Limagraf 17.01.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Po pierwszych wizytach okazalo sie ze w przypadku ogrzewania koza (jedyne zrodlo ogrzewania) wymagana jest kontrola kominow 4 razy w roku, poza tym sa to domy z bala to musimy miec cert. na srodek ktorym zostaly domki zabezpeiczone przed pozarem. Zaznacze ze nic na ten temat nie jest napisane w OWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 18.01.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 czyli jeżeli dom był wybudowany za 300 tysiecy, ma wartość około 400 tysięcy, kredyt wzięty na budowę domu w wysokości 130 tysiecy, ubezpieczenie (potrzebne do umowy kredytowej) na kwotę 160 tysiecy to warto by było zwiększyć wartość polisy ubezpieczeniowej przynajmniej do kwoty 300 tysięcy, tak? i w takim przypadku w razie jakiegoś nieszczęścia (odpukać) bank zabierze na poczet spłaty kredytu 130 tysięcy, a pozostała cześć dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 09.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 podnoszę temat Jakie są Wasze najświeższe doświadczenia jeśli chodzi o firmy ubezpieczeniowej?Kogo wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syllvia 22.02.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 My będziemy ubezpieczać mieszkanie, też się rozglądamy.Wstępnie tu sobie przeliczyłamhttp://www.policzdom.cuk.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antonomazja 04.09.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Witam W związku z tym że dom juz prawie na wykonczeniu zwracam się z pytaniem gdzie macie ubezpieczone wasze domki. Doradzano mi Compense. Co wy na to. Compensa jest chyba ok, sprawdź tylko czy proponują Ci dobrą cenę, bo agenci czasem zawyżają. Ja zwykle korzystam z Inseco, raczej mają dobre ceny. Ostatnio mają promocję i jest jeszcze zniżka z kodem: insecobonus30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek666 25.01.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Witam W związku z tym że dom juz prawie na wykonczeniu zwracam się z pytaniem gdzie macie ubezpieczone wasze domki. Doradzano mi Compense. Co wy na to. Czy do ubezpieczenia domu (nie budowy) konieczne jest odebranie budynku. Jest to stary dom w przebudowie z całym projektem i bedzie wymagał odebrania. Adres jest przypisany. Oczywiście są okna i drzwi. Pozdrawiam Puszka Ja mam ubezpieczony (też w budowie) w HDI - dla nich wystarczy że zamieszkujesz w domu i nie traktują go jak dom w budowie wię zapłaciłem (500 000 - plus dodatki- 320 zł). Kupiłem w Najtańsze Ubezpieczenia http://www.nu.waw.pl przez internet. W tym roku miałem szkodę (grad przeciął mi papę i zalał cześć poddasz) wypłacili bez problemów- ale chyba tylko dla tego że mój Agent był obecny w trakcie oględzin przez Rzeczoznawce i pomógł mi przy tej całej papirologii (bezpłatnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi32 26.01.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Witam.ja mam ubezpieczony dom w PZU od 10 lat składka 600zł na rok,w zeszłym roku skorzystałem pierwszy raz z polisy a dokładnie nastąpił wyciek z pieca na paliwo stałe (miałowy) i w sumie z rezerwą podchodziłem czy wypłacą jakieś odszkodowanie,ale udało się wypłacili kwotę taką samą jak 7 lat temu kupowałem ten piec.także jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts