Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie ubezpieczyć dom

Puszka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czyli jeżeli dom był wybudowany za 300 tysiecy, ma wartość około 400 tysięcy, kredyt wzięty na budowę domu w wysokości 130 tysiecy, ubezpieczenie (potrzebne do umowy kredytowej) na kwotę 160 tysiecy

to warto by było zwiększyć wartość polisy ubezpieczeniowej przynajmniej do kwoty 300 tysięcy, tak?

i w takim przypadku w razie jakiegoś nieszczęścia (odpukać) bank zabierze na poczet spłaty kredytu 130 tysięcy, a pozostała cześć dla mnie?

• 1 year później...
  • 1 year później...
  • 6 months później...
Witam

W związku z tym że dom juz prawie na wykonczeniu zwracam się z pytaniem gdzie macie ubezpieczone wasze domki.

Doradzano mi Compense. Co wy na to.

Compensa jest chyba ok, sprawdź tylko czy proponują Ci dobrą cenę, bo agenci czasem zawyżają.

Ja zwykle korzystam z Inseco, raczej mają dobre ceny. Ostatnio mają promocję i jest jeszcze zniżka z kodem: insecobonus30

• 4 months później...
Witam

W związku z tym że dom juz prawie na wykonczeniu zwracam się z pytaniem gdzie macie ubezpieczone wasze domki.

Doradzano mi Compense. Co wy na to.

Czy do ubezpieczenia domu (nie budowy) konieczne jest odebranie budynku.

Jest to stary dom w przebudowie z całym projektem i bedzie wymagał odebrania. Adres jest przypisany. Oczywiście są okna i drzwi.

Pozdrawiam

Puszka

Ja mam ubezpieczony (też w budowie) w HDI - dla nich wystarczy że zamieszkujesz w domu i nie traktują go jak dom w budowie wię zapłaciłem (500 000 - plus dodatki- 320 zł). Kupiłem w Najtańsze Ubezpieczenia http://www.nu.waw.pl przez internet. W tym roku miałem szkodę (grad przeciął mi papę i zalał cześć poddasz) wypłacili bez problemów- ale chyba tylko dla tego że mój Agent był obecny w trakcie oględzin przez Rzeczoznawce i pomógł mi przy tej całej papirologii (bezpłatnie)

Witam.ja mam ubezpieczony dom w PZU od 10 lat składka 600zł na rok,w zeszłym roku skorzystałem pierwszy raz z polisy a dokładnie nastąpił wyciek z pieca na paliwo stałe (miałowy) i w sumie z rezerwą podchodziłem czy wypłacą jakieś odszkodowanie,ale udało się wypłacili kwotę taką samą jak 7 lat temu kupowałem ten piec.także jestem zadowolony.