Gość bogus111 14.11.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Fachowiec zrobil kominek i po zapaleniu kilku patykow czesc dymu wychodzi na pokoj. Czy sa jakies metody aby ograniczyc wydobywanie sie dymu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patlinka 17.11.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Po pierwsze sprawdź drożność komina. Jeżeli wszystko ok, to pozostaje Ci sprowadzenie innego fachowca (Porządnego!) bo kominek może mieć złe proporcje. Jest np za szeroki w stosunku do wysokości i wtedy tak się właśnie dzieje. Rozwiązaniem jest wtedy dodatkowa warstwa cegieł wewnątrz paleniska. No chyba że masz wkład kominkowy ? A poza tym troszkę dymu zawsze się wydostaje, no ale nie tyle żeby zadymić pokój Pozdrawiam, Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 26.02.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 moze wystarczy otworzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puniu 26.09.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam, ja zmagam sie z podobnym problemem. Po towarciu dzwiczek kominkadym wydobywa mi sie na caly pokoj, wszystkie ubania smierdza mi dymem. Ponizej mam maly schemat w paincie jak u mnie wyglada podlaczenie. Dodam ze kominek sam montowalem:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c0988b705cb721ad.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts