Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Perłówce + pogaduchy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej ciotka ;)

powiem ci ze wczesniej nieprzepadalam za tego typu barwami ale gdy zobaczyłam juz powsały nasz dom i szukalismy kolorow to wybory nasze wychodzily kolo tych barw i jakos niewyobrazalam sobie innych kolorow. jezeli chodzi o elewacje to spodziewalam sie innego odcienia ale to tak jest jak sie wybiera z malutkiego skrawka koloru. ale sie juz przyzwyczaiłam i jest super.

gdy byl dom budowany to mial byc kolor dachu czarny albo brazowy, ale w praniu to sie duzoooo zmienia.

u nas sasiedzi ktorzy teraz sie kolo nas wybudowali to 3 z nich ma dach koloru ceglastego a jeden jest braz wiec nasz tak troche krzykliwy kolor sie troszke wyroznia ;) a co do okien i drzwi białych to tez sie na nie uparłam , a wszyscy zaraz wokolo: ale czemu biale..... bo mogliscie kolor dac bo bedą sie brudzic :eek:

a ja powiem NIE !!!!! to co to ma to znaczyc ze wy to brązowych to nie myjecie :eek: bo mają kolor!!! brudza sie tak samo tylko ze nie jest tak widoczne. a mi sie podobają takie wiec sobie takie sprawilam. teraz patrząc na całosc utwierdza mnie przekonanie ze to był dobry wybór ;)

Witam, dawno się nie odzywałem, więc trzeba coś napisać.

No ja stoję też przed takim dylematem, czy jednak okna dać białe, bo większość jednak kolor teraz robi. Dach będzie taki jak Twój.

Grill super, normalnie wypasiony :) no i jeszcze garaż będziecie robić.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Dawno sie nieodzywałam ale to nieznaczy ze tu niebywam . ;)

jeszcze 5 dni zostało do wyjazdu do Pl. szyko to zleciało. tyle nas pracy czeka ze szok :rolleyes:

Z nowosci budowlanych to altana sie wykancza, troche zeszlo bo czekalismy na pokrycie dachowe.

Fudamenty pod garaż zrobione,wyciągnięte pod stan zero. narazie koniec na tym etapie.

Mąż wymyslił że robimy łazienkę na górze i najlepszy czas jest teraz gdy bedziemy na miejscu, wiec wanna zamówioną przyjedzie kurierem w poniedzialek, kafelki zamówione i bedą w następ tygodniu.

Najlepsze jest to że wybrałam kafelki widząc je tylko na monitorze :rolleyes: nawet ich jeszcze nie pomacałam :( więc mogą być szopki :eek:

ale takie bieganie po sklepach nic mi nie daje bo mam mętlik w głowie i tak niewiem co kupić. mam nadzieje że będzie OK.

Jeszcze trzeba kupic szafki i oswietlenie ale to juz zostawilam sobie do kupienia na miejscu.

Płytki w lazience będą firmy Cersanit seria Werbena Grafit+Bianco

Witaj Gosiu

Jak u Ciebie fajowo.......wędzarnia - REWELACJA!!!!!! A i sprzęty letnie dla dzieci super, mój synek truje mi d.....kę o trampolinę........

Życzę udanego pobytu w Polsce, wyobrażam sobie jak nie możesz doczekać się wylotu.......ahaaaaa i spływ na własnym, prywatnym stawie - SUPER!!!!!!!! Można się walnąć na materacu i popływać, poopalać........ciut zazdraszczam........

Gosia.....udanego urlopu życzę i całuski

• 4 weeks później...

Witaj cioteczko forumowa;)

Nu jest mi przykro, ze nie miałam neciku -bo zamieszkałam w naszym domku:) Dalej mamy full pracy, bo wykańczamy dom i się... Kurczę nu przykro, że nie pozegnałam Ciebie. Aleeeeeeeeeeee... moze niedługo wrócisz?

Jestem bardzo ciekawa łazieneczki i w całej okazałości altanki.

Gosiu buziaki i jak macie urlopik -to udanego;)

• 3 weeks później...

Witam :welcome:

Dawno nieodwiedzałam własnego wątku i musiałam odśnieżyć go troszkę :sleep:

Ale podglądam cały czas, po wakacjach jakaś leniwa jestem do pisania. :rolleyes:

czas na pokazanie że nie leżeliśmy tylko cały czas coś się u nas działo.

moze na początek łazienka. tylko jest mała i ciężko ją pokazać.

tylko prosze nie patrzec na szafeczke z umywalką bo to tylko robocza.

8c8784d3..jpg

daf7de2e..jpg

8e7875bc..jpg

31b65b02..jpg

Edytowane przez Perłóweczka

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
altanka świetna!!!......z grilem, z wędzarnią.......super!!!

nie wspomnę o łazience.......rewelacja!:) poboba mi się BARDZO !!

Oj zgadzam się z Kalą i koleżankami.

Gosiu superancko tam u WAS...

Brak słów...;)

Pozdrawiam i buziaki...

Gdzie Ty kobietko zniknęłaś hmm?:confused:

Boshe.....ale i ja bym chciała mieć takie wczasy za domem:) altanka świetna!!!

(ja na moja nie mogę się doczekać...może w przyszłym roku,ale najpierw wolałabym jednak taras zrobić... )

a staw,to tez nasze marzenie.działkę mamy wcale nie mała,więc może kiedys pomyslimy.zwłaszcza,że widzę,że nawet można popływać w takim jeziorku;)

wanna w łazience tez robi wrażenie.juz moge tylko pomysleć jak musi miło byc poleżeć w bombelkach :):)

buziaki

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witaj Perła!

Abym mogła się dostać do Twojej Galerii musiałam napisać do Admina....

A wyglądało to tak:

Wchodziłam w przepisy Pań z Koła a do Ciebie nie mogłam, poprosiłam Kalę aby sprawdziła....

Kala spróbuj wejść do Perły...

Ja już 3 raz naciskam Galerię i mam takie cuś....

Wiadomość

taka_ja & taki_on:)
nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:

1. Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę,

2. Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,

3. Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,

Wyloguj się
    Strona główna

A w przepisy normalnie wchodzę...........

A chciałam zajrzeć do niej i nie mogę...
:jawdrop:

http://forum.muratordom.pl/dom-w-perlowce,t157024.htm

Odpowiedziała zaraz Kaluś i koleżanka z FM Alunek, że tez nie moga wejść do Ciebie....

Więc napisałam do Adminka:

Zastanawiałam się gdzie napisać... napisze tutaj.

Wczoraj postanowiłam odwiedzić naszą koleżankę z forum - Perłę

http://forum.muratordom.pl/dom-w-perlowce,t157024.htm

Wyskoczyło mi:

taka_ja & taki_on
nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:

1. Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę,

2. Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,

3. Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,

Wyloguj się
    Strona główna

Cóż to za NIESPODZIANKA?
:jawdrop:

W jej linku założonym -Przepisy Pań z koła -wchodzę bez żadnego ALE....

Poza tym poprosiłam koleżankę aby weszła i sprawdziła, jednak i ona nie może wejść do Galerii Perły

Kala67
: ..ja też nie moge wejść
:(

nie wiem co jest grane!!!!!!
:)

Kolejna po sprawdzeniu koleżanka napisała:

Alunek
: ja też nie mogę wejść.. może trzeba to zgłosić administratorom forum?

Może i nasza koleżanka nie może wejść? Właścicielka owej Galerii...
:eek:

Dlaczego nie możemy wejść do Perłóweczki Galerii?

P.S. Nie wykonuję żadnych akcji administracyjnych a jak moje konto nie zostało w pełni aktywowane, to wleje rózgą na gołą ...no...
:D
:rotfl:

Pozdrawiam taka_ja

Dostałam odpowiedź...

Szybko i sprawnie -jeszcze tego samego dzionka o 23:36 (Admin nie śpi -czuwa!)

taka_ja & taki_on
- faktycznie Dom w Perłówce był zablokowany. temat jest aktywny:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...

Także był zablokowany ale już wsio ok Kochana!

Piszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...odzywaj się, daj znak zycia Kochana Ciotko!