sully 09.04.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witampostanowiłem tu napisać bo może jest ktoś kto mi doradzi w kwestii działki. Mianowicie rodzice mają chatkę na działce wielkości ok 0,6 ha i część tej ziemi chcą mi zapisać w darowiźnie jakieś 0,4 ha. i tu pojawia się problem bo mają wzięty na to wszystko kredyt i jest to zapisane w KW jako hipoteka.I moje pytanie brzmi, czy jest możliwość, żebym nabył tą działkę bez żadnych obciążeń po tym jak geodeta podzieli ten teren na dwie części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 09.04.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Można, bank musi wyrazić zgodę na odłączenie nowopowstałej działki z KW twoich rodziców, bo będziesz musiał założyć mową kW gdyż właściciel działki się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 09.04.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 I oczywiście na przypisanie hipoteki tylko do działki którą twoi rodzice sobie zostawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts