ave 25.02.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 prawdę mówiąc, z nasion..... w każdym razie mi nie urosła tzn takie cherlawe kiełki chyba się nie liczą- po prostu: kupiłam krzaczki u ogrodnika na wiosnę i bardzo dobrze się mają trzeci mam nadzieję rok i dalej będą cieszyć widokiem i gromadą motyli kępki są coraz okazalasze (na razie z jednego roku na drugi) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.02.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A ja kupiłam 6 malutkich lawend w OBI ponad 3 lata temu, rozrosły się pięknie i same porozsiewały. Do nowego domu przeprowadziliśmy się w lipcu 2009, przeprowadziłam też lawendę - zarówno tą starszą jak i siewki, które cały czas rosły na dworze. Na zimę okryłam wszystko dla pewności, teraz zdjęłam osłony i widzę że mają się dobrze zarówno starsze egzemplarze jak i "maluchy". Tym starszym zawsze tylko kwiaty obcinałam - do pierwszego liścia, teraz planuję po raz pierwszy jakieś "poważniejsze" przycinanie, no i uszczknę czubki tym małym. http://lh5.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/S4erhPoxgOI/AAAAAAAAEx4/sJqMzQS7ldw/s400/Recovered_JPEG%20Digital%20Camera_5147.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.03.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 ania jaka piękna lawenda Mam pytanie,czy teraz nie jest za późno na rozpoczęcie przeprawy z nasionami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 03.03.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 ania jaka piękna lawenda Mam pytanie,czy teraz nie jest za późno na rozpoczęcie przeprawy z nasionami Pozdrawiam Myślę, że warto spróbować Zawsze w razie niepowodzenia możesz kupić malutkie sadzonki nawet w markecie budowlanym za parę zł. Szybko się rozrosną i po 2-3 latach same się rozsieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.03.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No to spróbuję,ale i tak jak zobaczę sadzonki w markecie to też kupię. Tylko ile ich kupić? 5-8 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 03.03.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Zależy gdzie chcesz je posadzić. Ja kupiłam 6. Do tej pory rosły w gazonach przy tarasie - w starym domu. Teraz rosną obok siebie na trawniku i zajmują ze 2,5 mb długości. Jeden krzew ma średnicę ok. 40 cm. Do tego mam sadzonki innej odmiany od znajomej i własne sadzonki. Docelowo będą rosły przy tarasie, ale dopiero jak będzie zrobiony (wybrukowany), żeby nie zniszczyć ich podczas prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts