Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wałęsa - bohater czy wręcz przeciwnie .... ?

jacekp71

Recommended Posts

Lekcja uniwersytecka do odrobienia:

A może lekcja uniwersytecka przerasta, bo nawet bez wykształcenia uniwersyteckiego wiadomo że:

Inżynier i magister - to tytuły zawodowe,

Doktor, doktor habilitowany, profesor zwyczajny – to tytuły naukowe,

Docent, profesor nadzwyczajny – to stanowiska na uczelniach wyższych i w przypadku tego pierwszego w instytutach naukowych.

Biorąc to pod uwagę - nasz Prezydent nie jest profesorem, bo obecnie nie piastuje takiego stanowiska.

A do doktora habilitowanego zwraca się Panie doktorze (tak jak do lekarza) – chyba, że piastuje stanowisko docenta lub profesora nadzwyczajnego – to wtedy, odpowiednio do zajmowanego stanowiska.

Ps. Może przed napisaniem, należało dokładnie i ze zrozumieniem przeczytać wklejony link.

Pogubilam sie .

Do mnie prosze sie zwracac ' Jego Wysokosc Jasno Oswiecony CK Lump ".

Ale wpierw napisac podanie a przy wreczaniu przykleknac a koperte polozyc

na parapecie.

• Odpowiedzi 407
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wicie, Lumpie i Pepegu, stanowczo jest między Wami jakaś chemia :-)

Wyście sie tu w szczegóły uwikłali, a co to za różnica, czy ktos jest doktorem czy profesorem :o Wałęsa ma chyba parę doktoratów honoris causa, i co z tego, że tak powiem?

problem to sie robi wtedy, jak ktoś się zachowuje nieadekwatnie do swego tytułu. Tu mi przychodzi na myśl profesor Senyszyn i doktor Palikot :-)

Dla mnie Kwas to specjalista od gładkiej gadki. Potrafi doskonale wyczuwać i mówić to co społeczeństwo chciałby usłyszeć. Dlatego tak wysoko zaszedł.

A czyż nie jest to domeną dobrego polityka, a i ściśle powiązaną ze skutecznością? Bo skutecznością polityczną jest wybór przez społeczeństwo (akceptacja społeczeństwa)...

.

Trafna uwaga.

Myślę, że to jest właśnie nasz problem. Nasz czyli wyborców. Ze skuteczność wspóczesnie to tylko = mówić/jak najczęściej/ to co ludzie /definiowana przez specjalistów większośc czynnych wyborców/ chcą słyszeć. Cała reszta dla naszych polityków to sprawa wtórna /patrz Kazio Marcinkiewicz - uważam, ze większość naszych polityków prezentuje postawę typu Kazio tzn, jedno mówić drugie robić i do przodu / Liczy się wynik. A zaraz potem następna kampania.

A my dajemy się im po prostu podpuszczać i naskakujemy na siebie. W to im graj, bo wtedy tworzy się tzw. twardy elektorat.

Tzw. programy to zwykle lipa na użytek pijaru.

Widać to coraz wyraźniej i moim zdaniem stąd takie prognozy co do frekwencji w eurowyborach.

Moim zdaniem, najprawdopodobniej, gdyby była taka możliwość, to byłby trzecią kadencję.

I tak patrząc na to co się dzieje, to dla nas i naszego wizerunku w świecie, byłoby to, chyba lepsze rozwiązanie niż obecne

W tej kwestii mam jednak zdanie odmienne.

ps. Sorry ze sie wcinam w watek :D z postem jakby nie na temat :D

Moim zdaniem, najprawdopodobniej, gdyby była taka możliwość, to byłby trzecią kadencję.

I tak patrząc na to co się dzieje, to dla nas i naszego wizerunku w świecie, byłoby to, chyba lepsze rozwiązanie niż obecne

W tej kwestii mam jednak zdanie odmienne.

ps. Sorry ze sie wcinam w watek :D z postem jakby nie na temat :D

Na temat, na temat .

I dobrze, ze sie wcinasz. 8)

Moim zdaniem frekwencja w eurowyborach przebije wszystkie inne frekwencje. :D

Musze sie zorientowac kto ma r e p r e z e n to w ac moje i n t e r e s y hehehe :D czyli dobrze jesc i zarabiac. :D

Phi, ja i bez wyborów wiem, kto przejdzie z mojego regionu ;-) Krzaklewski przejdzie, ktoś się chce zalozyć? Wysiudali z pierwszego miejsca podkarpacką liderkę PO po to, żeby zagarnąć elektorat radiomaryjny dla PO.

Politycznie - genialne, tylko pytanie jaki właściwie ta partia ma program ;-) i jak w tym świetle wygląda jej wiarygodność

Bardzo sie tez przejme i pojde do psychologa zeby sie nie zalamac :D :D :D :D

Strata czasu, w twoim przypadku psychiatria jest całkowicie bezradna.

No, niestety. :D

Ogolnie to czuje sie Bohaterem, niemniej miewam chwile slabosci. Czyni mnie to

Czlowiekeim .

Wtedy troche luzuje tzn butelka, chlopcy, jakas laudacja czyli laudacyjka sie

trafi na krzywy ryj ale najbardziej jednak to lubie zapach pieniedzy. :D

Ale widzę, że Lump twarda sztuka, nie odpuści - tak trzymać!

Nie wiedziałam, że professore Bartoszewski (bez matury) Lotem zarządza, wot, kmpetentni ludzie som u władzy. :oops:

m.k.k, piękny ten mazowiecki kawałek własnego nieba, sąsiedzie. :D Może zima tu za długa i światła za mało, ale to moje miejsce.

Gość Pepeg z Gumy

A tymczasem tow. Cenckiewicz wyje jak ranny łoś w publikatorach, że go prześladują, rodzinę mu chcą specsłużby pozabijać. :D :D

Larum grają, demokrację łamią. Białoruś panie!

"Łapać złodzieja" zakrzyknijmy bracia doliniarze, to zawsze pomaga i piękne wrażenie robi.8)

Oj będzie miał jutro na konferencji dużo do powiedzenia tow. Jarosław.

W RMF-ie u tej świni TW Stokrotki - Olejnik, tow. Brudziński go wesprze a Cymański rozgestykuluje się w tv wymownie.

"To skandaliczne i niebywałe wręcz, powtarzam: niebywałe, kiedy siły wiadome ,szare sieci pajęcze i inne szatany niszczą młodą demokrację " :p zagrzmi pan prezes.

Ma rację ta nasza inteligentna emigracja.

To Mietek Wachowski z kolegami, siepaczami Wałęsy chcą Cenckiewicza z Gontarczykiem pobić, zamknąć im usta , żeby Bolka ochronić.

Antoni Macierewiczu, specjalisto od prowokacji wszelakiej - wróć, powróć też Zbigniewie Z., nie wyjeżdżaj do Brukseli , prawdziwi Polacy i patrioci was wołają i wasz sługa wierny Antek Emigrant.

Znów mamy męczenników, dawno tego nie było, od dawna lud na takich czekał.

:p

Uwielbiam te zadymy karczemne i to nasze narodowe rozdzieranie szat , nawet bardziej niż kopanie się z praskim koniem .

Nie wiedziałam, że professore Bartoszewski (bez matury) Lotem zarządza, wot, kmpetentni ludzie som u władzy. :oops:

Niewiarygodna ignorancja czy bezczelny kłamczuszek?

Elektorat PiS zawsze mnie zadziwiał.

Bartoszewski:

Absolwent Gimnazjum im. św. Stanisława Kostki w Warszawie (1937) oraz Liceum Humanistycznego Towarzystwa Wychowawczo-Oświatowego "Przyszłość" w Warszawie. Maturę zdał w 1939. Od października 1941 do początku 1944 studiował polonistykę na tajnym Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Warszawskiego. W grudniu 1948 został przyjęty na trzeci rok polonistyki na Wydziale Humanistycznym UW. Studia zostały przerwane aresztowaniem w grudniu 1949 i pięcioletnim pobytem w więzieniu. W listopadzie 1958 został przyjęty na studia polonistyczne na Wydziale Filologicznym UW w trybie eksternistycznym. Złożył na ręce profesora Juliana Krzyżanowskiego pracę magisterską, jednak decyzją rektora UW został w październiku 1962 skreślony z listy studentów. Posiada nieformalny tytuł profesorski nadany mu decyzją rządu Bawarii, gdzie wykładał na uniwersytetach w latach 1983-1990.

Masz taki życiorys? Albo Twój wódz, który nota bene, jak sam przyznał, o stanie wojennym dowiedział się coś koło południa jak poszedł był do kościoła?