tytuł profesorski nadany mu decyzją rządu Bawarii, gdzie wykładał na uniwersytetach w latach 1983-1990. Masz taki życiorys? Albo Twój wódz, który nota bene, jak sam przyznał, o stanie wojennym dowiedział się coś koło południa jak poszedł był do kościoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 22.04.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Tak sobie czytam Badiję... pamiętacie jeszcze gregmenę vel wareczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts