adam2007 09.04.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam, Jak najszybciej i najlepiej zabezpieczyć okna przed tynkami wew. ? Pozdrv, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 09.04.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 U mnie tynkarze przywieźli takie fajne listewki, które przykleja się do ramy okiennej. Listewka zaopatrzona jest w specjalny blister z klejem, do którego przykleja się folię malarską, a po skończonej robocie odrywa się od listwy.Szybko, sprawnie, a na koniec zostaje Ci estetyczne wykończenie połączenia tynku z oknem w postaci dylatacji przykrytej takim elastycznym płatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.04.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Tak te listewki są super. Trzeba ich wymagać od tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 09.04.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam, Jak najszybciej i najlepiej zabezpieczyć okna przed tynkami wew. ? Pozdrv, U mnie sami zabezpieczeli płachtami folii. Zero zniszczeń i syfu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.04.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 U mnie tynkarze przywieźli takie fajne listewki, które przykleja się do ramy okiennej. Listewka zaopatrzona jest w specjalny blister z klejem, do którego przykleja się folię malarską, a po skończonej robocie odrywa się od listwy. Szybko, sprawnie, a na koniec zostaje Ci estetyczne wykończenie połączenia tynku z oknem w postaci dylatacji przykrytej takim elastycznym płatkiem. U mnie dokładnie tak samo - wszystko zrobiła ekipa. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.04.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 U mnie tynkarze przywieźli takie fajne listewki, które przykleja się do ramy okiennej. Listewka zaopatrzona jest w specjalny blister z klejem, do którego przykleja się folię malarską, a po skończonej robocie odrywa się od listwy. Szybko, sprawnie, a na koniec zostaje Ci estetyczne wykończenie połączenia tynku z oknem w postaci dylatacji przykrytej takim elastycznym płatkiem.To prawda. Te listwy fajnie dają podstawę do przyklejania folii chroniącej całe okno. U mnie też tak było i byłem spokojny o stan okien. Do momentu, gdy zacząłem przygotowania pod malowanie ścian i swój wzrok zbliżyłem bliżej do okien. Same okna są ok. Ale na zawiasach górnych w momencie montażu okien miałem zamontowane takie plastikowe nakładki na zawiasy w odpowiednim kolorze. Niestety one zostały porysowane w kilku miejscach - pewnie przy zacieraniu tynku jak folia się przetarła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 14.04.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 No takich uszkodzeń to się nie uniknie, niestety :/ Ja mam na szczęście białe nakładki, więc nie będzie problemu z dobraniem zamienników, a poza tym ja zakładałem okna w zimie i część tych osłonek popękała w czasie transportu i montażu, więc producent dał mi cały worek zapasowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 14.04.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 U mnie okna zostały wyjęte, a na dolnej listwie położone kawałki worka foliowego. Na bierząco czyszczone okna, nic nie porysowane. Tynk cem-wap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 14.04.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Najprościej, najtaniej i najszybciej to odpowiednio przycięta byle jaka folia i mocowana gwoździami do pianki między murem a futryną. Najprostsze rozwiązania są najlepsze i równie skuteczne.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.04.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Najprościej, najtaniej i najszybciej to odpowiednio przycięta byle jaka folia i mocowana gwoździami do pianki między murem a futryną. Najprostsze rozwiązania są najlepsze i równie skuteczne. pzdrTyle tylko, że potem to musisz po ściągnięciu tych osłon poprawiać otworki po gwoździach. Więc podwójna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 15.04.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Nie żartuj, nawet byś tych otworków po gwoździach nie dojrzał pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.04.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Nie żartuj, nawet byś tych otworków po gwoździach nie dojrzał W zależności jakie to gwoździe i jak były mocowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts