Kuna 09.04.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam ! Mam aktualnie kocioł gazowy jednofunkcyjny 26 kW z otwartą komorą spalania . C.O. to : 43 litry wody - grzejniki konwektorowe na całości .Przymierzam się do wymiany kotła i nie wiem czy kupić kondensacyjny czy prosty z otwartą komorą spalania . Zużywam w sezonie grzewczym około 2200 m sześciennych gazu ziemnego GZ-50 razem z ogrzaniem c.w.u. . Zastanawiam się , w jakim czasie zwróci mi się róznica miedzy kotłem tradycyjnym a kondensacyjnym ?Chodzi mi po głowie kocioł kondensacyjny Termet Windsor 25 kW . Mój obecny kocioł Vaillant ma regulację ręczną od 1- 9 . Zwykle pracuje na nastawie - 2 . W duże mrozy chodzi maksymalnie na nastawie - 4 . Mam do ogrzania 200 m kw. domu . Proszę o komentaże czy moje myślenie idzie w prawidłowym kierunku ? Oraz proszę o opinie osoby , które maja kocioł Termet Windsor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anx 25.02.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Witam, podbijam temat dotyczący kotła firmy Termet Windsor. Czy ktoś może się wypowiedzieć na jego temat (najlepiej ktoś z kilkuletnim doświadczeniem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcyg 28.02.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 WitamZ tego co się orjętuje Windsorów25 nie ma już w sprzedaży. Jego następcą jest kocioł Ecocondens. Bardzo dobry kociołek w przystępnej cenie , wymiennik z kwasóweczki bardzo cichy i oszczędny. Zamontowałem kilka sztuk i klienci są bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 17.09.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam. Może wznowie trochę ten wątek pytaniem o koszty ogrzewania gazem. Teraz mam węglowy na ekogroszek. Opalanie tanie, ale trochę roboty, z czym nie mam problemu, ale kupa pyłu, co mnie już męczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts