Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Perłówce + pogaduchy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdjęcia są ale niezaduzo bo z nowosci to buduje sie ciągle małymi kroczkami Altana.

z rzeczy załatwionych to :

- złożone papiery o zaczęciu budowy garażu.

- dziennik budowy odebrany

-geodeta umówiony

- blachodachówka na altane zamówiona

-polbruk do altany kupiony, jest juz na działce

-płytki klinierowe do altany kupione

-płytki kamienne do altany kupione

-piasek przywieziony

-stal do fudamentow garazu.juz na działce

-bloczki 390 szt. juz na dzialce

-wata na ocieplenie strychu kupiona

-drzwi na cały parter tez dokupione

-klamki do drzwi wew dokupione

-cement + kleje kupione

oto dowody ze nielezałam bezczynnie :cool:

Witaj ciotka!

Miałam jakiegos lenia, ale ciągneło mnie na FM żeby chocby zerknąć, czy wróciłaś, czy Gosia - nasza mama dała jakiś znak, nu i siadłam teraz.

Fajniutko tam u WAS, dziewczyny sobie popływają, dla nich frajda takim pontonikiem powiosłować, a do kąpieli widzę basen;) To rodzice dla ochłody sobie mogą w ciepłe dzionki posiedzieć chwilkę.:)

Altanka już super. :wave:

A dlaczego pozwolenie na garaż? Wiekszy jak 32 m2 ?

Bo tak jak w naszym przypadku to jest to budynek gospodarczy z garażem, ale w tym roku nie damy rady, bo to jednak spory budynek. ;) ale jak będzie, to będzie gdzie wstawić rowery i zastapi nam piwnicę.

To kiedy planujesz wybrac się do PL na dłużej? W sierpniu?

Buziakiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

siemka :)

chciałabym bym dzieckiem i poszaleć u Ciebie za domem... ;) ale cóż... stara dup.. jestem i tego nie zmienię :(

Kasiu nic niestoi na przeszkodzie zebysmy sobie takze poszalały. uwierz mi stare doopy tez mogą sie pobawic i to niezle. u nas to juz babcia z dziadkiem plywali z dziewczynami w basenie. kazdy pokolei jezdził gokardem, i nikt koło trampoliny nie przeszedł obojętnie wiec...... ....... a pogoda teraz sprzyja do takich zabaw. jest cudnieeeeee

a do kąpieli widzę basen;)

tak. poniewaz w tamtym roku ciagle siedzieli z dziadkami nad jeziorami ale w tym roku niema takiej mozliwosci z powodu powodzi. jest tak straszny , nieznosny smród nad jeziorem i za wałem ze szok . dlatego nici z kąpieli tam. musiałam je zaopatrzyc w basen i dla babci koniecznie hustawka zeby mogła relaksujac sie pilnowac dzieci .

Widzę, że ów garaż spory i tez fajniutki projekt;)

Ojej ja zapomniałam, że faktycznie po tych powodziach to ta woda taka, że tężec i inne choroby murowane! To faktycznie, tylko basen. A z tą huśtawką dla babci -dobry pomysł:rolleyes:

Gosiu szybko zleci i tylko patrzeć jak sobie odpoczniecie też z mężem, teraz cisza w domu, aż brak hasału -co?:rolleyes:

Buziakiiiiiiiiiiiii;)

hej

byłam wczoraj na ogladaniu drzwi tarasowych suwanych u jednego pana i co moj oczy ujżały?

http://img651.imageshack.us/img651/656/dsc02291c.jpg

nie przypomina ci to czegoś?

na dodatek stwierdziłam, wraz z inwestorem, że jak się postarasz to zobaczysz mój Z40 z Perłóweczki

:cool::cool::cool:hhhhmmmmmmm....... jakby mój domek :)

Lena ale z Ciebie świetny detektyw :cool:. widze ze byłaś u naszego sąsiada .

A niewidziałaś tam gdzies moich dzieci hasających w pobliżu ? są na wakacjach w Polsce ;)

to teraz juz wiesz gdzie mieszkamy wiec zapraszamy po 30 lipca na kawką ;) razem popróbujemy wypatrzyc twoj domek z balkonu ....:)

ps. ale mi się mordka uśmiechnęła ja zobaczyłam twój post ze zdjęciem ;)