Perłóweczka 23.05.2010 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 witam Was kochane.niestety prawda jest taka ze żywioł jest silniejszy.dzisiaj około ponad 100 ludzi walczy od switu na ratowaniu wału. moi rodzice czynnie biorą w tym udział. jeszcze nie ma u nas fali ale jest problem z jednym wielkim stawem ktory jest juz od lat przy samym wale. strasznie wybija w nim woda poniewaz wzbiera woda i jest roznica poziomow. wzmacniają workami z piaskiem.juz pare lat temu powinien byc zasypany.jestem w strasznym dołku psychicznym. za nic w swiecie niemozna sie przygotowac psychicznie na tak wielką tragedie.niemoge spac, siedze przed tv i tylko wielki płacz.. na odleglosc to nawet niejestemy nic zrobic. to czekanie mnie zabijeeeee...wały wytrzymają czy nie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.05.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 witam Was kochane. niestety prawda jest taka ze żywioł jest silniejszy. dzisiaj około ponad 100 ludzi walczy od switu na ratowaniu wału. moi rodzice czynnie biorą w tym udział. jeszcze nie ma u nas fali ale jest problem z jednym wielkim stawem ktory jest juz od lat przy samym wale. strasznie wybija w nim woda poniewaz wzbiera woda i jest roznica poziomow. wzmacniają workami z piaskiem.juz pare lat temu powinien byc zasypany. jestem w strasznym dołku psychicznym. za nic w swiecie niemozna sie przygotowac psychicznie na tak wielką tragedie. niemoge spac, siedze przed tv i tylko wielki płacz.. na odleglosc to nawet niejestemy nic zrobic. to czekanie mnie zabijeeeee... wały wytrzymają czy nie...... Witaj kochana!!! .....ja tez sledzę TV.........i w szoku jestem ludzka tragedia ......tylu ludzi potraciło domy:( ....kurcze a gdzie Twój domek stoi, że się tak obawiasz?? może skończy się tylko na strachu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.05.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Gosiu i ja z Miskiem też śledzimy TV, bo w głowie się nie mieści to co się dzieje. MAKABRA.... Tysiące ludzi traci dobytek, tragedia. Dość, że powódź, to obsunięcie ziemi w górach i też opuszczone popekane domy. Niektórych dróg nie da rady już tak naprawić, bo rzeki mające szerokości kilka metrów, mają np. 20. Koszmar. zmienił się teren... A najgorsze jest to, że znowu ma padać. Gosiu jak u Was sytuacja? Gosiu nie załamuj się, może nie będzie tak źle, może nie wyleje tam u WAS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 24.05.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Gosiu, trzymaj się...!Musi być dobrze! Innej opcji nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.05.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Gosiu jak u Was!trzymajcie się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.05.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Gosia ,nie wiem co powiedzieć,nie jestem w stanie sobie wyobrazić co przeżywasz:confused: . Trzymaj się moja droga,jestem myślami z Tobą. Musi być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 24.05.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Gosiu, jedyna pociech, że wały wyglądaja dość stabilnie i są dość wysokieW niedzielę jeżdziłam po okolicy i sprawdzałam z rodziną stan wałów.Dziś jak w pracy poinformowano, że w Grabowie jest poważne zagrożenie zalania, trzymałam za cała okolicę kciukiDo teraz nie ma złych wieści oby tak do rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.05.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witam! Zaraz uciekam do domku, ale pierwsze co jak wstanę włączam TV i śledzę co dalej... Szperam po necie i też nie za bardzo wiem, co tam u WAS Gosiu. Mam nadzieję, że wszystko ok.:hug:Brak słów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 26.05.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 (edytowane) Gosia, jak u Was?? Edytowane 27 Maja 2010 przez oz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 26.05.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Gosieńko jak tam u Was sytuacja?????....Mam nadzieję, że wszystko w porządku..... Myślami cały czas z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 26.05.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witaj Gosiu! Kolejny dzień, kiedy "zachodzę w głowę" (tak tutaj mówią), myślę i dumam jak u Ciebie sytuacja.... Odpisz proszę jak tylko się pojawisz, dumam i wlatuję rano i zaraz po pwrocie, aby dowiedzieć się... jak u Ciebie... Zresztą nie tylko ja się martwię... Jeszcze wchodziłam na jakieś strony wczesniej, gdzie jedni piszą, wały nie wytrzymają, inni -- wały są ok. Gosiu... ja mam nadzieję, że u WAS wszystko dobrze, że jakoś woda przeszła obok i wały wytrzymały. Napisz co i jak Ciotka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 26.05.2010 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Dziewczyny jesteście kochane Ja jestem tu codziennie ale .....bałam sie strasznie cokolwiek napisać bo to czekanie to jakas udręka.było we mnie za duzo emocji,zeby cos napisac. wciąż jest trudna sytuacja, wały wytrzymały ale są przesiąknięte. woda opada ale wciąż jest jej bardzoooo duzo. było pare sytuacji w okolicach przeciekowych ale opanowane. (na szczescie) . trzy wioski dalej pod wałem opadła droga w jednym miejscu,zostało wszystko załatane.mam non stop wiadomosci od rodzicow. oni jezdzą codziennie na objazdy. tato jest strażakiem ochotniczym(komendat) wiec wie co i jak. zagrozenie ciągle istnieje, ale trzeba być dobrej nadziei. nadal jest wielki strach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 26.05.2010 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 dziewczyny przeczytajcie proszę. ja tez zrobie tam paczkę w najblizszym czasie. Dziekuje bardzo. Nie ukrywam, ze pomoc jest potrzebna. W tej chwili mieszkam u rodziny, takze podstawowe zeczy mam zapewnione. Zdazylem nawet zabrac po dwie pary slipek i skarpetek http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/wink-2.gif. Wiekszosc ubran tez uratowana tylko jest na strychu w Sokolnikach i jak narazie niema tam jeszcze dostepu - woda jeszcze wczoraj po pas. Strasznie mi glupio prosic o pomoc, ale naprawde jestem w ciezkiej sytuacji. Czyszczenie domu planuje zaczac w nastepnym tygodniu jak zejdzie woda. Musze sie pospieszyc bo mam roczna coreczke i chcialbym na jesien z nia wrocic do domu. Prawdopodobnie bedzie mi potrzebne sporo chemii: odgrzybiacze, wszelkie srodki czyszczace i sam niewiem co jeszcze. Moze cos dla malej jakies pampersy (4+ lub5), chusteczki. Gdyby komus zbywala posciel (nawet uzywana) czy reczniki - wszystko poplynelo razem z traktorem, samochodem mojego taty, polowa mebli, calym sprzetem w garazu, wszystkie szlifierki, wiertarki, spawarka (duzo tego bylo). Nie oczekuje wiele, bo wiekszosc na forum jest na dorobku, pozatym na szczescie zakladu w ktorym pracuje nie zalalo, takze powoli wszysko powinno sie ulozyc. Ale tak jak wspomnialem chemia, reczniki i drobne zeczy. Dla chetnych na p.w. wysle adres. Jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie. a tu link do wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?24712-Kto-buduje-dom-quot-ORION-quot&p=4136156&posted=1#post4136156 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.05.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 UFFFFFFFFFFFFFFF, ulga,dobrze,że u Was wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 30.05.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 http://emoty.blox.pl/resource/upup.gif Gosia jak się cieszę, że Was oszczędziło..... Super wiadomość!!!!!!! Trzymaj się kochana i cudnej pogody życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 31.05.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 całe szczęście Gosiu! ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 31.05.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Teraz gdy masz całą tą nerwówkę za sobą i możesz już pomyśleć o czymś innym,to poproszę Cię o nr.tel (jeśli masz) to tej hurtowni gdzie kupowałaś krawężniki pod płot. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 31.05.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 super wiadomość!!!! ciesze sie, że już po strachu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 01.06.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Czesc Gosienko widze że wszytsko w porządku i wielka fala do ciebie nie doszła,bardzo się cieszę !!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 01.06.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Archon to archon domek bardzo ładny działka mega wielka ogrodzenie mi sie podoba z przodu domku gorzej ten słup zaraz za nim że też z boku działki nie postawili go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts