lump praski 27.04.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Wystarczylo zeby Walesa powloczyl sie po kosciolach i glosno krzyczal z Matka Boska w Klapie i juz mu Polacy uwierzyli.......ech Ale na szczęście i jak widać nie wszyscy. Dobrze, że są bardziej światli wśród nas. No chyba, że Ty nie jesteś Polką - co by mnie niezmiernie zmartwiło Kto to moze wiedziec kto jest kim w obecnych czasach...... . Przyklad : Walesa. Engmat i fenomen polityczny zarazem w Polsce...bo poza granicami to juz nie bardzo..... A tak w ogole to moze jakies obowiazkowe testy DNA pod tytulem ""Obywatele, sprawdzmy ile jest Polaka w Polaku ' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 27.04.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ale na szczęście i jak widać nie wszyscy. Dobrze, że są bardziej światli wśród nas. No chyba, że Ty nie jesteś Polką - co by mnie niezmiernie zmartwiło Trzy proste zdania, wyrażające całą mitręgę umysłową dyskutanta i nie zrozumianą przez niego aluzję do jego marności Czapka z głowy. Jeszcze jedno - w kulturze masowej " Zachodu" upadek komunizmu kojarzy sie z rozwalaniem muru, ale b e r li n s k ie g o a nie zadna Polska.....a tym bardziej Walesa - takze najpier odrobic lekcje a dopiero pozniej inhalowac sie Bohaterstwem Bohatera......:D:D:D .....gramolic sie z tego stanu grajdola ....gramolic ......troche zwawiej, dziadki..... Kto to moze wiedziec kto jest kim w obecnych czasach...... :D:D:D . Przyklad : Walesa. Engmat i fenomen polityczny zarazem w Polsce...bo poza granicami to juz nie bardzo..... A tak w ogole to moze jakies obowiazkowe testy DNA pod tytulem ""Obywatele, sprawdzmy ile jest Polaka w Polaku ' ? :D To już nie tylko mania prześladowcza. Obsesja - mało powiedziane. To jest chore i żenujące, że można to samo powtarzać w nieskończoność i sie tym jeszcze upajać. Polactwo nie jedno ma imię, jedno z nich to z pewnością lump praski. Jesteś pokaleczona jak Fotyga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.04.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Nio a w Sztokcholmie (debile nie?)go docenili tylko za to ze byla moda na maryjka w klapie Kuśśffaaa ile mozna sluchac ..czy tez czytac tych bzdur..wszedzie na swiecie jak sie ma kogos wartosciowego to sie go hołubi..u nas gnoi ...jestesmy narodem gnoi...czy spoleczenstwem w ktorym jest "narod " gnoi... To masakra jest jakas nie ma juz zadnych...rzeczy stalych...Walesa byl dobrem narodowym (spolecznym) jako dzialacz..nawet jako prezydent....chociaż popelnil wiele bledow.. ale kurna jaruza nie liczac pierwszy prezydent..w wolnej Polsce..i wyborcy ocenili jak ocenili...no kurcze..jak mozna pluc na taka postac??!! Nie jestem wierzaca osoba i moze to zbyt duze porownanie ja na Wojtyle nie pluje i nie popluje..uważam ze był wielkim polakiem..chociaz niestety przedstawicielem czegos czego nie kupuje ale to nie przekresla zaraz jego wielkosci.. Mozna negowac mozna sie przygladac ale co cesarskie cesarzowi do cholery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.04.2009 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Bingo ! Nie ma nic stalego - wszystko w plynie - jak mawiali starozytni Slowianie. Po co niewierzacemu swieccy swieci i kult np Walesy - to chyba drobne nieporozumienie. A jesli nie chcesz czytac - nie czytaj. Proste jak konstrukcja cepa. Czytanie nie jest obowiazkowe. Co udowodnil Bohater, ktory nie przeczytal w swoim zyciu zbyt wielu ksiazek..... Co do Sztokholmu - to pare pomylek im sie przytrafilo w przeszlosci.....mylic sie jest rzecza ludzka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.04.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Całą, czyli obejmującą wszelkie źródła i nieograniczającą się do tego, czym zainteresowane są media To jak myślisz, ilu uczestników tej dyskusji pofatygowało się do IPN, aby przeglądać materiały źródłowe, ilu przeczytało rzeczywiste opracowania historyczne, zrobione zgodnie ze sztuką (obiektywizm, recenzje, szukanie prawdy a nie haków) a ilu ogranicza się do tego, co usłyszą w TV lub przeczytają w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.04.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 [quote name="m.k. Czego szukasz? Sprawiedliwości? Zemsty? Zadośćuczynienia? Prawdy? Co zrobisz, jak znajdziesz?[/quote] A czemu cie to interesuje co zrobie jak znajde ? Nie obchodzi mnie. Pytanie było czysto retoryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.04.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 m.k.k zakładasz, że badacze Pisma czynią to, rozumiem, wyłącznie na zlecenie polityków? Nie ma tam żadnego, który czyni to dla dobra prawdy historycznej? Mało tego, że IPNowskie kwerendy to wyciaganie z kontekstu czyjejś tam teczki i opisywanie jej w gazetach? Zapewne praca archiwistów nie na tym polega. Ale jakoś taki obraz ich pracy przebija się do gazet. Pewnie niesprawiedliwy dla tych szeregowych archiwistów, którzy siedzą i wzrok tracą nad dokumentami. Tak to już jest, że po aferze w łódzkim pogotowiu psy wieszano na pracownikach pogotowia, po wypadkach drogowych ożywa hasło: "Tirowcy to mordercy", a po publikacjach IPN pracownicy tej instytucji tracą szacunek (w innych oczach pewnie zyskują). Natomiast faktem jest, że "badacze Pisma ;-)" działają również na zlecenie polityków. A wysocy "badacze Pisma ;-)" są w politykę po prostu uwikłani. I teraz pytanie - czy jakikolwiek człowiek przy zdrowych zmysłach chciałby, aby śledztwa dotyczące jego spraw prowadzili ludzie, którzy cynicznie potrafili zacierać ślady morderstw, odrzucać dowody i fakty na zlecenie mocodawców ze służb specjalnych? Ludzie o zdrowych zmysłach mają różny pogląd na tą samą rzeczywistość. Jeśli funkcjonariusz 30 lat temu potrafił kompetentnie prowadzić śledztwo i tak mieszać dowodami, by wyszło to, co chce jego służba, to zapewne nadal potrafi kompetentnie prowadzić to śledztwo. Wystarczy, by jego obecna służba chciała poznać prawdę. Jeśli 30 lat temu potrafił tylko fabrykować dowody to nie powinien mieć miejsca w służbach obecnie. Jeżeli 30 lat temu nie był funkcjonariuszem, tylko ofiarą, a teraz szuka zemsty, to też nie powinien mieć miejsca. Tak więc bardziej interesują mnie obecne kompetencje niż historyczne zaszłości. Ale cóż, jestem tylko teoretykiem. Ci, którzy mieli nieprzyjemność spotkać się z tymi służbami na żywo pewnie mają inne zdanie. Szanuję to. Chciałbym tylko, aby obecne służby różniły się od tych poprzednich nie tylko zmianą aktorów obsadzonych w rolach "dobrych" i "złych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 28.04.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Czego szukasz? Sprawiedliwości? Zemsty? Zadośćuczynienia? Prawdy? Co zrobisz, jak znajdziesz? A czemu cie to interesuje co zrobie jak znajde ? Nie obchodzi mnie. Pytanie było czysto retoryczne Nie zmieściłeś się w 40 znakach. Idioci mogą nie zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.04.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Nie wskażę, gdzie która ze stron świata leży - Mądremu to na nic, głupi nie uwierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.04.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 [quote name="m.k. Czego szukasz? Sprawiedliwości? Zemsty? Zadośćuczynienia? Prawdy? Co zrobisz, jak znajdziesz?[/quote] A czemu cie to interesuje co zrobie jak znajde ? Nie obchodzi mnie. Pytanie było czysto retoryczne Jak cie nie obchodzi to po co pytasz ? A mnie ciekawi jakie straty finansowe na skutek kryzysu przyniosla Walesie firma " Walesa" Zaloze sie, ze duze....bo mial zainwestowane w handel rosyjska ropa, oczywiscie Pewnie liczy straty i zgrzyta zebami - ale to jeszcze nie koniec ......jeszcze troche kryzys sie przejedzie po jego finansach My mozemy sobie tu dyskutowac t e o r e t y c z n i e a pare spraw p r a k t y c z n i e, jesli chodzi o jakies resztki powagi firmy " Walesa" zalatwi kolejny k r y z y s ekonomiczny....ciekawe czy bedzie co zbierac ? Bolesny jest upadek niesprawdzonych autorytetow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.04.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Zapewne praca archiwistów nie na tym polega. Ale jakoś taki obraz ich pracy przebija się do gazet........ ...............Ale cóż, jestem tylko teoretykiem. To widac....wyobrazenie o pracy archiwistow czerpiesz z gazet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.04.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dwa fragmenty, wyrwane z różnych kontekstów, dotyczące różnych zagadnień wsadzone w jeden cytat. Czyżby inspiracją były jakieś kwerendy IPN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.04.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kocie, nie wiesz co oznacza to ...................... oznacza to, ze jest to tylko f r a g m e n t Twojej niezwykle cennej wypowiedzi. Tak sie umowiono na calym " zachodnim" swiecie a nie tylko w IPN Ucza tego w liceum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 28.04.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 A mnie ciekawi jakie straty finansowe na skutek kryzysu przyniosla Walesie firma " Walesa" Zaloze sie, ze duze....bo mial zainwestowane w handel rosyjska ropa, oczywiscie Pewnie liczy straty i zgrzyta zebami - ale to jeszcze nie koniec ......jeszcze troche kryzys sie przejedzie po jego finansach To sie Toyotka poszła kopcić. Pozgrzytacie wspólnie. 46 znaków - nie zmieściłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.04.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 W liceum uczą też, aby posługiwać się tym ".............." z sensem. I zrozumieniem. Inaczej jest to tylko manipulacja. Bez urazy lumpie, dyskusja z Tobą jakoś spada poniżej poziomu, który jest dla mnie interesujący. Masz swój styl, bywasz błyskotliwa, ale ja nie mam zamiaru uczestniczyć w prymitywnych wymianach wyrwanych z kontekstu cytatów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.04.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Zasmucasz mnie...... Nie wiem tez czy Twoja opinia nie jest sfalszowana lub sfabrykowana...najlepiej by bylo powolac jakas k o m i s j e . Nie b y w a m blyskotliwa, j e s t e m blyskotliwa. Tak na marginesie. Ae jak chcesz to niech to oceni jakas k o mi s j a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.04.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 W liceum uczą też, aby posługiwać się tym ".............." z sensem. I zrozumieniem. Inaczej jest to tylko manipulacja. Bez urazy lumpie, dyskusja z Tobą jakoś spada poniżej poziomu, który jest dla mnie interesujący. Masz swój styl, bywasz błyskotliwa, ale ja nie mam zamiaru uczestniczyć w prymitywnych wymianach wyrwanych z kontekstu cytatów. Pozdrawiam Pozdrawiam tez. Pozartowac sobie lubie bo jestem z Pragi - a co ? oblozyli juz to jakims podatkiem ? humor-tax ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.04.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 humor-tax ? Lepiej nie podpowiadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 28.04.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kiszczak: w '89 "Solidarność" niczego nie wywalczyła; to my dopuściliśmy ją do władzy - powiedział przed sądem szef MSW z lat 80. gen. Czesław Kiszczak. źródło:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kiszczak-w-89-Solidarnosc-niczego-nie-wywalczyla,wid,11076340,wiadomosc.html?ticaid=17ee6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.04.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 ciekawe kto z dyskutantów pamięta kogo Napoleon zrobił w Paryżu szefem policji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts