zielonytrawa 09.04.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam Na ścianach z płyt gipsowo-kartonowych świeżo pomalowanych białą farbą chciałbym położyć tapete. Ściany przed malowaniem były gruntowane. Czy konieczne jest ponowne gruntowanie? Wystarczy przemycie mydłem malarskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 09.04.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Ale czy płyty były cale zaciagane, czy tylko łączyny?Sprawdzic powłoke czy jest wystarczającą wytrzymala, jeżeli tak to tylko zagruntować, jeżeli nie to trzeba zerwać i wyrównac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 09.04.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Możesz śmiało tapetować.Ja położyłem tapety na farbie lateksowej i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chiromancja 10.04.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 owszem trzeba zagruntować ale rozrzedzonym klejem do tapet. może nawet dwukrotnie. Nie chodzi tu o niebezpieczeństwo odklejania się tapety. Wręcz odwrotnie. Przy ponownym tapetowaniu czeka Cię"pyszna" zabawa ze zrywanie paseczkami tapety położonej na niezagruntowanej ścianie. Farbą się nie przejmuj. To idealny podkład pod tapety. To co powiedziałem na wstepie tyczy się tapetowania powierzchni gipsowanych-gołych. Przy pomalowanej powierzchni należny postępować jak przy normalnym tapetowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts