Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wałęsa - bohater czy wręcz przeciwnie .... ?

jacekp71

Recommended Posts

Wystarczylo zeby Walesa powloczyl sie po kosciolach i glosno krzyczal z Matka Boska w Klapie i juz mu Polacy uwierzyli.......ech :D :D :D

Ale na szczęście i jak widać nie wszyscy. Dobrze, że są bardziej światli wśród nas.

No chyba, że Ty nie jesteś Polką - co by mnie niezmiernie zmartwiło :roll:

Kto to moze wiedziec kto jest kim w obecnych czasach...... :D :D :D :D .

Przyklad : Walesa. :D

Engmat i fenomen polityczny zarazem :D w Polsce...bo poza granicami to juz nie bardzo..... :D

A tak w ogole to moze jakies obowiazkowe testy DNA pod tytulem

""Obywatele, sprawdzmy ile jest Polaka w Polaku ' ? :D :D

• Odpowiedzi 407
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Pepeg z Gumy

Ale na szczęście i jak widać nie wszyscy. Dobrze, że są bardziej światli wśród nas.

No chyba, że Ty nie jesteś Polką - co by mnie niezmiernie zmartwiło :roll:

Trzy proste zdania, wyrażające całą mitręgę umysłową dyskutanta i nie zrozumianą przez niego aluzję do jego marności :p

Czapka z głowy.

Jeszcze jedno - w kulturze masowej " Zachodu" upadek komunizmu kojarzy sie

z rozwalaniem muru, ale b e r li n s k ie g o a nie zadna Polska.....a tym

bardziej Walesa - takze najpier odrobic lekcje a dopiero pozniej inhalowac sie

Bohaterstwem Bohatera......:D:D:D:D .....gramolic sie z tego stanu grajdola

....gramolic ......troche zwawiej, dziadki.....:D

Kto to moze wiedziec kto jest kim w obecnych czasach...... :D:D:D:D .

Przyklad : Walesa.:D

Engmat i fenomen polityczny zarazem :D w Polsce...bo poza granicami to juz nie bardzo.....:D

A tak w ogole to moze jakies obowiazkowe testy DNA pod tytulem

""Obywatele, sprawdzmy ile jest Polaka w Polaku ' ? :D:D

To już nie tylko mania prześladowcza. Obsesja - mało powiedziane.

To jest chore i żenujące, że można to samo powtarzać w nieskończoność i sie tym jeszcze upajać.

Polactwo nie jedno ma imię, jedno z nich to z pewnością lump praski.

Jesteś pokaleczona jak Fotyga ?

Nio a w Sztokcholmie (debile nie?)go docenili tylko za to ze byla moda na maryjka w klapie :evil: :evil:

Kuśśffaaa ile mozna sluchac ..czy tez czytac tych bzdur..wszedzie na swiecie jak sie ma kogos wartosciowego to sie go hołubi..u nas gnoi ...jestesmy narodem gnoi...czy spoleczenstwem w ktorym jest "narod " gnoi...:o :-?

To masakra jest jakas nie ma juz zadnych...rzeczy stalych...Walesa byl dobrem narodowym (spolecznym) jako dzialacz..nawet jako prezydent....chociaż popelnil wiele bledow.. ale kurna jaruza nie liczac pierwszy prezydent..w wolnej Polsce..i wyborcy ocenili jak ocenili...no kurcze..jak mozna pluc na taka postac??!!

Nie jestem wierzaca osoba i moze to zbyt duze porownanie ja na Wojtyle nie pluje i nie popluje..uważam ze był wielkim polakiem..chociaz niestety przedstawicielem czegos czego nie kupuje ale to nie przekresla zaraz jego wielkosci..

Mozna negowac mozna sie przygladac ale co cesarskie cesarzowi do cholery :evil: :evil:

Bingo ! :D Nie ma nic stalego - wszystko w plynie - jak mawiali

starozytni Slowianie.

Po co niewierzacemu swieccy swieci i kult np Walesy - to chyba drobne

nieporozumienie. :D

A jesli nie chcesz czytac - nie czytaj. Proste jak konstrukcja cepa.

Czytanie nie jest obowiazkowe. :D Co udowodnil Bohater, ktory nie przeczytal

w swoim zyciu zbyt wielu ksiazek..... :D

Co do Sztokholmu - to pare pomylek im sie przytrafilo w przeszlosci.....mylic sie jest rzecza ludzka... :D

Całą, czyli obejmującą wszelkie źródła i nieograniczającą się do tego, czym zainteresowane są media :roll:

To jak myślisz, ilu uczestników tej dyskusji pofatygowało się do IPN, aby przeglądać materiały źródłowe, ilu przeczytało rzeczywiste opracowania historyczne, zrobione zgodnie ze sztuką (obiektywizm, recenzje, szukanie prawdy a nie haków) a ilu ogranicza się do tego, co usłyszą w TV lub przeczytają w necie?

m.k.k zakładasz, że badacze Pisma ;-) czynią to, rozumiem, wyłącznie na zlecenie polityków? Nie ma tam żadnego, który czyni to dla dobra prawdy historycznej? Mało tego, że IPNowskie kwerendy to wyciaganie z kontekstu czyjejś tam teczki i opisywanie jej w gazetach?

Zapewne praca archiwistów nie na tym polega. Ale jakoś taki obraz ich pracy przebija się do gazet. Pewnie niesprawiedliwy dla tych szeregowych archiwistów, którzy siedzą i wzrok tracą nad dokumentami. Tak to już jest, że po aferze w łódzkim pogotowiu psy wieszano na pracownikach pogotowia, po wypadkach drogowych ożywa hasło: "Tirowcy to mordercy", a po publikacjach IPN pracownicy tej instytucji tracą szacunek (w innych oczach pewnie zyskują). Natomiast faktem jest, że "badacze Pisma ;-)" działają również na zlecenie polityków. :evil: A wysocy "badacze Pisma ;-)" są w politykę po prostu uwikłani.

I teraz pytanie - czy jakikolwiek człowiek przy zdrowych zmysłach chciałby, aby śledztwa dotyczące jego spraw prowadzili ludzie, którzy cynicznie potrafili zacierać ślady morderstw, odrzucać dowody i fakty na zlecenie mocodawców ze służb specjalnych?

Ludzie o zdrowych zmysłach mają różny pogląd na tą samą rzeczywistość. Jeśli funkcjonariusz 30 lat temu potrafił kompetentnie prowadzić śledztwo i tak mieszać dowodami, by wyszło to, co chce jego służba, to zapewne nadal potrafi kompetentnie prowadzić to śledztwo. Wystarczy, by jego obecna służba chciała poznać prawdę.

Jeśli 30 lat temu potrafił tylko fabrykować dowody to nie powinien mieć miejsca w służbach obecnie.

Jeżeli 30 lat temu nie był funkcjonariuszem, tylko ofiarą, a teraz szuka zemsty, to też nie powinien mieć miejsca.

Tak więc bardziej interesują mnie obecne kompetencje niż historyczne zaszłości. Ale cóż, jestem tylko teoretykiem. Ci, którzy mieli nieprzyjemność spotkać się z tymi służbami na żywo pewnie mają inne zdanie. Szanuję to.

Chciałbym tylko, aby obecne służby różniły się od tych poprzednich nie tylko zmianą aktorów obsadzonych w rolach "dobrych" i "złych". :D

Gość Pepeg z Gumy

Czego szukasz? Sprawiedliwości? Zemsty? Zadośćuczynienia? Prawdy?

Co zrobisz, jak znajdziesz?

A czemu cie to interesuje co zrobie jak znajde ?

Nie obchodzi mnie. Pytanie było czysto retoryczne :D

Nie zmieściłeś się w 40 znakach.

Idioci mogą nie zrozumieć. :D

[quote name="m.k.

Czego szukasz? Sprawiedliwości? Zemsty? Zadośćuczynienia? Prawdy?

Co zrobisz, jak znajdziesz?[/quote]

A czemu cie to interesuje co zrobie jak znajde ?

Nie obchodzi mnie. Pytanie było czysto retoryczne :D

Jak cie nie obchodzi to po co pytasz ? :D

A mnie ciekawi jakie straty finansowe na skutek kryzysu przyniosla Walesie

firma " Walesa" :D :D :D

Zaloze sie, ze duze....bo mial zainwestowane w handel rosyjska ropa, oczywiscie :D

Pewnie liczy straty i zgrzyta zebami - ale to jeszcze nie koniec ......jeszcze troche kryzys sie przejedzie po jego finansach :D

My mozemy sobie tu dyskutowac t e o r e t y c z n i e a pare spraw p r a k t y c z n i e, jesli chodzi o jakies resztki powagi firmy " Walesa" zalatwi kolejny k r y z y s ekonomiczny....ciekawe czy bedzie co zbierac ? :D

Bolesny jest upadek niesprawdzonych autorytetow :D :D :D

Gość Pepeg z Gumy

A mnie ciekawi jakie straty finansowe na skutek kryzysu przyniosla Walesie

firma " Walesa" :D :D :D

Zaloze sie, ze duze....bo mial zainwestowane w handel rosyjska ropa, oczywiscie :D

Pewnie liczy straty i zgrzyta zebami - ale to jeszcze nie koniec ......jeszcze troche kryzys sie przejedzie po jego finansach :D

To sie Toyotka poszła kopcić.

Pozgrzytacie wspólnie.

46 znaków - nie zmieściłem się :evil:

W liceum uczą też, aby posługiwać się tym ".............." z sensem. I zrozumieniem. Inaczej jest to tylko manipulacja.

Bez urazy lumpie, dyskusja z Tobą jakoś spada poniżej poziomu, który jest dla mnie interesujący. Masz swój styl, bywasz błyskotliwa, ale ja nie mam zamiaru uczestniczyć w prymitywnych wymianach wyrwanych z kontekstu cytatów.

Pozdrawiam :D

W liceum uczą też, aby posługiwać się tym ".............." z sensem. I zrozumieniem. Inaczej jest to tylko manipulacja.

Bez urazy lumpie, dyskusja z Tobą jakoś spada poniżej poziomu, który jest dla mnie interesujący. Masz swój styl, bywasz błyskotliwa, ale ja nie mam zamiaru uczestniczyć w prymitywnych wymianach wyrwanych z kontekstu cytatów.

Pozdrawiam :D

Pozdrawiam tez. :D

Pozartowac sobie lubie bo jestem z Pragi - a co ? oblozyli juz to jakims

podatkiem ? :D humor-tax ? :D

Kiszczak: w '89 "Solidarność" niczego nie wywalczyła; to my dopuściliśmy ją do władzy - powiedział przed sądem szef MSW z lat 80. gen. Czesław Kiszczak.

źródło:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kiszczak-w-89-Solidarnosc-niczego-nie-wywalczyla,wid,11076340,wiadomosc.html?ticaid=17ee6